Твърди маркучи на водния радиатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jelezar 70
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
Твърди маркучи на водния радиатор
Карам е39 98 г 2,5 тдс , от скоро забелязах че водните съединения на охладителната система са доста твърди на загрят двигател, При студен двигател водните съединения остават твърди ,Смених капачката на разширителния съд , но разлика няма , Температурата е нормална,стрелката не мърда от средата, парното също работи чудесно
Моля за компетентно мнение по въпроса ,нормално ли е това , накакво налягане работи охладителната система
Моля за компетентно мнение по въпроса ,нормално ли е това , накакво налягане работи охладителната система
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
на първо време един тест за изгорели газове в системата си направи преди да тръгнеш да сваляш глава но е твърде вероятно ако са много твърди гарнитура или глава да е но системата на бмв си работи под налягане по принцип зависи колко твърди са ти маркучите
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Нормално е да са твърди маркучите, но не да са като сап. Системата работи на 1.5-2 бара налягане, направете си сметка колко трябва да са твърди, ако са меки има теч по системата или капачката не държи вече налягане.
Колега, за да си спокоен си направи тест за изгорели газове както предложи колегата по-горе.
Колега, за да си спокоен си направи тест за изгорели газове както предложи колегата по-горе.
- jelezar 70
- Потребител
-
jelezar 70 написа:при издухана гарнитура няма ли да се губи парното при положение че вкарва газове в антифриза
Не е задължително да се губи парното! Сравни с друга кола, или на сервиз за тест за газове. Ако ти надува доста би трябвало да ти изхвърля антифриз в един момент от капачката на казанчето при продължително каране...
- jelezar 70
- Потребител
-
единствения слаб теч който забелязох бе от малкото маркуче което е от радиатора към разширителния съд
- jelezar 70
- Потребител
-
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
jelezar 70 написа:Благодаря за мненията ще направя тест за изгорели газове в системата
Колега сподели ако има някакъв напредък че ми е интересно и на мен.

- jelezar 70
- Потребител
-
Ходих на тест за изгорели газове, резултата бе следния :
- при нормално загрял работещ двигателел няма газове във водната система
-при около 2000 оборота ми каза че вкарвало малко газове
думите на "специалиста " бяха -"тръгнала е леко" но кое , глава или гарнитура ..... не знам .
Смених капачката на разширителния съд , карам си колата засега без проблем , температураата е нормална , антифриза не се губи , върви като самолет , пък каквото стане ..... - една глава и гарнитура , какво толкова

думите на "специалиста " бяха -"тръгнала е леко" но кое , глава или гарнитура ..... не знам .
Смених капачката на разширителния съд , карам си колата засега без проблем , температураата е нормална , антифриза не се губи , върви като самолет , пък каквото стане ..... - една глава и гарнитура , какво толкова

- jelezar 70
- Потребител
-
Лоша переспектива , но засега всичко е ок.
Да се надяваме че до лятото ще е добре. Има един препарат , не мога да се сетя името му , който решава проблема временно , използвал съм го за една фронтера дизел - невероятен резултат- но временен .
Върти ми се една идея , до колкото разбрах слабо място на този двигател е охлаждането на 5 и 6 цилиндър - допълнителна ел. помпа за по добро охлаждане....

Да се надяваме че до лятото ще е добре. Има един препарат , не мога да се сетя името му , който решава проблема временно , използвал съм го за една фронтера дизел - невероятен резултат- но временен .
Върти ми се една идея , до колкото разбрах слабо място на този двигател е охлаждането на 5 и 6 цилиндър - допълнителна ел. помпа за по добро охлаждане....

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега не отлагай , ако имаш ползвай друга кола до ремонта.В първите дни когата температурата стане 23-24 градуса дневната ,на някой светофар ще прегрее ,да не говорим и ако пускаш климата става за секунди ,успехjelezar 70 написа:Ходих на тест за изгорели газове, резултата бе следния :
Смених капачката на разширителния съд , карам си колата засега без проблем , температураата е нормална , антифриза не се губи , върви като самолет , пък каквото стане ..... - една глава и гарнитура , какво толкова![]()

Нищо лично ,Просто бизнес !
какво значи тръгнала е тя е тръгнала като е излязла от завода още въпроса е кога ще стигне...то не съществува тдс който ако не му е правена главата и гарнитурата да не са тръгнали...просто няма такова животно...ще прегрее ако надуе брутално маркучите и хвърли водата и то ще стане само ако я реже на светофара не мисля че ще прегрее ако има водичка ест....може така да изкара още 5 години само господ знае а като се отвори главата тогава само може да се каже дали е спукана или само гарнитурата е за смяна всичко друго е гадаене
според мен си карай но с 1 на ум

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3