Покупка на Е39 520i-въпроси?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Покупка на Е39 520i-въпроси?
Не се сърдете колеги,рових из търсачката но не намерих нищо
Ами решил съм твърдо да сменям(няма да я продавам,остава в семейсвото) Е36-цата с Е39
Много отдавна ми харесва,но вече Е36-цата ми е тясна,искам нещо по-голямо,семейно така да се каже
Относно Е36-ците знам им и майчиното мляко както се казва по слабостите,но Е39 ми е мъгла
Дайте някакви насоки къде да наблегна с повече внимание по колата!
Тук искам да кажа,че не взимам колата за състезания,просто вече не ми идват ръчките
,обичам да си карам Бимата леко,така повече усещам удоволствието от нея,както казва жената като се возиме с Е36-цата"все едно летиме в облаците"......та така айде че почнах да сектантсвам пак
Само сънувам разни Е39-ки и как ще си я полирам и ще и се радвам
Дайте някое ценно съветче
И малко тъпи въпроси......всички ли Е39-ки със оригинално СД имат чейнджър
Всички Е39-ки ли акумулатора е отзад в багажника?
Колко горе-долу дава разход извънграда до макс 120км/ч,предполагам е повече от 320-ката или....

Ами решил съм твърдо да сменям(няма да я продавам,остава в семейсвото) Е36-цата с Е39

Много отдавна ми харесва,но вече Е36-цата ми е тясна,искам нещо по-голямо,семейно така да се каже

Относно Е36-ците знам им и майчиното мляко както се казва по слабостите,но Е39 ми е мъгла

Дайте някакви насоки къде да наблегна с повече внимание по колата!
Тук искам да кажа,че не взимам колата за състезания,просто вече не ми идват ръчките

Само сънувам разни Е39-ки и как ще си я полирам и ще и се радвам

Дайте някое ценно съветче

И малко тъпи въпроси......всички ли Е39-ки със оригинално СД имат чейнджър

Всички Е39-ки ли акумулатора е отзад в багажника?

Колко горе-долу дава разход извънграда до макс 120км/ч,предполагам е повече от 320-ката или....

- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Не всички Е39-ки с оригинално СД имат и чейнджър. А според мен са много малко тези които имат и 2-те./по мое наблюдение/
На всички Е39-ки акомулатора им е в багажника!
Моето 520 дава между 11-14 в зависимост от това колко я настъпваш/става дума за в града/. А извън града с 130-140 ми дава 8,5-9. За мен това е един приличен разход за сметка на комфорта и удоволствието което предоставя колата!
Е39 е много добър избор, НО трябва да избереш поддържан екземпляр.
Но като начало според мен трябва да направиш един предварителен избор - а именно БЕНЗИН или ДИЗЕЛ, и въз основа на финансите с които разполагаш ще решиш каква по-точно да бъде!
Успех!
Не те съветвам да взимаш евтин екземпляр!
На всички Е39-ки акомулатора им е в багажника!
Моето 520 дава между 11-14 в зависимост от това колко я настъпваш/става дума за в града/. А извън града с 130-140 ми дава 8,5-9. За мен това е един приличен разход за сметка на комфорта и удоволствието което предоставя колата!
Е39 е много добър избор, НО трябва да избереш поддържан екземпляр.
Но като начало според мен трябва да направиш един предварителен избор - а именно БЕНЗИН или ДИЗЕЛ, и въз основа на финансите с които разполагаш ще решиш каква по-точно да бъде!
Успех!
Не те съветвам да взимаш евтин екземпляр!
lakmus написа:Моето 520 дава между 11-14 в зависимост от това колко я настъпваш/става дума за в града/. А извън града с 130-140 ми дава 8,5-9. За мен това е един приличен разход за сметка на комфорта и удоволствието което предоставя колата!
Но като начало според мен трябва да направиш един предварителен избор - а именно БЕНЗИН или ДИЗЕЛ
Разхода ме устройва

