проблем сервоапарат или...?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

проблем сервоапарат или...?

Мнение от nightdriver » 09 Фев 2009, 15:50

здравейте колеги,
става вече няколко месеца карам мойто 530d auto с изключено серво и твърд спирачен педал,понеже в момента в който вкарам маркуча от вакуумпомпата в сервото /нормално положение/,предните ми спирачки и само предните започват да задържат!!!Леко задържане,което след няколко км причинява и загряване и почват и да свирят! след което спирам,вадя маркуча на сервото и спирачките отпускат на момента! вакуумпомпата прави вакуум,но незнам дали е достатъчен,спирачната с-ма е промивана,нова течност,маркучите са ОК и бобинките на ABS работят нормално!
мерси за отговорите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 10 Фев 2009, 9:40

колега сащият трик го правеше и при мен, вакуумпомпата едва едва смучеше ваздуха , смених я и сега се кве на место,тва маи е слаба част на автомата нали си нон стоп на спирачките и тя помпата се сдухва

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Фев 2009, 13:26

мерси колега!
явно проблема е рядък! и при теб ли задържаха предните спирачки?
\леко задържане\ и как да го обесним това задържане?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 11 Фев 2009, 10:23

колега при мен го правеше само на студено но като откачихме маркуча на вакумпомпата едва смучеше ваздуха , при студено време мембраните на помпата замразвали и нема дебит за тва я виж и твоита но сигура е тя друго нямя какво да баде.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 11 Фев 2009, 15:38

незнам вече какво да правя колега! мойта ми го прави цялото лято,свалях помпата и вакума го създават 3 бакелитови лопатки да ги нарека,зачистих ги,сложих я и прави вакум,но дали е достатъчен незнам! в найсикар ми казаха,че трябва да прави към 0,8 до 1,0 атм подналягане,но нямах време да ми я замерят,пътувах за чужбина и сега си чукам главата1
не видях мембрани във вакумпомпата! казаха,че има вероятност,да е от сервото,пълнило се с вода и след пускане на спирачките оставало още налягане и за това предните задържат за известно време!
бих сменил и двете за по сигурно,но сервото е към 290е ,а помпата 190евро и за това се ослушвам все още,а и ме дразни,че това много рядък проблем,а съм засегнат! ще ви държа в течение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Авг 2009, 23:56

здравейте колеги,
значи днес вече край на мъките благодарение на колегата ivanov530d!
много добър прием и компетентна работа от негова страна , за което съм много благодарен :!:
проблема се оказа спирачната помпа /трудно движеше-ръжда/ и сервото също сменихме /пробито и пълно с ръжда/ :evil:
сега спирачките ми са кучета :!:

п.п. благодарности също и на неговия колега, който взе много активно участие в ремонта

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Авг 2009, 0:51

Благодаря много за добрите думи колега :yes: ;)

Назад към E39