Kicker Въпрос

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330

Kicker Въпрос

Мнение от disasterguy » 14 Фев 2009, 2:12

Здравейте, тъй като не съм запознат с говорители, колони усилватели и въобще темата "Car audio" ми е като тъмна индия искам да попитам. Имам идеята да си взема говорител Кикер L5 или L7 12''.
Повече клоня към L5 или по точно това...
http://shopping.msn.com/prices/kicker-s ... subwoofers

1. Искам да попитам в София има ли място където се продават такива говорители или мога само по интернет да си поръчам....

2.Друго нещо, което искам да попитам е каква е разликата от това да е 2 или 4 ohm

3. Какъв усилвател ще ми трябва и освен него ще трябва ли да добавям други "джаджи" за да може говорителя да достигне оптималния си режим...

Благодаря, поздрави

:P :P

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Honda Prelude H23
Мечтае да кара: S2000
Детайли за колата: 4WS

Мнение от rollin » 14 Фев 2009, 3:23

Ето това е подходящото решение като усилвател за тоя бас
Kenwood KAC-8104D
Вързан на 2 ома усилватела вади 500вата при 12V a на 13V и нагоре ще вдигне още и мощността.
Говоритела е 600вата RMS което ще рече че си пасват тамън :D
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330

Мнение от disasterguy » 14 Фев 2009, 10:24

rollin написа:Ето това е подходящото решение като усилвател за тоя бас
Kenwood KAC-8104D
Вързан на 2 ома усилватела вади 500вата при 12V a на 13V и нагоре ще вдигне още и мощността.

Благодаря за предложението, а искам да попитам : А ако е вързан на 4 ома ? по-малка или по-голяма мощност има

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rollin » 14 Фев 2009, 19:51

disasterguy написа:
rollin написа:Ето това е подходящото решение като усилвател за тоя бас
Kenwood KAC-8104D

Благодаря за предложението, а искам да попитам : А ако е вързан на 4 ома ? по-малка или по-голяма мощност има

на 4 ома пада мощността на усилватела, а тая на говоритела не се променя
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 21 Фев 2009, 5:12

Вземи си хубав говорител и усилвател ако може не кенууд а ментето им (менте на ментето) и за да свири по-силничко не на 2 ома ами на 1 или 0.5 абе в такава насока. Що свири по-тихо като импеданса е по-голям а? На усилвателите само мощността ли се гледа или като при главното устройство важно е да има мп3,4 дупка за флашка? :banghead: :banghead: :banghead:
Има ги тук, но не са разпространени. Поогледай се има гугъл ще намериш, е то цената в бг е друга от ибей. Една система колкото и от качествени елементи да е изградена нейното качествено ниво е нивото на най-некачествения елемент :idea:

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Фев 2009, 18:11

Mileitiii написа:Вземи си хубав говорител и усилвател ако може не кенууд а ментето им (менте на ментето) и за да свири по-силничко не на 2 ома ами на 1 или 0.5 абе в такава насока. Що свири по-тихо като импеданса е по-голям а? На усилвателите само мощността ли се гледа или като при главното устройство важно е да има мп3,4 дупка за флашка? :banghead: :banghead: :banghead:
Има ги тук, но не са разпространени. Поогледай се има гугъл ще намериш, е то цената в бг е друга от ибей. Една система колкото и от качествени елементи да е изградена нейното качествено ниво е нивото на най-некачествения елемент :idea:

Баце незнам какво не им харесваш на усилвателите на кенууд ?
Нещо не са качествени ли или какво ?
Или викаш ако са по маклко от 600лв парчето значи са менте !
Много се дразня да знаеш на изказвания като твоето без покритие !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 21 Фев 2009, 20:09

:mhihi: ,щом намираш на кво да ми се дразниш, дразни се. Аз не виждам какво дразнещо съм казал. Не съм споменавал цени само казах, че не всичко се мери във ватове. Освен това има качество и друго много важно цена-качество (отношение). Ако имаш някое и друго парче на кенууд и съм те обидил моля да ме извиниш. И да кенууд не е усилвателя за този говорител според мен :winky: :!:
Вместо да пишем глупости нека някои колега с опит и яснота, който е чувал повечко свирки да каже какво мисли.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rollin » 21 Фев 2009, 21:24

Mileitiii написа::mhihi: ,щом намираш на кво да ми се дразниш, дразни се. Аз не виждам какво дразнещо съм казал. Не съм споменавал цени само казах, че не всичко се мери във ватове. Освен това има качество и друго много важно цена-качество (отношение). Ако имаш някое и друго парче на кенууд и съм те обидил моля да ме извиниш. И да кенууд не е усилвателя за този говорител според мен :winky: :!:
Вместо да пишем глупости нека някои колега с опит и яснота, който е чувал повечко свирки да каже какво мисли.

точко като съотношение на цена-качество в момента Кенууд е на едно от първите места!
Аз продавам доста марки и знам колко дефектни е имало на Кенууд и колко от другите марки така че няма смисъл да спориш на тая тема с мене ;)
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 21 Фев 2009, 23:19

Може ли да споделиш с кои марки сравняваш кенууд?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rollin » 21 Фев 2009, 23:31

Mileitiii написа:Може ли да споделиш с кои марки сравняваш кенууд?

със марки в техния ценови клас!
Много общо казано е ''Марка'' защото всяка марка си има предимства в определени категории
Тука точно и конкретно говорим за усилватели.....мога да твърдя че Кенууд са найдобри от към съотношение цена-качество.... далече съм от мисълта, че те са най-добри но в техния ценови клас мисля, че нямат конкуренция.
Попита с кои марки ги сравнявам: (повтарям пак, че става въпрос само и единствено за усилватели!!!)
Пайнер, Магнат, Аудиосистем, Херц и много груги....
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

Потребител
Аватар

Мнение от lubopitko » 22 Фев 2009, 1:29

баси тоя знае половината автомузикални марки че вий в каталога сигурно има пример с усилвател и говорител от горепосочения вероятно с него наи добре ще свири

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rollin » 22 Фев 2009, 2:34

lubopitko написа:баси тоя знае половината автомузикални марки че вий в каталога сигурно има пример с усилвател и говорител от горепосочения вероятно с него наи добре ще свири

To като не можеш да хващаш риба и да четеш рибарски книги пак няма да се научиш....та по скоро с експериментиране се стига до определени заключения отколкото до писания по буквари :mhihi:
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

Потребител
Аватар

Re: Kicker Въпрос

Мнение от malchooo » 07 Ное 2012, 1:24

Някой може ли да ми каже за говорител Kenwood KFC-W3011 какъв усилвател да си взема. Благодаря предварително :)

Назад към Car аудио и видео