Въпрос относно газта.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Явор написа:мой,аз не се заяждампросто наблюдавам
а, аз все още се надявам на отговор свързан с въпроса в първия ми пост, от твоя страна....
GEORGIEV написа:Ако видя че не смогвам ще я продам, но газ няма да сложа Exclamation
колега, всеки си има право на собствено мнение...
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ако си решил просто да се предвижваш с колата и случиш на кадърно монтиране, и настройка става, но ако си решил да караш и правиш нещо по-така "Ц". Помпата не "заминава" ако е вързана както трябва, дюзите по=малко ако се кара често на бензин с добавка, за гърнетата спасение няма
. Последното М20 което беше карано на газ след разглобяване нямаше забележки. Правил съм опит за да тръгне като на бензин му трябваха точно 24 литра градско с/у 13 и наистина вървеше. Та сам решаваш, аз въпреки кризата не бих карал/подържал БМВ на газ.

Яворе тоя Мел на снимката твоя ли е? Относно въпроса ти колега. Съгласен съм с много неща казани по-горе. Аз от 5 г. работя в сервиз за газови уредби (може би един от най-добрите в България). Ако помпата ти е изключена с реле когато си на газ, то и е дошло времето. Ако пък не е изключена (има майсторчета които пестят труд и матеряли за сметка на сам се сети) си я оставил да работи без бензин и е изгоряла. Аз карам на газ и съм доволен защото с по-малко пари минавам повече км. На бензин е най-добре, но на газ не много по различно (ако е качествено газовото, качествено монтирано и качест. газта която зареждаш) а е и по евтино. Дюзите се запушват защото който е на газ не кара на бензин. Бензинът ни е калпав затова тежките фракции отложени по дюзата се спичат. Трябва профилактично да караш на бензин а ако усетиш че понапреднал проблемо си вземаш ЛикиМоли добавка з бензина и си готов. По кво ще разбереш: труден старт на бензин, неравномерен празен ход и кофти работа в обороти. Не е нещо фатално оправя се лесно и не много скъпо. Ако пък си обичаш Е30 има и газови инжекциони там нещата са почти 1към1 с бензина. Клапаните на БМВ са корави и не се влияят от газта те издържат много км. дори ина метан. Да му мислят онези с италянските и френските ... 

J.D.I.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Мерси на колегите които си направиха труда да ми отговорят сериозно. До колкото разбирам единствената сериозна опасност за мотора е запушване на дюзите (незнам защо всички решиха че ми е заминала помпата - просто написах че ми е ясно какво може да стане с нея), и при условие че карам редовно и на бензин, проблема с дюзите не е толкова вероятен. Газовата ми е с испарител и съм минал около 20 000 км до сега. Не съм имал някакви сериозни проблеми. Надявам се и да нямам. Пуснах тази тема просто защото ми беше любопитно какви може да са последствията над двигателя....
- zmeyo1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 39 1999г. М-паркет
- Мечтае да кара: G 55 AMG
Колега каква добавка казваш че ми се ще да и чукна няква добавчица да продуха малко.Аз колата си я карам само на бензин и никога не е имала газ но ниските ми се ебават нещо дали ще има резултат от няква добавка или моторчето за ниските се ебе нещо. Ще съм благодарен на мнения по въпроса.
привет, по на4ало БМВ се води маняшка кола за хора с възможности и слагането на гас не е спортменско..някакси взимаш кола за удоволствие слагаш и гас и се по4ват проблеми надуп4ено купе,ръжда,разни други проблеми..аз ли4но опела ми е на метан защото е такси и е наложително да е на метан за да ви е по ефтино ..а ин4е бимера ми е на бензин и ако скожа гас тя ще е от ония малките бутил4ици дето пише НОС на тях..просто не си купуваите бмв ако не може да си го позволите..да правиш компромис с горивото на една АВТОМОБИЛНА ЛЕГЕНДА си е гавра..но всеки сам решава..
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
S 70/3 написа:привет, по на4ало БМВ се води маняшка кола за хора с възможности и слагането на гас не е спортменско..някакси взимаш кола за удоволствие слагаш и гас и се по4ват проблеми надуп4ено купе,ръжда,разни други проблеми..аз ли4но опела ми е на метан защото е такси и е наложително да е на метан за да ви е по ефтино ..а ин4е бимера ми е на бензин и ако скожа гас тя ще е от ония малките бутил4ици дето пише НОС на тях..просто не си купуваите бмв ако не може да си го позволите..да правиш компромис с горивото на една АВТОМОБИЛНА ЛЕГЕНДА си е гавра..но всеки сам решава..
Много точно казано!Аман от хора със стъклопластови М пакети джанти 18 дето немат пари за гуми и за бензин!Като не можете да си подържате колите има и други марки, като искате да ви харчи малко купете си голф дизел !Ако някой се почувства обиден си е негов проблем! Аман от Ентусиасти!
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Глупости , глупости и пак глупости.Всеки си решава на какво да кара а това че тука се събира ме хора вманиечени по марката отхвърлящи всичко малко по различно е друг въпрос.Странно ако измислят ново гориво с което да има колата повече мощност и да минава повече километри сигурно и тогава ще има ретро маниаци да продължават да си карат с бензинец , щото видиш ли това било БМВ и ще се скапе или нема да върви като такова , ако не е на бенз.
- mamuta88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Мечтае да кара: на бензин
махай тоя гъз опа газ! тва беше парвото нещо което изхварлих като взех кукличката! опа второто парвото беше диск с цигании! както си карах сас 110 по пещерско и като го чух отлетя през прозореца!
- zoomer
- младши ентусиаст
-
zoomer написа:...колега, всеки си има право на собствено мнение...
махай тоя гъз опа газ! тва беше парвото нещо което изхварлих като взех кукличката! опа второто парвото беше диск с цигании! както си карах сас 110 по пещерско и като го чух отлетя през прозореца!
ако си беше направил труда да прочетеш първия ми пост, щеше да видиш че точно такива коментари помолих да няма.
Колеги, ще ви помоля ако няма какво да кажете по темата да не пишете. Мнения от рода на горните няколко съм ги чувал много пъти. Хайде със здраве!
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
zoomer написа:zoomer написа:...колега, всеки си има право на собствено мнение...махай тоя гъз опа газ! тва беше парвото нещо което изхварлих като взех кукличката! опа второто парвото беше диск с цигании! както си карах сас 110 по пещерско и като го чух отлетя през прозореца!
ако си беше направил труда да прочетеш първия ми пост, щеше да видиш че точно такива коментари помолих да няма.
Колеги, ще ви помоля ако няма какво да кажете по темата да не пишете. Мнения от рода на горните няколко съм ги чувал много пъти. Хайде със здраве!
Ми ти сам си написал че всеки има право на мнение! Ти кво си мислеше че ще чуеш?

- zoomer
- младши ентусиаст
-
Helix написа:zoomer написа:zoomer написа:...колега, всеки си има право на собствено мнение...махай тоя гъз опа газ! тва беше парвото нещо което изхварлих като взех кукличката! опа второто парвото беше диск с цигании! както си карах сас 110 по пещерско и като го чух отлетя през прозореца!
Ми ти сам си написал че всеки има право на мнение! Ти кво си мислеше че ще чуеш?
темата не съм я пуснал за да можете да си казвате мнението за газовата, а с достатъчно ясен ТЕХНИЧЕСКИ въпрос
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3