Транспортни неволи....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

с какво бихте пътували.....!?!?

Анкетата свършва на 15 Мар 2009, 22:33

46 местен автобус неоплан
117
75%
18 местен бус мерцедес -спринтер
40
25%

Общо гласове : 157
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 25 Фев 2009, 1:19

Ма разбирасе, че с автобуса.Хаха то изобщо няма място за обсъждане.
Ми да вървят даскалите и директорката с буса бе, пък да освободят местата за децата, е*ах ги в тарикатите.
За безопасност, мисля, че няма изобщо смисъл да го обсъждаме.
Пък и незнам за вас, ама когато аз съм ходил по ексурзии, абсолютно винаги, най-голямото шоу е ставало в автобуса...пък тука си говорим за няколко хиляди километра....

:OT: Това ми напомня за една случка.Бяхме се събрали компания и искахме да отидем до басейните в Чифлика.Много хубаво, ама местата в колите не стигаха за всички.И една кукла, реши, че трябва да се направи на компетентна - "Емии сега, някои ще ходят с колите, други ще ходят с автобуса, к'во толкоз ?"При което я попитах тя ли ще отиде с автобуса - "Ооооо нее не, как аз ?"

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: VARBORGHINI

Мнение от B2R » 27 Фев 2009, 19:14

мерника! по добри спирачки, маневреност, мойе да спира на повече места( по центъра в чужбина), по- малко пътници по -добра организация, по-бързо набира и има разрешение за по висока скорост по тахо ако не се лъжа.
П.С. - но побира по малко багаж и е по- тесничко
B2R - E30 DREAMS
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2009, 19:30

няма как буса да върви по-бързо ,защото всички се движат вкупом ,така че скоростта отпада като предимство ,въпреки че и за тва бих спорил! по-добри спирачки не знам ,ма е по-добре да се треснеш с рейс в кола или с рейс в камион ,отколкото с бес в камион или кола! тва съм убеден

в крайна сметка след като стана разправията и дигнах олелия на финала взеха още един - трети рейс и всички ще пътуват в рейс , щото явно и другите родители са се усетили ,че не мое да са по-тъпи и да си качат децата в буса!!! сори за фирмата и за класната ,ма тва е положението и компромис с децата не може и не трябва да има!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 27 Фев 2009, 21:36

SKISA написа:няма как буса да върви по-бързо ,защото всички се движат вкупом ,така че скоростта отпада като предимство ,въпреки че и за тва бих спорил! по-добри спирачки не знам ,ма е по-добре да се треснеш с рейс в кола или с рейс в камион ,отколкото с бес в камион или кола! тва съм убеден

в крайна сметка след като стана разправията и дигнах олелия на финала взеха още един - трети рейс и всички ще пътуват в рейс , щото явно и другите родители са се усетили ,че не мое да са по-тъпи и да си качат децата в буса!!! сори за фирмата и за класната ,ма тва е положението и компромис с децата не може и не трябва да има!!!

Евалата старши!Компромиси нетрябва да се правят когато става дума за безопасноста и комфорта на децата!
Браво! :yes:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Фев 2009, 22:11

plradev написа:Бар,кенеф,тв,клима и още куп неща в негова полза..+ комфорта при самото возене..

Бих добавил само "и возията на S-classe"

Пътувал съм точно на ученическа екскурзия преди 100 години до Париж, с такова нещо и не бих отказал втори път, ма ако може със същите съученички...

Неприятното беше само, че на връщане, на излизане от Београда се запали лекинко, но оцелях де...

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Фев 2009, 7:00

Малко късно виждам темата......обаче

1Буса е някъде с около 50ст на километър по-евтин превоза(невярвам родителите на децата в буса да плащат по-малко)

2Пътните такси на буса са по-евтини(нищо че е над 8+1)

3 В рейса можеш да се разтъпчеш (това е сигурно най-голямото предимство....особено като ти се подуят глезените така ,че да не ти се виждат кокалчетата)

4Във Франция повечето паркинги имат ограничение до 180см височина така,че при този казус дали бус или рейс няма значение

5Щом е екскурзия,а не работа,по-добре сухопътен транспорт(за никъде не бързаш и виждаш доста по-интересни неща)....пък и к'во-ако ги закарат със самолет,той ги изсипва на летището и после да видиш ученическа група как се придвижава с градски транспорт и метро

6В рейса е купона(карти,игри,поркане...абе пространство)

7 Ако буса е без "раница"-на практика той няма багажник...децата къде ще си сложат Айфеловите кулички :roll:

8В рейса има кафета,сокчета,хладилник

9 Гледката от рейса е по-панорамна(гледаш от по-високо и през по-големи прозорци)

Дано съм бил полезен

P.S. А за тоалетната в рейса....да не се надяват ,че ще я използват
Последна промяна BMDrago на 28 Фев 2009, 7:03, променена общо 1 път
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Фев 2009, 7:02

Сигурен съм,че тези 31 човека,които са гласувли за бус,не са ходили до немско или холандско за коли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MartiX5 » 05 Мар 2009, 22:42

BMDrago написа:Сигурен съм,че тези 31 човека,които са гласувли за бус,не са ходили до немско или холандско за коли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе и аз малко късно прочетох темата, ма на 100% съм съгласен с колегата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 06 Мар 2009, 22:55

колега .. неоплана си е неоплан ! !!
пътувал съм с него до париж минахме през почти сички европейски държави ... повече от 52ма не побира .. толкова и бяхме .. по време на пътуването си правихме разходки из автобуса .. !! отначало и аз бях доста резервиран към тия автобуси .. но все пак не е толкова зле !! пък и какви са тия цени ???! 2007 лятото за 325 евро пътувахме до париж през италия,германия,швейцария и хърватска ...... 10 дена екскурзия в 3звездни хотели ... и няколко от веригата Формула ... и много коректно се държаха екскурзоводите ... все пак си бяхме лапета в 10 клас .. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 07 Мар 2009, 12:53

Веднъж и аз като бях по-малък целия клас задружно взехме решение да сме с бус понеже е по-бързо и по-уютно.... никога повече не пътувахме с бус :mhihi: Остави ги още акъла им е малко повече няма да повтарят тая грешка, ще се уморят ама нищо няма да им стане :)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Мар 2009, 17:50

аз да ги остава-лесно!!! ма не е в тва въпроса...! гоня сигурността....
така или иначе явно напраих малко възстание и много родители са скочили и се приключи с бусчето-ше има трети рейс-голем и тва е...!!
некои пъти треа да се рипне ,да се срита некой ,за да станат нормално нещата.....

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 09 Мар 2009, 2:14

Постигнал си си целта като гледам :)
Но по принцип, ясно, че неоплана е по-доброто решение... Спринтера 2001 не е върха на комфорта. Много е вероятно да е бил товарен, преправян на пътнически, неясни седалки, сигурност и така нататък.
Неопланчето си е готино :)
Аре приятно изкарване на сина ти, и да не се връща без приключения оттам :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 15 Мар 2009, 7:56

Гласувам за автобуса с двата крака и двете ръце.Пътувал съм го Гърция доста пъти и нямам оплаквания.Рейсовете са за дълги разстояния и са оптимизирани за комфорт и самия рейс се движи много по плавно от един бус. :)

Предишна

Назад към Страхотни истории