палене...проблем..
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
- Кара: на нафта
- Детайли за колата: 530d
палене...проблем..
Момци имам следния проблем. Изчетох доста теми в търсачката, но никоя не ми дава сигурност в отговора, за това пускам нова тема.
С летни гуми съм и не съм палил колата след като падна снега, тъй като няма къде да отида.... Днес след около седмица без палене реших да проверя маслото, филтрите, да поза4истя прахоляка под капака и да запаля.Маслото не е мръднало откакто е сменено, филтъра - чист...всичко ОК. Сядам аз, завъртам ключа, паля, всичко си се включва, стартера върти двигателя и както направи 3-4 оборота изведнъж спря да върти двигателя и си остана само сухото въртене на стартера...колкото и да се опитвах така и не поиска да захапе... До сега не съм виждал такова нещо...по време на въртене да спре да върти двигателя и да остане само на стартерното моторче....
Идеи....че и незнам как ще я изкарвам от гаража, че съм под наклон(НАПРЕД)... няма излизане
Изчетох поне 10-12 различни "мнения" относно подобни проблеми, но кое се вписва най-точно в този случай....не съм имал е39 до сега и изобщо незнам какви са му болките...

Изчетох поне 10-12 различни "мнения" относно подобни проблеми, но кое се вписва най-точно в този случай....не съм имал е39 до сега и изобщо незнам какви са му болките...

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
Когато завъртиш да палиш, ако се чува ено щрак и след това се чува въртенето само на стартера и то със значително по-високи обороти от тези при който ти си го чувал, то проблема е в бендикса (дефектирал е лагера, който се върти само в една посока - нещо като трисчотка). При натоварване в бендикса този лагер лагера изтърва и се връща назад, при което чуваш завъртането на стартера.
Може да го видиш на 6-та позиция от този чертеж. Негледй че пише Е34, в чертежите на Е39 го няма в разглобен вид, но си е същия стартер.
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... 12_0518/#8
Този лагер е много чувствителен към температурата така че издебни момент утре като се позатоли да опиташ да стартираш. Ще запали. След това знаеш ко да правиш.
Може да го видиш на 6-та позиция от този чертеж. Негледй че пише Е34, в чертежите на Е39 го няма в разглобен вид, но си е същия стартер.
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... 12_0518/#8
Този лагер е много чувствителен към температурата така че издебни момент утре като се позатоли да опиташ да стартираш. Ще запали. След това знаеш ко да правиш.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
DANTE525tds написа:свещите как са!? Аз имах 6 от 6 изгорели!!!!
Ти си с дизел

Дали няма връзка с имобилайзера?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
WALL написа:buller написа:DANTE525tds написа:свещите как са!? Аз имах 6 от 6 изгорели!!!!
Ти си с дизел![]()
Дали няма връзка с имобилайзера?
Колегата е с бензинка..., ако е от имобилайзера не върти стартера!
зависи коя част от имобилайзера е преебана има случаи върти стартера
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
WALL написа:Колегата е с бензинка...
Именно

Колегата c0nn3c710n_pr0bl3m е с бензинова Е39, а получава съвети за дизелови свещи

ако е от имобилайзера не върти стартера!
Тук не съм съгласен. Възможно е да спира подаването на гориво и ти си върти като гламав на стартер, пък да видим кога ще подкачи гориво...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
11 мнения
• Страница 1 от 1