"Присаждане" на рекаро салон

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

"Присаждане" на рекаро салон

Мнение от Peicho » 12 Фев 2009, 18:49

Колеги, днес си купих ето този салон с идеята да отиде, след като се тапицира с кожа, в моята Е34 http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=132535

За съжаление обаче, моята оригинална задна седалка е от тези, които не се сгъват, т.е. няма достъп до багажника, а това рекаро е с точно такива и съответно начина на фиксиране на седалката е съвсем различен. Мисълта ми е, ако някой е правил продбна трансплантация ще се радвам да сподели. Не, че е много фатално, ако си оставя и оригиналната седалка, така или иначе формата отзад не е много различна при двата вида, но все пак...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 13 Фев 2009, 14:21

трябва всичко да съвпада ;) различават се само по захващането на коланите и съответно ти трябват и те/поне при мен така беше/ ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 13 Фев 2009, 14:44

Няма шанс как да стане тъй като това рекаро е от комби и преи тебе не пасват задните седалки!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 13 Фев 2009, 16:06

IAV написа:Няма шанс как да стане тъй като това рекаро е от комби и преи тебе не пасват задните седалки!

Не колега, не е от комби. Просто се оказва има сероозна разлика в начина на фиксиране на задната седалка към купето при вариантите с падащи седалки и тези без функция за сгъване...

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 13 Фев 2009, 17:16

виждал съм подобна задна седалка в 34-ка и наистина няма начин да стане(модела е така направен, че имаш достъп до багажника)
от рекарото може да използваш предните седалки ,а от задните без облегалката ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 13 Фев 2009, 19:05

Ми тя задната като я гледам на снимката и ми изглежда най-обикновена седалка... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 13 Фев 2009, 19:18

Ами не е точно най-обикновена, има доста разлики със стандартната, но както и да е. Така или иначе вече дадох предните и моята си задна за претапициране така че тази от снимката не ми е нужна и се ПОДАРЯВА, ако някой има нужда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 13 Фев 2009, 19:42

Колега сподели каква цифра ще ти струва претапицирането и къде ,че имен ме чака тази процедура! Може и на лично!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 13 Фев 2009, 20:03

IAV написа:Колега сподели каква цифра ще ти струва претапицирането и къде ,че имен ме чака тази процедура! Може и на лично!

За цената на претапицирането - първо си мислех за комбинация от плюш и текстил (600 лв), но после реших, че ще мога да събера пари за кожа и текстил, като за последния вариант ми обявиха 1100 лв. Ателието се намира до нас (живея в кв.Света Троица)-работят доста качествено, виждал съм техни изделия и се надявам и моите седалки да станат красиви.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Фев 2009, 20:27

Peicho написа:
IAV написа:Колега сподели каква цифра ще ти струва претапицирането и къде ,че имен ме чака тази процедура! Може и на лично!

За цената на претапицирането - първо си мислех за комбинация от плюш и текстил (600 лв), но после реших, че ще мога да събера пари за кожа и текстил, като за последния вариант ми обявиха 1100 лв. Ателието се намира до нас (живея в кв.Света Троица)-работят доста качествено, виждал съм техни изделия и се надявам и моите седалки да станат красиви.
Колега смело напред-щом си го намислил няма как да не се получи,пак зависи колко държиш на това.........
Реален поглед за монтажа би ти дал човеч,който е бил в твоето положение т.е. сам трябва да си отговориш
Да не забравиш да се похвалиш накрая :D
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 M50B20

:)

Мнение от discus » 20 Фев 2009, 12:38

Щом ще претапицираш си остави стария заден гръб ...за да си стане оригинално иначе ще седи зле ако сложиш двойния гръб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 20 Фев 2009, 13:53

Peicho написа:

Кажи къде в света троица?
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 20 Фев 2009, 23:47

zlobicar написа:
Peicho написа:

Кажи къде в света троица?

жк.Света Троица, бл. 357
тел: 9293095, 0887610536

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от Peicho » 20 Фев 2009, 23:49

discus написа:Щом ще претапицираш си остави стария заден гръб ...за да си стане оригинално иначе ще седи зле ако сложиш двойния гръб.

Колега благодаря за съвета. Аз така и направих-дадох от рекаро салона само предните и моята си задна седалка за претапициране. Сега чакам да видя резултата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 21 Фев 2009, 21:34

Между другото - задната седалка от рекаро салона все още се ПОДАРЯВА

Следваща

Назад към E34