Нещо ново за печката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Нещо ново за печката

Мнение от baga » 31 Яну 2009, 21:23

Преди да ме "нахраните", искам да ви кажа, че съм изчел раздела от край до край. Та на въпроса: 10-15 секунди след като печката "зажужи", от предния десен подкалник се чува звук, като от скърцащ вентилатор. Това продължава 10-ина секунди и после изчезва. От колегата Ники Николов разбрах, че там се намира някаква турбинка, която нагнетява въздух към горелката. Интересното е, че го прави след всяко пускане и после изчезва. Мисля си да сваля подкалника и да се опитам да смажа вентилатора /ако има достъп/. Има ли някой друг с такъв проблем.
П.П. Нека не бъркаме "жуженето" на печката с този неприятен шум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 02 Фев 2009, 20:08

Айде стига бе! Само аз ли го имам това?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Фев 2009, 23:31

Аз като ти казах да си вземеме касетофон....сега нека да ти бучи печката Изображение Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Фев 2009, 23:48

Ей не се ебавайте :winky: , тия проблеми с печките не е шега работа, есента щях да пламна. Тоя мойта е тотал фира електрониката и ще има много як БГ ъпдейт и тия от Вебасто ще си глътнат граматиката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 11 Фев 2009, 19:52

NikiNikolov написа:Ей не се ебавайте :winky: , тия проблеми с печките не е шега работа, есента щях да пламна. Тоя мойта е тотал фира електрониката и ще има много як БГ ъпдейт и тия от Вебасто ще си глътнат граматиката.
:shock: :D :mhihi: :P :twisted: даваи смело

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: M4

Мнение от diskoinferno » 12 Фев 2009, 10:42

Като стана въпрос за печки нормално ли е някой път ката изглючиш парното да продължава да ти духа. Дори някой път като изключиш двигатела онова си духа да си е... м....та. На какво се дължи това от печката ли е
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Мнение от Rupart » 19 Фев 2009, 19:54

И аз щях да се запаля!Точно след празниците една вечер не бях прибрал колата в гаража, че бях пиинал и не ми се занимаваще да я паркирам!Както и да е!Сутринта я паля да загрее и да махна снега от нея и нещо ми се видя отзад, че нещо много пуши!!Като минах от пред цялото купе беше в дим и от капака излизаше на гъсти вълми, а мотора си ръботеще нормално!Веднага я загасих и отворих капака, понеже печката още ръботеша видях, че къди от нея и махнах кабела със захранването!Интереснотое , че като е ръботила и е вдигнала някакви температура през деня и да кажем съм я оставил да истине до краи като сложа кабела ръботи нормално, а ако я оставя цяла нощ пак пуши здряво!Някой да е имал такъв проблем.....? :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

оп

Мнение от kitenov » 19 Фев 2009, 21:15

а между другото каде се намира точно тази печка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 19 Фев 2009, 21:33

Между другото как се разбира дали имаш печка?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 19 Фев 2009, 21:55

clubzendo написа:Между другото как се разбира дали имаш печка?

Колега има много писано за печките ползвай търсачка!

Отваряш капака и в горния ляв ъгъл има едно ЧУДО ако въобще имаш е печка. Тя може да бъде захранвана с гориво и се оказа че може и с ток..... чети чети ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Re: Нещо ново за печката

Мнение от Rupart » 09 Мар 2010, 21:49

Искам да добавя още нещо за тези които искат да си ремонтират печките: след ремонта проверяваите хубаво антифриза!защото като свалих мойта изтече малко и аз си викам като я сложа ще долея, и забравих! :oops: Та замалко да я прегрея!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 10 Мар 2010, 8:31

моята печка се намира точно под фара от щоф страна на колата аз аспуха му е изведен под бронята вътре си има дисплей до волана точно - може да се направи както съм я направил аз в 8 ч се пали сама и в 8.20 отивам на работа - направена е така че като запали почва да се варти една помпичка и да варти водата в маркучите.Пуска се и автоматично климатроника и почва да духа в купето - от аспуха излиза дим ама почти не се вижда .Голяма работа е печката ,Гледам в книжката на бмв на весабо ли е кво е незнам тиа от БМВ що са я монтирали под фара като има нясто до колонката на колата .Смахната работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 11 Мар 2010, 1:15

jeki_tdi написа:моята печка се намира точно под фара от щоф страна на колата аз аспуха му е изведен под бронята вътре си има дисплей до волана точно - може да се направи както съм я направил аз в 8 ч се пали сама и в 8.20 отивам на работа - направена е така че като запали почва да се варти една помпичка и да варти водата в маркучите.Пуска се и автоматично климатроника и почва да духа в купето - от аспуха излиза дим ама почти не се вижда .Голяма работа е печката ,Гледам в книжката на бмв на весабо ли е кво е незнам тиа от БМВ що са я монтирали под фара като има нясто до колонката на колата .Смахната работа.

Я щакни една снимка на тоя дисплей бе колега ... пък и на печката (може да ти е слагана допълнително)
Те БМВ имат упревления и настройки за отложен старт -ама са много скъпи и почти никой не си ги слага !
Иначе това с отложен старт си е златно (из имам 1 кола 93г. !! която има тая екстра ама нещо се прецака контролера и никой неможе да го оправи)
:duel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 11 Мар 2010, 1:19

А! забравих ....
Нз дали тука е местото ,ама ще питам
Значи аз съм с бързовар (ел.печка) Искам да знам кога се изключва
Включваше се май на -6 градуса ... ама кога се изключва и кое я изключва
Кое контролира релето - датчика за външна температура или температурата на ДВГ
Щот датчика ми е свален !!!