Относно мотора със сигурност ще бъде БЕНЗИН

Спрял съм се на 520и

Кой е по-добрия вариант....със или без Ванус......или те всички са със ванус

И как да разбера прослувутата рейка,дали ще ми прави номера за в бъдеще

- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Относно моторът на бензиновото 520 - М52В20 той винаги е с ванос.
След 08.1998г. моторът на 520 става M52B20TU - а именно двойният ванос.
Моето мнение е, че не е от много голямо значение дали е единичен или двоен ванос! Наблегни на това да намериш добър и запазен екземпляр.
Относно рейката - лично моето мнение е, че на всяко Е39 малко или много му е износена рейката.Според мен единственото което можеш да направиш по този въпрос е като купуваш съответната кола, да я заведеш на сервиз и там да си кажат едно що годе компетентно мнение... и това е. Не съм се сблъсквал с проблем с рейката при моето Е39, колегите които са имали проблем да си кажат как са го решили!
След 08.1998г. моторът на 520 става M52B20TU - а именно двойният ванос.
Моето мнение е, че не е от много голямо значение дали е единичен или двоен ванос! Наблегни на това да намериш добър и запазен екземпляр.
Относно рейката - лично моето мнение е, че на всяко Е39 малко или много му е износена рейката.Според мен единственото което можеш да направиш по този въпрос е като купуваш съответната кола, да я заведеш на сервиз и там да си кажат едно що годе компетентно мнение... и това е. Не съм се сблъсквал с проблем с рейката при моето Е39, колегите които са имали проблем да си кажат как са го решили!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Тя рейката че е износена - износена е, важното е колко, но по-добре отидете с продавача на сервиз да го кажат пред него че да свалиш някои лев от цената
бензинката е добър избор, ТДС-а не е лош също, но в България читав няма да намериш ,а ремонтите му с в пъти по скъпи от бензинката.
(това си е лично мое мнение - моля дизеларите да не ме налазват
)

(това си е лично мое мнение - моля дизеларите да не ме налазват

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
meha написа:lakmus написа:Моето 520 дава между 11-14 в зависимост от това колко я настъпваш/става дума за в града/. А извън града с 130-140 ми дава 8,5-9. За мен това е един приличен разход за сметка на комфорта и удоволствието което предоставя колата!
Но като начало според мен трябва да направиш един предварителен избор - а именно БЕНЗИН или ДИЗЕЛ
Разхода ме устройва![]()
Относно мотора със сигурност ще бъде БЕНЗИНЕдин приятел има 528.....страшна машина,много бяга....дори и претъпкана с багаж.....ама тоя акциз
![]()
Спрял съм се на 520иМ52Б20...
Кой е по-добрия вариант....със или без Ванус......или те всички са със ванус![]()
![]()
И как да разбера прослувутата рейка,дали ще ми прави номера за в бъдеще
Колега, гледам че си впечатлен от 528и. Както се досещаш разликата с 520и няма да е малка като вървеж. 520ката е мудна в ниските обороти макар че на много хора (включително и на мен) е достатъчно. Това ти го казжам да не останеш разочарован после от вървежа. Като цяло не очаквай "резачка"
Последна промяна twake на 16 Фев 2009, 12:58, променена общо 1 път
twake написа:Това ти го казжам да не останеш разочарован после от вървежа. Като цяло не очаквай "резачка"
днес покарах на един колега 520-ката със двоен ванус.......бе добре си върви машината,аз не очаквам изобщо резачка....тука се търси хубава возия и удоволствието от марката....като седнах в Е39-ката за малко щех да нацапам гащите,много ми е прават кеф тия Бими

Намерил съм едно 520......97 година е.....изглежда читаво(поне на снимки ми хвана окото)
Може би събота или неделя ако не са я взели ще ида да я поразмачкам малко......цена 10к?Как ви се струва........със сигурност ще има пазарене.......

Последна промяна meha на 16 Фев 2009, 19:07, променена общо 1 път
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Абе сега се чудя,ама не мога да си спомня...на Е39 има ли като на Е36-цата,големия борд....тоест....показва ти моментни разходи,оставащо гориво и т.н и други шукарийки.....
И ако ги показва,къде ги показва......?то на централната конзола май само климатроника дето е отдолу и отгоре СД-то
..май на километража беше......показваше даже и коя врата е отворена 

И ако ги показва,къде ги показва......?то на централната конзола май само климатроника дето е отдолу и отгоре СД-то

Последна промяна meha на 16 Фев 2009, 21:44, променена общо 1 път
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
stasko5 написа:на таблото е колега. Има голям и малък борд + скрити функции които показват доста шукарийки
тоест и тук при Е39 както при Е36 има няколко вида "борд компютри"?
Някой може ли да даде линк да видя на снимка точно за какво иде реч

че сега свалям разни хайнеси и т.н белкем науча нещо за големия брат на 3-ката

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4