Проблем с резервоара Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с резервоара Е39
Колеги ако знаех че толкова много проблеми ще имам с тази кола изобщо нямаше да си взимам.Не говоря специално за бмв е39 а по принцип.Та да не се отклонявам, проблема е че не ми отчита с точност колко бензин имам.Вчера сложих 40лв. бензин направих 2 кръгчета (без да я цедя) и нали всичко нормално.Днес влизам в колата си , паля и какво да видя стрелкичката ми за бензина не отлепя от резервата последната чертичка ...даже под чертичката беше.Покарам я кам 3-4 км. се покачва малко по малко.Спирам , изключвам я за 10 мин. включвам я пак на чертичката ...
BMW ®
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Проверете си кабелите които влизат в буксите на поплавъците, точно там където влизат в самата букса обикновенно се прокъсват жилата в кабелчетата и остават да се държат на изолацията. Най-добре изключи буксата и с мултицета го прозвъняваш 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Аз си смених таблото и в интерес на истината, този проблем ми изчезна, но като проверя наличноста на двете половини на резервоара, дясната винаги ми е на 0.
Определено е проблем в поплавъка, но сега като не ми показва 0 при наличност от 15-20л и забравих за проблема
Определено е проблем в поплавъка, но сега като не ми показва 0 при наличност от 15-20л и забравих за проблема

- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
Re: Проблем с резервоара Е39
hellsgate написа:Колеги ако знаех че толкова много проблеми ще имам с тази кола изобщо нямаше да си взимам.Не говоря специално за бмв е39 а по принцип.
Така е като всеки гледа да спести 2000-3000 лв. , за уш по-ефтин вариант на дадения автомобил = резултатът е такъв.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
hellsgate написа:А цената не ми стана ясна за поплавъците в резервоара ?
Номенклатурен номер : 16146752370
Описание : НИВОМЕР ДЕСЕН
Ед.цена (с ДДС) : 142.20 BGL
Номенклатурен номер : 16141183179
Описание : СЕНЗОР ЛЯВ
Ед.цена (с ДДС) : 142.20 BGL
Според мен е добре да се сменят и двата за по-сигурно.Ако си с табло с големия борд, можеш да видиш кой точно не ти работи и да го смениш него.
По-лошото е, че май не е точно проблем с поплавъка, ами е по скоро прекъснат кабел, защото доста хора по чуждите форуми се оплакват, че проблемът си остава, дори и след смяна на табло и поплавъци.
Аз лично още не съм намерил решение на този проблем, но както казах по-горе, сега като съм с табло с големия борд, от скритите менюта не ми отчита наличност по десния поплавък, но пък стрелката си се мести акуратно.
@hellsgate, и 20к лв да дадеш в БГ за кола, гарантирам, че ще е същата като и за 8к лв

Благодаря ти колега ще проверя и кабелите в най скоро време и ако е от тях ще пиша , а и също така ако излезе нещо друго пак ще пиша.
Относно за колата .... колкото и скъпо да я вземеш пак ще имаш ядове - това ми е пределно ясно . Не съм много съгласен с колегата по горе който написа това че ако някой си взел по скъп екземпляр щял да има по малко ядове.Това е от мен благодаря отново

Относно за колата .... колкото и скъпо да я вземеш пак ще имаш ядове - това ми е пределно ясно . Не съм много съгласен с колегата по горе който написа това че ако някой си взел по скъп екземпляр щял да има по малко ядове.Това е от мен благодаря отново

BMW ®
10 мнения
• Страница 1 от 1