крушката на задния номер

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS

крушката на задния номер

Мнение от vasko05 » 23 Фев 2009, 16:18

как да сменя крушката на задния номер

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 23 Фев 2009, 17:09

Сваляш номера и плафончето го плъзгаш наляво или надясно, не помня вече. Ако не свети и с новата крушка имаш прекъснат кабел в снопа към багажника. Вадиш гуменото уплътнение, дърпаш леко и от двете страни и запояваш. Ако е правена манипулацията вече, най-добре нов сноп.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasko05 » 23 Фев 2009, 17:49

може ли снимки да видя какво точко представлява

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Фев 2009, 18:04

Колега много е лесно,пробвай!Но първо иди в КАТ,дето сменят номерата.Да ти махнат твоя номер с пластмасата,с една отверка пъхаш отстрани на плафончето и като леко то буташ вляво или в дясно го вадиш,сменяш крушката,пъхаш го обратно,слагат номера наново,черпиш една бира и си готов.И аз го минах тоя път преди две седмици.Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasko05 » 23 Фев 2009, 18:06

то става една ще го видя ако видя че неможе сам да си го махнеш сам ще ходя

Потребител
Аватар

Мнение от sun1 » 27 Фев 2009, 20:30

Колега пиши моля те какво е станало понеже и аз имам същия проблем едната крушка не свети и искам да си го оправя. Мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 27 Фев 2009, 21:11

а има едни БЕЛИ като диодни крушки за задните номера, като на новото М3 Е90 маи беше, някои слагал ли е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 27 Фев 2009, 23:31

sun1 написа:Колега пиши моля те какво е станало понеже и аз имам същия проблем едната крушка не свети и искам да си го оправя. Мерси предварително.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
Виж линка за дем./монтаж заден номер. Самите лампи имат процеп в единия край (не помня в кой беше) пъхаш тънка отвртка и леко натискаш към срещуположната страна на процепа. От страната на процепа ще изкочи лампата и я вадиш спокойно. Не е особено трудно. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD

Мнение от вано » 27 Фев 2009, 23:48

да ви кажа аз,понеже сам в чужбина и немога да сваля номера изрязах с един резец пласмасата над номера в областа на плафоните и така те излизат без да махаш номера и ако несе наведеш несе вижда нищо
BMW-Баварска-машина вечна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 02 Мар 2009, 13:29

Айде да не отварям нова тема , имам същия проблем и мисля да го реша.Та запитването ми е , дали като сменя крушката на задния номер ще ми се махне грешката на борд компютъра .Има и още една грешка която нито мога да я преведа в гоогле.транслате или в друг сайт FENDINEV POST. Ако някой знае нека да каже
BMW ®

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Мар 2009, 14:13

hellsgate написа:... дали като сменя крушката на задния номер ще ми се махне грешката на борд компютъра .Има и още една грешка която нито мога да я преведа в гоогле.транслате или в друг сайт FENDINEV POST ...

Грешката от изгоряла крушка се чисти сама при смяна със здрава (със точните параметри)

Грешката "FENDINEV POST" е за "изгоряла крушка на задните фарове за мъгла" (италианска версия на борд-компютъра)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 02 Мар 2009, 14:17

Тука,като чета,как сте го объркали момчето сигурно 10 пъти се е изпотил,като е чел отговорите.
Нещата изглежат много трудни а всъшност са много лесни.
Аз сам си ги смених крушките на моята.Първо се маха номера от подложката/не е толкова трудно достатъчно е да извадиш номера от едната страна и да го издърпаш/после се отвъртат болтовете на подложката дето я държат и се маха след,което може спокойно да си смениш и двете крушки са предпочитане :)
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Мар 2009, 14:36

biberon4o написа:... Първо се маха номера от подложката/не е толкова трудно достатъчно е да извадиш номера от едната страна и да го издърпаш/после се отвъртат болтовете на подложката дето я държат и се маха ...

А нита на КАТ :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 02 Мар 2009, 14:45

tsb_bg написа:
biberon4o написа:... Първо се маха номера от подложката/не е толкова трудно достатъчно е да извадиш номера от едната страна и да го издърпаш/после се отвъртат болтовете на подложката дето я държат и се маха ...

А нита на КАТ :?:

нита не го махаш от номера само го издърпваш от подложката без толкова сила,подложката е от мека пластмаса със дупки по средата,
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Мар 2009, 14:50

biberon4o написа:... нита не го махаш от номера само го издърпваш от подложката без толкова сила,подложката е от мека пластмаса ...

Нита е дълъг и през пласмасовата подложка на номера, захваща ламарината на капака. Как го откачаш от там ?

Следваща

Назад към E39