Светна количката на таблото !!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Светна количката на таблото !!!

Мнение от ALFA155Ts » 19 Фев 2009, 19:37

Здравейте колеги. На таблото ми светна количката че, ми е изгоряла крушката на заден десен стоп..... слязах видях че, е заден десен стоп най дясната крушка .... отидох на магазина сложих новата крушка свети си сега всичко но грешката си остана на таблото и продължава да свети че , е изгорял заден десен стоп ??? вадих крушки пак ги слагах пробвах и от левия стоп като извадя крушка дава грешка че, е изгорял заден ляв като му я сложа си изчезва автоматично .... но заден десен стоп продължава да ми дава грешка че е изгорял ..... какво да правя ?? кажете има ли някакъв чалъм или трябва да ходя да давам 30 лв. за диагностика за тая тапотия :uups: пробвах размених и крушките от заден десен ги прехвърлих на заден ляв и не и не свети че ми е изгорял задния ляв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 19 Фев 2009, 19:44

И аз имах такъв проблем и се оказа че и крушка на средния стоп е беше дала фира. Също така виш някоя круша да не е почерняла, свети но просто е почерняла, сменяй я тя има друго съпротивление и датчика отчита грешно. Провери и лампичките за номерата и те са към тоя датчик. И аз патих така, смених 3 крушки и изгасна сигнализацията за изгоряла крушка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 19 Фев 2009, 19:47

не съм го проверявал 3-тия стоп ще пробвам и това ..... размених всички крушките от десния стоп и ги сложих на левия и пак си остана да свети заден десен .... ако имаше проблем с някоя от десните крушки щеше да прехварли грешката от ляво ......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 19 Фев 2009, 19:48

Значи провери си светлините на средния стоп и светлините на задния номер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 19 Фев 2009, 20:07

Колега благодаря ти много :D Сега се връщам от гаража 3-тия стоп е бил .... мамкаму къв касмет да ми изгорят и 2-те ... влязъх в филм благодаря че ме изкара !!! ;) :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 19 Фев 2009, 20:10

НП при мен бяха изгорели 3 крушки наведнаж. Случва се..електрическа верига..няма да навлизам в подробности.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 19 Фев 2009, 23:11

стоповете bremslicht ли се казват на немски?
Shades of grey!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 19 Фев 2009, 23:11

Така е и аз първия път толко я търсих тая крушка на третия стоп.
обичам BMW

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 20 Фев 2009, 15:33

stasko5 написа:И аз имах такъв проблем и се оказа че и крушка на средния стоп е беше дала фира. Също така виш някоя круша да не е почерняла, свети но просто е почерняла, сменяй я тя има друго съпротивление и датчика отчита грешно. Провери и лампичките за номерата и те са към тоя датчик. И аз патих така, смених 3 крушки и изгасна сигнализацията за изгоряла крушка

Колега,аз имам изгоряла крушка на номера и не ми дава индикация на таблото,затова мисля,че те не са вързани към никакви датчици.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2009, 16:00

DAEL написа:
stasko5 написа:И аз имах такъв проблем и се оказа че и крушка на средния стоп е беше дала фира. Също така виш някоя круша да не е почерняла, свети но просто е почерняла, сменяй я тя има друго съпротивление и датчика отчита грешно. Провери и лампичките за номерата и те са към тоя датчик. И аз патих така, смених 3 крушки и изгасна сигнализацията за изгоряла крушка

Колега,аз имам изгоряла крушка на номера и не ми дава индикация на таблото,затова мисля,че те не са вързани към никакви датчици.

Свързани са и още как ( поне на някои модели ;) ) и нема да ти казвам каква игра беше докато я сменя, щото номера пречеше и трябваше да го свалям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 20 Фев 2009, 16:33

И аз имам изгорля крушка на номера и също не я индикира на таблото !
Колега Kris ,я кажи как я направи тая манипулация с крушката ,че и моя номер ми пречи да я сменя?!? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2009, 16:47

Еми махаш номера ма гледаш като махаш "КАТ нита" да не го поломиш че после да можеш да си го сложиш пак на мястото, с малко жокери естествено щото иначе нема как. После махаш пластмасовата "плака" (или там както му се вика) дето държи номера, и те така.

P.S.
След първата манипулация нита съм го оставил да се държи само на номера за да може занапред да ми е по-лесно свалянето. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 20 Фев 2009, 16:49

Да де то другото ясно ама тоя нит на КАТ ме притеснява .За какви жокери имаш предвид? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 20 Фев 2009, 16:51

Аз успях да огъна номера така че да не се отнити. После само сложих винтчета и все 1 нищо не е ставало. Те и без тва ми бяха сложили тия от кат 1 винт така че.
Иначе за индикацията май е само за коли с малкия борд, поне така ми казаха не съм сигурен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2009, 16:54

ми примерно като го махнеш после слагаш от вътрешната му страна една отрязана шайба, после я стискаш с клещите да захване пина и ако още те е страх го мацни със силикон целото това. Просто внимаваш пти свалянето да не го прецакаш. И наче ако го прецакаш отиваш в КАТ и там дето слагат номерата гледаш по земята и си намираш хубава глава от нит и си я лепиш с тия дето ги водят "течен метал" щото иначе е една разправия и смяна на номера ако тръгнеш по каналния ред, че направо можеш да забременееш и да родиш докато се разправяш и чакаш в КАТ.

Следваща

Назад към E39