AГР клапан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
AГР клапан
Привет колеги , имам един въпрос , колата е 525д автоматик , мисля да махам пеперудките но тогава разбрах че колата в ниските обороти губила мощност , а сащо така ме посъветваха да запуша АГР клапана , което штяло да ми вдигне мощноста на колата , освен това какви може да се окажат последствията от отсраняването му ? Ще окаже ли това някакво лошо влияние на дебитомера и ваобще какво лошо може да се случи като го махна ?
Мерси.
Мерси.
Гари
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
баце AGR не го изолираи по добре го почисти или слагаи нов не е кои знае колко мога да те в добра цена за него а и тои ти намалява температурата в колекторите каквато му е целта а и като махнеш пеперудите няма да усетиш разлика в ниските споко но обезателно махни пеперудите
Пеперудките гимахнах АГР не беше никак зле но го почистих все пак и да ви кажа разликата е в това че сега трябва повече да натискам педала на газта отколкото преди , иначе колата си върви , притеснява ме обаче това че незнам махането на пеперудките как ще се отрази на разхода , дали няма да се повиши ?
Гари
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Аз съм без пеперудки и ЕГР.
Първо махнахме пеперудките и се получи по-ниска мощност на ниските обороти - под 2000.
По-скоро не е по-ниска мощност, а се усеща като по-бавно развъртане.
На около 2000 усещаш едно рязко "дръпване" и мотора почва да тегли яко.
След като елиминирахме ЕГР разлика не усетих.
Не знам дали с препрограмиране (чип) няма да се реши този проблем.
Мисля напролет да я чипосам, понеже приключих с профилактиките и подготовката за чип.
Ще пиша дали с чипа този ефект ще изчезне.
Някой ако вече го е правил ще е интересно да видим.
Първо махнахме пеперудките и се получи по-ниска мощност на ниските обороти - под 2000.
По-скоро не е по-ниска мощност, а се усеща като по-бавно развъртане.
На около 2000 усещаш едно рязко "дръпване" и мотора почва да тегли яко.
След като елиминирахме ЕГР разлика не усетих.
Не знам дали с препрограмиране (чип) няма да се реши този проблем.
Мисля напролет да я чипосам, понеже приключих с профилактиките и подготовката за чип.
Ще пиша дали с чипа този ефект ще изчезне.
Някой ако вече го е правил ще е интересно да видим.
Touring & windsurf club
Ами аз мисля другата седмица да се консултирам с едни момчета които слагат чипове и да си сложа , другото което усетих днес след като вече сам без пеперудки е че когато карам на автопилот примерно сас 160 и нали като чукнеш спирачките и скороста пада и после вече когато пусна пак автопилота вече не набира така рязко като преди а доста по бавно , т.е. преди като убиех скороста и като пусна пак автопилота и все едно натисках педала до край а сега едвам едвам набира , та наистина премахването им оказва влияние , само на разхода незнам как ще се отрази , надявам се да не го повиши 

Гари
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колеги с чипа е хубаво само един съвет дайте някой лев в повече и сложете пауър бокс или ако толкова настоявате за чип внимавайте при кой тунинг майстор го слагате
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
В тази тема
се дискутира нещото power box.
Аз лично след като прочетох темата не мисля да го ползвам.
Чипа поне от офертите досега е по-скъп от Power box.
Така че не разбрах съвсем какво има предвид колегата.
се дискутира нещото power box.
Аз лично след като прочетох темата не мисля да го ползвам.
Чипа поне от офертите досега е по-скъп от Power box.
Така че не разбрах съвсем какво има предвид колегата.
Touring & windsurf club
Ами моето мнение е че този power box е пълен боклук , особено след като по подробно се запознах какво точно представлява , едно е да си сложиш такава джаджа която да лъже компютъра на колата и съвсем друго е да се инсталира нова софтуерна програма в самия компютър , прликата между чипа и power boxа е само в това че и в двата случая увеличаваш мощноста , а разликите са много и то полжителни за чипосването и отрицателни за power box така че моето лично мнение е твърдо " НЕ " за power box и
пари да ми дават пак няма да си сложа 

Гари
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
...аз съм с ъпгрейдче от колегата Лъчо и съм наистина невероятно доволен, писах и в неговата тема...а това за махането на пеперудките още не съм го правил и като че ли не ми се иска да ги махам
по обясними причини споменати по-горе...

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46