Проблем с е39 520i мотор-вибрации
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
къв ти е мерака да сереш на момчето в темата и да му пишеш че няма пари за сервиз гледам ти маи нямаш е39ка а си се подпрял на някво аудо 80 така че тихичко и не пиши където си нямаш представа от човека и възможностите му а на колегата успех радвам се на куража ти да си отворип мотора все пак хора са го правили малко четене и търпение са необходими и всичко е възможно ! успехпавката написа:поредния,дето е дал всичката пара за 39-а и сега ще е ремонтира сам,щот за сервизо няма кеш
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
ще се сменя тогава
12 ... 12 ще се сменят тогава
но като сменям клапани мога да си позволя екстрата да сменя сегменти еи така щото е отворен мотора
редно е и гумичките уплътнителните пружините на клапаните и етц.. все пак компресията на нов мотор е 11.0:1 а на стар ... поне 9.5:1 да е .. та в тоя ред на мисли малко да се защитя от колегата с твърдението че съм дал всичкия кеш за колата ... на 22 съм преди няколко дена ги направих ... татко ми не ми е дал и стотинка за тая кола изкарал съм си я с година и полвина работа на нещо си лелино (извън БГ без да съм кибичил по строежи
) ии
ако искам ще си я оправям сам ако искам ще си плащам на майстор
но ме.. гложди да го разглобя пък ако трябва после да сменям мотор 
но като сменям клапани мога да си позволя екстрата да сменя сегменти еи така щото е отворен мотора

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
тя ако отиде и за сегменти работата по добре си търси някой мотор 2-ра ръка защото само гарнитурите гумите на клапаните обработката на главата и там някоя друга дреболия без труд са към 300 кинта в най добрия случай а отидеш ли на сегменти ще боли а тя сега може и да няма компресия от клапаните на първо време трябва да се свали главата да се види какво е сготвено и тогава вече ще я мислим
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Не се коси, брато! Все се намира някой да сере по темите, дори в случая да е гуруто на подфорум е30. За мотора си прав, че ще трябва да го посмениш, така че имаш пълно право да си го разглобиш и допрецакаш в най-лошия случай. Потаен си казвам, щото не искаш да си признаеш коя година е колата и кви са тия спортни хави и кой ги е монтирал и кво е правил с тая кола и дали сега се докапа мотора или си беше поскапан.... Моят съвет е да си търсиш двг на старо и да си го монтираш в сервиз, а стария пак си го разглобявай ако искаш. За да стане като хората, освен четене иска и инструменти и време и пари и т.н. Ако пък имаш в излишък действай и не проклинай форума
П.П. И добре дошъл! Макар и с гръм и трясък

П.П. И добре дошъл! Макар и с гръм и трясък

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
:)
нищо такова супер сте отзивчиви мн топло отношение !!
аз на колегта не му се сърдя за намека
няма проблеми
она4е инструменти имам ама ги чакам да пристигнат .. понеже нямаше как да ги натоваря в самолета
100 и кусур кила парички има засега ..
и някак си ... иска ми се да се справя със задачата да си стегна сам мотора .. пък и има кой да помага
нали и вие сте тук
мисля че ако се получи после опита ще бъде много полезен !!
аз на колегта не му се сърдя за намека

она4е инструменти имам ама ги чакам да пристигнат .. понеже нямаше как да ги натоваря в самолета

мисля че ако се получи после опита ще бъде много полезен !!
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
забравих :)
иначе колата е 96 ... старичка е но швейцаркска
а колекторите аз лично не го твърдя това казаха ми го в един сервиз
а колекторите аз лично не го твърдя това казаха ми го в един сервиз
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
благодарности
мн благодаря на bmw_n00b за TIS-a
страхотно полезно нещо

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Пробваи се,що не ,ако не стане винаги можеш да купиш друг двигател.Само вземи фотоапарата и на всеки етап снимки тук та да помагаме и ние с каквото можеме.
обичам BMW
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
опа
Колеги колата я вкарах в сервиз
майстора се съгласи да присъствам на ремонта и ако позволи и да снимам снимковия материял ще е много полезен за всички ни ако не поне ще имам поглед над нещата което смятам за също така полезно
майстора се съгласи да присъствам на ремонта и ако позволи и да снимам снимковия материял ще е много полезен за всички ни ако не поне ще имам поглед над нещата което смятам за също така полезно
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
павката написа:поредния,дето е дал всичката пара за 39-а и сега ще е ремонтира сам,щот за сервизо няма кеш
Това не е твоя работа човека колко пари има и къде си прави колта.
Аз лично уважавам хората,които имат желани сами да си я направят.За мен е удоволствие да се занимавам с колта си!
А това,че ти не можеш и не знаеш е друг въпрос!

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Не знам какво си се влюбил в тоя мотор и за последно ще те посъветвам да се огледаш за втора ръка особено ако може да си изясниш произхода. Аз лично не вярвам в отваряни М52 мотори, особено пък тук в скъпата ни родина, от бат' Шльоко от Каспичан дето натягал главата със самоделен динамометричен ключ или пък има и още по-големи майстори дето по имат вградени мерилки в китките и цъкат с уста като вземе да превърта
Съчувствам ти наистина за ситуацията и ако тоя приятел (щото така и не ми стана ясно...) вместо пета е уцелил трета и вследствие на това се е очукала машинката... не знам какво да кажа. Естествено има вероятност този приятел да си бил и ти самият
Но, с тази ниска компресия на повечето цилиндри е видно, че си е сдухан горкият. Те и без това са осакатени моторите с тази скоростна кутия и диференциал, па и като им е взета така душицата то си е тормоз, а и бензин на вятъра. Ако имаш възможност и намериш начин да боднеш един 2.5 л. мотор ще ме благославяш постоянно докато я караш колата. Скоростната кутия е същата, само диференциала е с по-малко предавателно число и ще загубиш на максимална скорост, но ще спечелиш на ускорение. Каквото и да решиш, дано по-бързо да ти минават тия работи, че като знам как ми тежи на мен да се занимавам с майстори...

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
за майстора
за майстора казаха че е леко шантав но добър
ще видим мен си ми е мерак да сменя мотора и ще го направя но по нататък предстои ми местене в друг град и засега ще заложа дори на отваряния мотор пък знае ли човек
ха дано всичко 6
инак ако бях аз "приятеля" нямаше да си крия ... аз си признавам че и аз не си поплювам зад волана но .... моя човек направо ме заби ( в буталото )
2.8 като ще е гарга да е рошава
ако има и оферти за по-голям ... мАтор
защо не .. иначе пак засега в това моторче ще си кютам леко
без да го цедя

2.8 като ще е гарга да е рошава

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
малко извън темата
малко извън темата - хвърлете поглед на тази 5-ца с мотор от супра
http://www.mp3car.com/vbulletin/worklog ... z-gte.html

http://www.mp3car.com/vbulletin/worklog ... z-gte.html