БМВ Е60 520Д ИЛИ Е90 320Д ?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 06 Яну 2009, 12:41

аз карам 520д (163 английски коне) служебна, колата нито е тромава нито е бавна, има си чудесна динамика и си дърпа прекрасно. Вътре е по голяма от тройката и лично на мен ми е по комфортна. Не мисля също че е по бавна от тройката но не съм се дърпал.
А с десния волан нямаш проблеми в БГ (ама ти знаеш де) като си караш разумно и си пазиш дистанция (ако си на тесен двулентов път зад голям камион или микробус) проблема е никакъв.
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 06 Яну 2009, 23:55

absix написа:Не, просто тая 5-ца ми е малко по така... пенсионерска, ама твойте години си е идеална. Затова питам...

Пенсионерска братле,ама аз съм 1.93см. 3-та 6е ми е тесничка май,незнам трябва да ги покарам явно и двете...няма ли някой,който ги е карал и двете да сподели? :roll:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

БМВ Е60 520Д ИЛИ Е90 320Д ?

Мнение от Huku » 07 Яну 2009, 0:40

Като гледам как не можеш да си избереш от две много различни коли май не знаеш какво искаш и на края ше си останеш само с питането.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 25 Фев 2009, 19:32

Решението вече е взето....320д ше е....вижда ми се по-добрия вариант...по възможност м спорт,че иначе много грозни ми стоят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39

Мнение от s » 25 Фев 2009, 20:01

За това, че Е60 е за по-възрастното поколение напълно подкрепям absix, тъй като ми е страшно смешно като видя някакъв пикльо на 20 години висок 1.70 да кара 5ца като че ли някакво лапе е откраднало на тати колата да зарибява мацки. Имам приятел на 20, който кара 7ца и много пъти съм му казвал, че не му отива, просто колкото по-голяма и луксозна е колата, за толкова по-улегнал човек е направена. Мисля си че само в БГ го има това избиване на комплекси с колата и по-точно на кой му е по-голяма..колата. На мен дори да ми подарят Е60, няма да го карам, ще го продам и ще си купя готина тройка или единичка..

нямам намерение да засягам никого от колегите, но това е мое мнение, което малко хора подкрепят в интерес на истината.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Мнение от Sapa » 25 Фев 2009, 21:16

Ех, емоции, емоции....
Пичове, 5цата е по-горен клас автомобил. При еднакви двигатели и нормално ниво на оборудване - няма как една кола от долния клас да е по-добра от горния. Тук говорим за технологии, окачване, комфорт, материлаи в купето и т.н. Дреболии на които не обръщаме внимание :winky:

Като гледам и ръста на колегата - 3ката ще е чувствително по-тясна, уверявам те. Аз съм далеч по -нисък и преди година много залитах да си купя 335и, ама кат се качих в една такава бързо размислих, защото ми беше тясна (не съм едричък въобще)! Затова си турих компресор на петичката :)
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 9:30

s написа:За това, че Е60 е за по-възрастното поколение напълно подкрепям absix, тъй като ми е страшно смешно като видя някакъв пикльо на 20 години висок 1.70 да кара 5ца като че ли някакво лапе е откраднало на тати колата да зарибява мацки. Имам приятел на 20, който кара 7ца и много пъти съм му казвал, че не му отива, просто колкото по-голяма и луксозна е колата, за толкова по-улегнал човек е направена. Мисля си че само в БГ го има това избиване на комплекси с колата и по-точно на кой му е по-голяма..колата. На мен дори да ми подарят Е60, няма да го карам, ще го продам и ще си купя готина тройка или единичка..

