ВЪПРОС Е39 520I или 525TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Дизелът е по-удобен в реални условия. Бензинът е по-бърз, но трябва да се държи над 4к оборота, докато дизелчето както си караш спокойно, цъкаш газта и бяга. Повечето хора го възприемат като предимство. Аз лично предпочитам бензина, защото там където свършва удоволствието с дизела, започва с бензина.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
bmw_n00b написа:.................Аз лично предпочитам бензина, защото там където свършва удоволствието с дизела, започва с бензина.
едва ли може да се напише по точно от колегата горе

twake написа:не вярвам някой привърженик на 520-ките да успори, че тдс-ката е по-бърза и много по-икономична.
Що тогаз ускорението от 0 до 100 и максималната скорост на 520 е повече?
Двигател 520i E39 -150CV
- Код: Избери целия код
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.2
Максимална скорост [Km/h] 220
Двигател 525TDS E39 - 143CV
Максимална скорост [Km/h] 211
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.4
За разхода и въртящия момент са в ползва на 525.
Аз понеже не разбирам ама такова ... така пише.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
стига сте се дъвкали с бензина и дизела по специално с 2.5 тдс и м52б206с3 за по кратко 2.0и бмв аз лично моторите ги деля така за 3-ка 2.8 за 5-ца 535 или 540 за 7-ца 740 нагоре за да има адреналин такива трябва да са мотори а нашите куци магарета по 150 170 коня квото и да спорим самолети няма да станат
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
anzak написа:стига сте се дъвкали с бензина и дизела по специално с 2.5 тдс и м52б206с3 за по кратко 2.0и бмв аз лично моторите ги деля така за 3-ка 2.8 за 5-ца 535 или 540 за 7-ца 740 нагоре за да има адреналин такива трябва да са мотори а нашите куци магарета по 150 170 коня квото и да спорим самолети няма да станат
Точно на място казано

----------------------------------------------------------------
Интересното е, че само и единствено в БГ може да се делим по този начин.Във всички чужди форуми, хората са обединени от идеята, че са фенове на BMW, а ние тука веднага се разделяме на дизел и бензин каращи.
Всеки ще си купи, каквото BMW иска и пак ще бъде фен или ползотворен участник във форума и може да ни научи на нещо ново.
Обвързва ни точно идеята около марката, а не идеята около горивото.Всяка кола си има плюсове и минуси и теми като тази според мен или трябва веднага да се затриват или никопй да не отговаря на питащия

Последна промяна mad_presley на 21 Фев 2009, 0:51, променена общо 1 път
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Точно така. луд!
Горното ми мнение беше за пояснение на стаистическите данни, посочени от twake. Като обобщение съм съгласен с anzak, че и двата мотора са куци, но за сметка на това караме колите, които харесваме, макар и не с моторите, които ни се иска. Всеки, който се чувства част от малката ни общност има право да се ядосва на глупостите, които в последно време се четат тук и затова единственият начин да се справим с тях е да ги игнорираме.

- anzak
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:anzak написа:стига сте се дъвкали с бензина и дизела по специално с 2.5 тдс и м52б206с3 за по кратко 2.0и бмв аз лично моторите ги деля така за 3-ка 2.8 за 5-ца 535 или 540 за 7-ца 740 нагоре за да има адреналин такива трябва да са мотори а нашите куци магарета по 150 170 коня квото и да спорим самолети няма да станат
Интересното е, че само и единствено в БГ може да се делим по този начин.Във всички чужди форуми, хората са обединени от идеята, че са фенове на BMW, а ние тука веднага се разделяме на дизел и бензин каращи.
Всеки ще си купи, каквото BMW иска и пак ще бъде фен или ползотворен участник във форума и може да ни научи на нещо ново.
Обвързва ни точно идеята около марката, а не идеята около горивото.Всяка кола си има плюсове и минуси и теми като тази според мен или трябва веднага да се затриват или никопй да не отговаря на питащия
ти недовиждаш ли нещо не ми е ясно да си видял някъде да деля на бензин и дизел аз имам и двете все пак и куция кон 2.0 и 'чупливия като китайски порцелан '2.5 тдс и най отговорно мога ти кажа че всеки ще си купи не каквото бмв иска а каквото може да си позволи защото нали се сещаш всеки иска 250+ коня под капака само че стинките в джоба не стигат на 99% от мераклиите нали се сещаш и взимат танканата 2.5 тдс или 2.0и и се почва спора кое е по хубаво а истината е че и двете за никакав х** не стават
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
A най ми е кофти като видя малоумна тема, обсъждана стотици пъти, в която се стига до нападки между уважавани колеги.
- anzak
- старши ентусиаст
-
няма нападки колега но не обичам да ми изопачават думите аз деля колите на хубави и лоши на бързи и бавни ама на дизел и бензин не
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
anzak написа:ти недовиждаш ли нещо не ми е ясно да си видял някъде да деля на бензин и дизел
Колега, написаното от мен беше като продължение на написаното от теб.Един вид, подкрепям какво си казал и просто допълних

Явно ще трябва да едитна мнението си, за да няма недоразумения

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
twake написа:не вярвам някой привърженик на 520-ките да успори, че тдс-ката е по-бърза и много по-икономична.
Що тогаз ускорението от 0 до 100 и максималната скорост на 520 е повече?
Двигател 520i E39 -150CV
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.2
Максимална скорост [Km/h] 220
Двигател 525TDS E39 - 143CV
Максимална скорост [Km/h] 211
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.4
За разхода и въртящия момент са в ползва на 525.
Аз понеже не разбирам ама такова ... така пише.
Знам, че тва е дискутирано доста пъти, но го повтарям щото може да е важна информация за borilisimo:
Twake, виждам, че караш 520. Пробвал ли си да караш нормално заедно с някой тдс по път с много завои, нагорнища и надолнища. Аз няколко пъти съм карал с заедно с колегата Воденичаров за Варна и за да се движим заедно признавам си трябва да я понастъпвам след намаляне за завой или по нагорнище... и накрая аз съм с два литра назад.
Много хора никога не са си докарвали 20ката до прекъсвач извън града, а тя само така е по-бърза от тдс-а и то само на равен път;) Апък с газово, тая малка преднина в ускорението изчезва дори и на тия обороти

Последна промяна Djelebov на 21 Фев 2009, 1:21, променена общо 1 път

- anzak
- старши ентусиаст
-
добре мир да има и последно към някои колеги първо понаучете какво е тдс както е м52 и после изказвайте мнение не първо да пишете тдс-а е боклук и после да питате 'има ли ГНП комън рейла' че е смешно изказвайте мнение на база собствен опит и впечатления не на това както е казал гунчо от горно надолноще
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
biberon4o написа:Аз съм за 520.Не бих могъл да сравня по никакъв начин Ванос двигател със 525tds.
Пробвай
ванос-турбо

Последна промяна Djelebov на 21 Фев 2009, 1:42, променена общо 3 пъти