Забравени фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Забравени фарове

Мнение от Straho_ooD » 01 Мар 2009, 2:55

Колеги, от няколко дена имам 525ТДС и вече съм дал към 100лв на тъпите куки заради фаровете. На старото ми Волво (В40) те си стояха включени, а сега като изгася и тръгна да излизам, колата започва да бзззътка, за да ме подсети. Има ли някакъв начин този звук да бъде премахнат и просто фаровете да се изключват когато загася и да се включват когато запаля? И ако позволите още един въпрос, а именно доколко мога да настъпвам колата без да я съсипвам, имам предвид оборотите? Знам че на първа не трябва да я мъча (тя и без т'ва е много къса някак си), но да речем на втора си я натискам до 4 000-4 500 об., на трета също и така нататък . . . Това дали е проблем за двигателя и ако да сериозен ли е?

Много благодаря за изчерпателните и любезни отговори, а на тоя който ще ми каже, че това вече е разисквано ... сигурно е така, но как може да не помогнете на толкова възпитан идиот като мен :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 01 Мар 2009, 3:50

Само не разбрах защо те глобяват? Щото викат бзззът ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 01 Мар 2009, 10:28

Здравей, тая лачена Е39-ка няма ли разни екстри, щот на мойта каляска Е34, не само мойта има монтирано това: http://drl.hit.bg/index2.html. Доста читаво устройство, и има доста екстри. Само пали и гаси фарове и габарити през деня и нямаш никакви грижи за това, даже има домашни светлини е превода му. Веднъж тръгвам /не помня откъде вече/, имаше куки, паля мигач и тръгвам, а куката вади хранилка и ме спира, вика нямаш фарове и акт да пише, пък му викам я виж по добре фаровете. Обясних му за това устройство и след няколко дни му монтирах едно в неговата лагерна количка. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Забравени фарове

Мнение от wmb » 01 Мар 2009, 11:02

Straho_ooD написа:Колеги, от няколко дена имам 525ТДС и вече съм дал към 100лв на тъпите куки заради фаровете. На старото ми Волво (В40) те си стояха включени, а сега като изгася и тръгна да излизам, колата започва да бзззътка, за да ме подсети. Има ли някакъв начин този звук да бъде премахнат и просто фаровете да се изключват когато загася и да се включват когато запаля? И ако позволите още един въпрос, а именно доколко мога да настъпвам колата без да я съсипвам, имам предвид оборотите? Знам че на първа не трябва да я мъча (тя и без т'ва е много къса някак си), но да речем на втора си я натискам до 4 000-4 500 об., на трета също и така нататък . . . Това дали е проблем за двигателя и ако да сериозен ли е?

Много благодаря за изчерпателните и любезни отговори, а на тоя който ще ми каже, че това вече е разисквано ... сигурно е така, но как може да не помогнете на толкова възпитан идиот като мен :D

Може да ти се програмира LCM модула и ще ти се палят когато дадеш на контакт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 01 Мар 2009, 13:22

Според Закона за движение по пътищата управлението на автомобилите с включени къси светлини през светлата част на денонощието е задължително от 1 ноември до 1 март включително. 8)
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 01 Мар 2009, 14:15

bobih написа:Според Закона за движение по пътищата управлението на автомобилите с включени къси светлини през светлата част на денонощието е задължително от 1 ноември до 1 март включително. 8)

На твоята кола по спомени не беше ли като запалиш и да се пускат веднага и като загасиш да се гасят !?!

Към колегата с питанката за фаровете !! Виж дали колегата , Bobih какво може да ти каже или питай ICE-а докато колата беше в него май бяха така !! Палиш светкат и като загасиш двигателя угасват !!

Значи от утре може да се кара на габарити така ли ??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CLM-Ivo » 01 Мар 2009, 14:26

map13 написа:Значи от утре може да се кара на габарити така ли ??

От утре може да се кара без светлини, но аз не го препоръчвам! На къси отсреща те виждат по-добре...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 01 Мар 2009, 15:46

CLM-Ivo написа:
map13 написа:Значи от утре може да се кара на габарити така ли ??

От утре може да се кара без светлини, но аз не го препоръчвам! На къси отсреща те виждат по-добре...

Дори и днес може да се кара без светлини! :winky:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 01 Мар 2009, 16:06

аз ли4но целогодишно карам на фарове и халогени,първото нещо като запаля колата е да пусна фаровете
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Straho_ooD » 02 Мар 2009, 0:37

Към колегата с питанката за фаровете !! Виж дали колегата , Bobih какво може да ти каже или питай ICE-а докато колата беше в него май бяха така !! Палиш светкат и като загасиш двигателя угасват !!

Нещо се бъркаш - тази кола не е била в никой от форума!

Май не ти е много набръчкан мозъка?

Може да ти се програмира LCM модула и ще ти се палят когато дадеш на контакт

А това къде може да стане, колега? ако е възможно без да ми бъгнат апаратурата :))?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 02 Мар 2009, 1:29

Straho_ooD написа:
Към колегата с питанката за фаровете !! Виж дали колегата , Bobih какво може да ти каже или питай ICE-а

А това къде може да стане, колега? ако е възможно без да ми бъгнат апаратурата :))?

няма да се бъгне нищо :arrow: кагато включиш на къси и дадеш на контакт фаровете и габаритите ще светнат и когато изгасиш двигателя ще изгаснат и габаритите и фаровете без да вращаш ключа на фаровете, а ако искаш да не се палят слагаш ключа за фаровете на нулево положение. Пиши на ЛС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 02 Мар 2009, 3:41

Абе колеги само на тези вашите бмв-та ли е по-различно клучето за фаровете...
Моето има 3 степена...
-1 степен е нулева-т.е. всички светлина изключени независимо дали съм с работещ мотор или не!
-2-ра степен е само за габаритите(или Angels Eyes-както е при мен)
-при неработещ двигател само Angels Eyes свети
-при работещ двигател също Angels Eyes + халогенните ако си включил копчето
-3-та степен
-при неработещ двигател само Angel Eyes
-при работещ двигател Angels Eyes и късите фарове + късите ако са включени

Така че копчето ми е на 3-та степен..качвам се и паля..включват ми се Angels Eyes+късите и халогенните,загася ли моторя оставам на Angels Eyes..............и точно затова пиука...

p.s.Ако искаш когато дадеш контакт да не ти светват веднага но не ти се върти ключа в нулево положение и след това отново да го завъртиш на 3-та степен след като запалиш е да вържеш модул който след 1 мин. ги включва http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 02 Мар 2009, 10:54

Май не ти е много набръчкан мозъка?

:yes:

Колега, не съм го написал да се заяждам ама на първо четене така излезна. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 02 Мар 2009, 11:54

Отиваш в оторизиран сервиз и им казваш да ти активират опцията на фаровете "дневни светлини", за което се плаща разбира се. Палиш двигатела и сами се вкл, гасиш сами се изкл.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 02 Мар 2009, 12:50

map13 написа:
bobih написа:Според Закона за движение по пътищата управлението на автомобилите с включени къси светлини през светлата част на денонощието е задължително от 1 ноември до 1 март включително. 8)

На твоята кола по спомени не беше ли като запалиш и да се пускат веднага и като загасиш да се гасят !?!

Значи от утре може да се кара на габарити така ли ??

Дам колега точно така, като запаля веднага се пускат и като загася се изключват! Отиваш в Дару и там плащаш за да се направи така ;) ... От днес 02.03.09г. Може се кара без фарове :winky:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Следваща

Назад към E39