Проблем със студа e39 Предно ляво ел. стъкло - РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със студа e39 Предно ляво ел. стъкло - РЕШЕН
Колеги помагайте със съвет!!!
Вчера сутринта, тръгвам с колата и реших да отворя прозореца. Натискам копчето и той замръзнал
След 30 мин каране колата се стопли и пак натискам копчето но нещо изтрака и до тук.
Сега прозореца се сваля с ръка и се дига с машинката.
Може ли да се е откачил от механизма, водача или нещо се е счупило?
Дайте съвет, че в тоя студ се чудя дали има смисъл да разглобявам кората или работата е дебела като за сервиз и $$$.
И според вас толко лесно ли се откачат тия съкла? На старата Е30 такова чудо никога не ми се е случвало за 10 години.
Вчера сутринта, тръгвам с колата и реших да отворя прозореца. Натискам копчето и той замръзнал

Сега прозореца се сваля с ръка и се дига с машинката.
Може ли да се е откачил от механизма, водача или нещо се е счупило?
Дайте съвет, че в тоя студ се чудя дали има смисъл да разглобявам кората или работата е дебела като за сервиз и $$$.
И според вас толко лесно ли се откачат тия съкла? На старата Е30 такова чудо никога не ми се е случвало за 10 години.
Последна промяна hafte на 14 Фев 2009, 12:43, променена общо 1 път
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Сваляй кората и гледай, до колкото си спомням там е на щифт, като стане тоя фал се изскубва от стъклото и не е лошо да го закачиш, щото сега подпира на него и дига стъклото, но това ще е докото не се счупи от основата.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10
Тука, ако се ориентираш
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10
Тука, ако се ориентираш

Колеги проблема е решен.
Свалих кората за около 5 мин. Отдолу има една дунапренена подкора която е залепена. Свалих нея и Airbag.
Проблема беше, че механизма се беше разкачил от прозореца. Има 2 уши които са като U-образни и болче за пристягане. Вътре в тях има гума и се закачат за прозореца.
Изчистих гумите, които бяха пълни с прах и пясък. Намазах ги с лепило BISON и вкарах стъклото.
Стегнах ги към съклото, като надявам се достатачно.
Смазах жилата и механизма почнах сглобяването по обратният ред.
Те, това е цялата философия, която ме плашеше.
Сега всичко работи като ново.
П.С. Светна ми обаче лампата на Airbaga на таблото. Явно някоя грешка се е записала, че е бил откачен.
Има ли начин да я изчистя или трябва сега за чистене на грешки да ходя?
Свалих кората за около 5 мин. Отдолу има една дунапренена подкора която е залепена. Свалих нея и Airbag.
Проблема беше, че механизма се беше разкачил от прозореца. Има 2 уши които са като U-образни и болче за пристягане. Вътре в тях има гума и се закачат за прозореца.
Изчистих гумите, които бяха пълни с прах и пясък. Намазах ги с лепило BISON и вкарах стъклото.
Стегнах ги към съклото, като надявам се достатачно.
Смазах жилата и механизма почнах сглобяването по обратният ред.
Те, това е цялата философия, която ме плашеше.

Сега всичко работи като ново.
П.С. Светна ми обаче лампата на Airbaga на таблото. Явно някоя грешка се е записала, че е бил откачен.
Има ли начин да я изчистя или трябва сега за чистене на грешки да ходя?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 901#532901
Виж поста на CheGevara,мисля,че би трябвало да ти помогне ако се е получило само от разкачането
Виж поста на CheGevara,мисля,че би трябвало да ти помогне ако се е получило само от разкачането

- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Трябвало е да откачиш акумулатора,преди да свалиш бега,за да избегнеш грешката.Сега трябва да отидеш да ти я изчистят от паметта.
Акумолатора не го откачих за да мога да смажа и раздвижа хубаво механизма.
За това, че ще генерира грешка изобщо не се сетих, а и незнам после след закачането на акумолатора дали няма нещо да ме изненада .
Както и да е така и така ще се ходи за смяна на перка на климатика, ще изчистят грешките. Поне стъклата са наред вече.
Не знам само дали сега докато я има грешката на таблото реално работи Airbagа. Ако някой е наясно може да каже!!!
За това, че ще генерира грешка изобщо не се сетих, а и незнам после след закачането на акумолатора дали няма нещо да ме изненада .

Както и да е така и така ще се ходи за смяна на перка на климатика, ще изчистят грешките. Поне стъклата са наред вече.
Не знам само дали сега докато я има грешката на таблото реално работи Airbagа. Ако някой е наясно може да каже!!!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравей hafte, само дин въпрос, като отлепи дунапрена под кората залепи ли го навсякаде отново?
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
10 мнения
• Страница 1 от 1