Каква ви е утечката при заключена кола колеги????
Модератор: Технически модератори
- Ascendancy
-
-
- Кара: Е34/Е30 на кило
- Мечтае да кара: Х5 4.4 is
gego_n написа:Махнах батерия на 9 месеца - "Банер".Бай Предел го носи в "Монбат" и го провериха, резултат - клетка мъртвец .
С е32-та имах същия проблем.Смених всички предпазители, прегледах инсталацията, почистих я и подредих навсякъде.
Причината беше 1.реле АБС . Хванах помпата да ручи на изгасена кола една сутрин, 2. "кадърно" монтирана аларма от местен майстор, който сметнал за необходимо да реже и наставя където и както му хрумне .
Стояне , проблема е подобен, нещо дребно , но трябва да се поровиш и установиш какво е .
Колега имам същия проблем като на автора и ти най-точно си описал моя.. при изгасена кола се чува (на 90% съм сигурен) помпа да ручи или поне нещо което не го знам какво е. касетофон до вчера нямах, акумулатора го смених преди 3 седмици с чистак нов 76мAh и днес запали с мн зор, освен да ходя на жичкаджия можете ли да ми препоръчате друго..

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Poki написа:мен откакто спрях да я карам редовно почна да яде акумолатора. днес премерих над 1 ампер :S мерих бушоните на ред и единствено на 22-ри има 0,25А ма сигурно и имам чувство,че компресора на климата е постоянно зацепен... на момент преди ми се шашкаше перката отпред на всичко изключено и само на контакт тръгваше да работи(на студен двигател) бушон 9 също има няква драма с него преди изгаряше смених го но сега гледам се е разтопила пластмасата(шибани китайски ментета)
Проверих неоригиналната аларма 0,01А консумира. НАправо зех да се изнервям вече с тая кола, не я карах 1 месец и са ше влизам в филми....
Редовно каране му е майката-аз като я оставя в неделя на следващата неделя като отворя вратата,даже плафона не светва. Сега я карам всеки ден колата => редовно каране е ключа към успеха

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Проверявайте и отстранявайте утечките, че и да ги карате пак не е хубаво за акумулатора да тегли повече от 50мА, та дори и толкова...
И ако не е редовно, то на 3-4 дни поне веднъж се повозете, ама не 2-3км - то си е хубаво не само за акумулатора, а и за самата кола и гумите.
И ако не е редовно, то на 3-4 дни поне веднъж се повозете, ама не 2-3км - то си е хубаво не само за акумулатора, а и за самата кола и гумите.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
dj_ennsy_1 написа:Как я мерите тая утечка? С амперметър, свързан последователно на + от акумулатора ли?
На минуса я измерих аз не,че има значение но ми се струва по безопасно.
Но това е лесното после е трудно да се хване каде е тая утечка

аз имам съмнение да не разрежда през алтернатора все пак 1,4-1,5А е доста голям ток които ми се губи някаде. и не е на верига защитена от бушон.прекалено много електроника има и отделно има хиляди кабеляци и конектори за допълнително оборудване като се разрови малко човек из тея коли изкачат доста конектори а и в БГ сме има доста подобрения направени през последните 16-17 години...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз мога да се разровя в колите ви за някой лев
и без това съм безработен и само се чудя какво да правя по цял ден

и без това съм безработен и само се чудя какво да правя по цял ден

- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=132976
от тази тема
маи нещо се омеша в приказки
_65536_kb_sec_ написа:не забравяйте да мерите на затворени врати, мойта в такъв случай е 0.03А което е нормалната утечка.
от тази тема
_65536_kb_sec_ написа:..................
И за капак замерих какъв ток харчи когато се заключи и....... 0.27А което според мен е адски много ...............................
_65536_kb_sec_ написа:не е стартер Ванка
по горе го написах или е релето на моторчето което регулира натиска на чистачките или е моторчето..................
маи нещо се омеша в приказки
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
така обяснявам сега за колегите които не им е ясно
1. мери се на затворена врата защото когато е отворена някоя от вратите се пуска ток към реле на комфорт модула което консумира ток.
2. след като се заключи колата косумацията е висока, и след около 2-30 секунди спада
3. При мен утечката беше от моторче на чистачките което определя натиска на чистачката към предното стъкло.
1. мери се на затворена врата защото когато е отворена някоя от вратите се пуска ток към реле на комфорт модула което консумира ток.
2. след като се заключи колата косумацията е висока, и след около 2-30 секунди спада
3. При мен утечката беше от моторче на чистачките което определя натиска на чистачката към предното стъкло.

- mikluho
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:така обяснявам сега за колегите които не им е ясно
..............................
Може да ставам досаден но ми е интересно каква ше да е тази система дето регулира натиска на чистачките.
ПРОСТЕТЕ НА НЕВЕЖИЯ!
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
mikluho написа:_65536_kb_sec_ написа:така обяснявам сега за колегите които не им е ясно
..............................
Може да ставам досаден но ми е интересно каква ше да е тази система дето регулира натиска на чистачките.
ПРОСТЕТЕ НА НЕВЕЖИЯ!
колега това на е32 е серийно но го има и на някой е34-ки - придърпва чистачката към стъклото при увеличаване на скоростта

ако шофьорската ви чистачка се захваща така - значи иамте такава екстра

- mikluho
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора, определено смятах че не може да има такава екстра.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
matros написа:не е много колега.До 0.5 е допустимата за повечето марки автомобили
Допустимо само с включена аларма.
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
Извинявам се на всички колеги че вазобновявам темата,но не разбрах как се замерва тази кунсомациа на тока,ако може некои да обясни че работата при мен е много зле,снощи я заклучих и всичко си беше ок,но тази сутрин едва завартя да запали.Акумолатора ми е 75А на 8-месеца и до сега нямах проблем с паленето.