относно отключване на печката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
относно отключване на печката
колеги искам да си отключа печката на 5-та но за целта ще ми трябва някои колега с вече отключена печка за да мога да копирам EEPROM от неговата 5-ца и после да е прехвърля на моята ! ако някои има някакви предложения нека ги сподели предварително ви благодаря!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
С какъв диагностик искаш да правиш интервенцията?
Според мен не ти трябва EEPROM (защото дори и не си уточнил от кой ECU го искаш), а трябва просто да се добави нещо към IKE
Може да стане с NCS Expert например.
Според мен не ти трябва EEPROM (защото дори и не си уточнил от кой ECU го искаш), а трябва просто да се добави нещо към IKE

Може да стане с NCS Expert например.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
уточнение - всички петици с c.r. дизелов мотор имат печка - тя се използва да допълнително подгряване на охладителната течност, респективно мотора и парното. Автономната печка (сиреч опция 536А) е екстра и не е серийно - на дизеловите, тя е добавка към основната печка + още една ел.водна помпа и един модул към климатика, а такава печка може да се сложи (като опция) и на бензинов мотор - там вече се използва само за подгрев на купето...но печките са много различни и тези за дизела имат много разновидности...
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
ceco_81 написа:Колеги, може да прозвучи малко глупаво, но все пак ще попитам - само дизеловите петици ли имат печка?
Не, който си е поръчал тази богоугодна екстра, може да я има и в бензиновата си кола

В този ред на мисли, някой може ли да каже кои са и евентуално от къде може да се намерят дистанционните управления с най-голям обсег на действие-над 100м например, максималния рейнж може да е и 5 км.

- kubica
- кандидат ентусиаст
-
колега, ето това е трансмитера старндарт Т40 - до 4 км. обаче при пряка видимост с колата
64120008719
432 лв в Камор - ако отидеш там, търси шефката на склада Даниела, тя има Е39 с такова дистанционно, ще те светне как става. даже е ентусиастка тука от форума но не и знам ника...
64120008719
432 лв в Камор - ако отидеш там, търси шефката на склада Даниела, тя има Е39 с такова дистанционно, ще те светне как става. даже е ентусиастка тука от форума но не и знам ника...
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
значе еепром на печката го извличам с бмв скенера и си мисля че ако вкарам данни от отключена печка като ги копирам от някои колега разбирасе и моита ще се отключе 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
kubica написа:колега, ето това е трансмитера старндарт Т40 - до 4 км. обаче при пряка видимост с колата
64120008719
Благодаря колега за инфото. Аз си имам трансмитер, но тъпото е, че ресийвъра се намира в управлението на печката, което както казах е изгоряло и за това моето т.е. оригиналното не ми върши работа. Идеята сега е, да намеря някакво дистанционно-например от аларма, което да го използвам за пускането на печката от разстояние, а самото стартиране на печката ще е решено по друг начин, а не както е оригинално. Абе въобще-малко побългаряване, но не ми се даваха 1800 лв. за печка точно сега

П.П.
Сега разгледах по-подробно RealOem и открих, че съм се заблудил относно ресийвъра. Не е в управлението, а е отделна част и се намира нейде из колата. Колеги, някой може ли да каже къде се намира част №2 от схемата?
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
малееееееееееееее какво става тука колеги мале мале за едно отключване олееееееее , колега какви операаци какво несто ти сте спестиш цели 60 лв сте ни водиш ли в БИАД да почерпиш, ако се немери некои балак да му експериментираш варху колицата

- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
miroalpina написа:малееееееееееееее какво става тука колеги мале мале за едно отключване олееееееее , колега какви операаци какво несто ти сте спестиш цели 60 лв сте ни водиш ли в БИАД да почерпиш, ако се немери некои балак да му експериментираш варху колицата![]()

Kолега, ако не си от българия бих те разбрал, ама ако си българин, поне се постарай да пишеш грамотно.
Циганите от гетото пишат по-грамотно като си вземат помощите

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
kubica написа:не знам за седан, но за туринг е в дясната кора на багажника...
Май е някъде там. В един форум разбрах, че на Х5-цата ресийвъра бил в задния десен калник, при акумулатора. Утре ще търся.
Колеги, аз съм с този трансмитер (на 520i)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=95&hl=5
Обхвата му по документи е 350м и трябва да Ви кажа, че в София (далеч от идеалните условия) ги покрива.
Може и да греша, но 4 km ми се виждат нереални в каквито и да са условия за този трансмитер/ресивер още повече, че той приема и "checkback for received switch-on signal" т.е потвърждение дали се е запалила печката
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=95&hl=5
Обхвата му по документи е 350м и трябва да Ви кажа, че в София (далеч от идеалните условия) ги покрива.
Може и да греша, но 4 km ми се виждат нереални в каквито и да са условия за този трансмитер/ресивер още повече, че той приема и "checkback for received switch-on signal" т.е потвърждение дали се е запалила печката
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2