Съгласен ;)

Sapa написа:Пичове, 5цата е по-горен клас автомобил. При еднакви двигатели и нормално ниво на оборудване - няма как една кола от долния клас да е по-добра от горния. Тук говорим за технологии, окачване, комфорт, материлаи в купето и т.н. Дреболии на които не обръщаме внимание :winky:

Съгласен с всичко без последното ;)

Много кофти дилема е това :confused: Аз примерно за някои добри екстри бих се качил на петица въпреки, че съм млад още и наистина няма да ми се връзва :) На седмица обаче посмъртно не се качвам поне докато не стана на 40 каквито и да е екстри да има!! То просто няма да ми е кеф и ще ми е дискомфортна самата мисъл, че карам такава кола (въпреки че вътре ще е върха на комфорта).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36, E87
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от Vlado Sky Fox » 26 Фев 2009, 12:12

Колега гледам, че си взел решение, но определено си за 5-та серия. Аз съм със скромните 202 см. и мога да ти кажа, че досега в 90% от колите които съм карал събирането е зор. Карал съм 5-та Е60 и се чуствах идеално, Е39 ми е по-тясна определено.Няма 3-ка която волана да не ми пречи или да не гледам през задния прозорец. Аз карам Е36 и ми е доста тясно, но твърдо съм решил да взимам Е60. Добре че седалката на Е36 слиза до долу по диагонал иначе мисията невъзможна. Успех с покупката и много безаварийни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 15:43

За 3-ката съм полу-съгласен :)

Шофьорската седалка така мога да си я наглася, че и пикник да си направя :mhihi: При това положение обаче на задната седалка би се събрало само малолетно сомалийче :mhihi: :mhihi:

За мен това обаче не е болка за умиране - сравнително рядко се налага да пътуваме 4 или 5 души в колата, но тогава я карам по-прибрано в името на купона :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 26 Фев 2009, 16:39

Аз карам е60 на 3 месеца 177 коня и да ви кажа незнам кое ви кара да мислите че е слаб,колата си е супер и мотора е перфектен на ДС и кик даун в завои си влиза с вратите с лекота.На магистралата при 4000 оборота сам с 230км в час.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 26 Фев 2009, 17:03

Sapa написа:Ех, емоции, емоции....
Пичове, 5цата е по-горен клас автомобил. При еднакви двигатели и нормално ниво на оборудване - няма как една кола от долния клас да е по-добра от горния. Тук говорим за технологии, окачване, комфорт, материлаи в купето и т.н. Дреболии на които не обръщаме внимание :winky:

Да погледнем от друга гледна точка - 3ката е по-нов модел от Е60 - съответно повече нови неща.

А за височината, аз съм 1,90+ ... карах единица, карах и Е90 - не се оплаквам от нито 1 за височината
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 26 Фев 2009, 17:39

Аз съм за 3-ката
3-ката е фейслифтната, с новия I Drive дет поне мен ме кефи повече, по-нова кола е
Доколкото знам не е пипната само козметично а има и разлика в следата на задния мост

с връзки
Аватар
Кара: 318i ed

Мнение от Mitkui » 27 Фев 2009, 22:35

Само козметика колега,само козметика. :)Никакви разлики от септември 2007/може би само I-drive/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 28 Фев 2009, 1:38

Mitkui написа:Само козметика колега,само козметика. :)Никакви разлики от септември 2007/може би само I-drive/

Ето това май са промените, ама ме мързи да чета:
http://www.e90post.com/goodiesforyou/th ... series.pdf
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 01 Мар 2009, 16:26

Vlado Sky Fox написа:Колега гледам, че си взел решение, но определено си за 5-та серия. Аз съм със скромните 202 см. и мога да ти кажа, че досега в 90% от колите които съм карал събирането е зор. Карал съм 5-та Е60 и се чуствах идеално, Е39 ми е по-тясна определено.Няма 3-ка която волана да не ми пречи или да не гледам през задния прозорец. Аз карам Е36 и ми е доста тясно, но твърдо съм решил да взимам Е60. Добре че седалката на Е36 слиза до долу по диагонал иначе мисията невъзможна. Успех с покупката и много безаварийни.

Колега,гледам,че си доста по-голям от мене :D има,няма 10-на см., а и е90 е доста по-пораснало от е36...аз съм карал е46 и ми беше ок,включително и на задната седалка...карал съм и е39 и почти няма разлика,поне на шофьорската позиция,да не кажа даже,че е46 е по-удобна.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series