Проблем с е39 520i мотор-вибрации

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от pecatabg » 10 Фев 2009, 23:42

павката написа:поредния,дето е дал всичката пара за 39-а и сега ще е ремонтира сам,щот за сервизо няма кеш
къв ти е мерака да сереш на момчето в темата и да му пишеш че няма пари за сервиз гледам ти маи нямаш е39ка а си се подпрял на някво аудо 80 така че тихичко и не пиши където си нямаш представа от човека и възможностите му а на колегата успех радвам се на куража ти да си отворип мотора все пак хора са го правили малко четене и търпение са необходими и всичко е възможно ! успех

кандидат ентусиаст
Аватар

ще се сменя тогава

Мнение от Chimerasv » 10 Фев 2009, 23:46

12 ... 12 ще се сменят тогава

но като сменям клапани мога да си позволя екстрата да сменя сегменти еи така щото е отворен мотора :) ;) редно е и гумичките уплътнителните пружините на клапаните и етц.. все пак компресията на нов мотор е 11.0:1 а на стар ... поне 9.5:1 да е .. та в тоя ред на мисли малко да се защитя от колегата с твърдението че съм дал всичкия кеш за колата ... на 22 съм преди няколко дена ги направих ... татко ми не ми е дал и стотинка за тая кола изкарал съм си я с година и полвина работа на нещо си лелино (извън БГ без да съм кибичил по строежи ;) ) ии :) ако искам ще си я оправям сам ако искам ще си плащам на майстор ;) но ме.. гложди да го разглобя пък ако трябва после да сменям мотор ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

инак

Мнение от Chimerasv » 10 Фев 2009, 23:50

малко офф от самия мене :uups:

като си преглеждам постовете верно мн ми е закуцал Българския и първо него май трябва да .. отремонтирам

ПС: срам и позор :uups: :uups: :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Фев 2009, 0:01

тя ако отиде и за сегменти работата по добре си търси някой мотор 2-ра ръка защото само гарнитурите гумите на клапаните обработката на главата и там някоя друга дреболия без труд са към 300 кинта в най добрия случай а отидеш ли на сегменти ще боли а тя сега може и да няма компресия от клапаните на първо време трябва да се свали главата да се види какво е сготвено и тогава вече ще я мислим

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Фев 2009, 0:13

Не се коси, брато! Все се намира някой да сере по темите, дори в случая да е гуруто на подфорум е30. За мотора си прав, че ще трябва да го посмениш, така че имаш пълно право да си го разглобиш и допрецакаш в най-лошия случай. Потаен си казвам, щото не искаш да си признаеш коя година е колата и кви са тия спортни хави и кой ги е монтирал и кво е правил с тая кола и дали сега се докапа мотора или си беше поскапан.... Моят съвет е да си търсиш двг на старо и да си го монтираш в сервиз, а стария пак си го разглобявай ако искаш. За да стане като хората, освен четене иска и инструменти и време и пари и т.н. Ако пък имаш в излишък действай и не проклинай форума :)

П.П. И добре дошъл! Макар и с гръм и трясък :welcome:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 0:24

нищо такова супер сте отзивчиви мн топло отношение !!
аз на колегта не му се сърдя за намека :) няма проблеми

она4е инструменти имам ама ги чакам да пристигнат .. понеже нямаше как да ги натоваря в самолета :) 100 и кусур кила парички има засега .. :) и някак си ... иска ми се да се справя със задачата да си стегна сам мотора .. пък и има кой да помага ;) нали и вие сте тук ;)

мисля че ако се получи после опита ще бъде много полезен !!

кандидат ентусиаст
Аватар

забравих :)

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 0:26

иначе колата е 96 ... старичка е но швейцаркска
а колекторите аз лично не го твърдя това казаха ми го в един сервиз

кандидат ентусиаст
Аватар

благодарности

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 11:31

мн благодаря на bmw_n00b за TIS-a :) страхотно полезно нещо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 11 Фев 2009, 11:55

Пробваи се,що не ,ако не стане винаги можеш да купиш друг двигател.Само вземи фотоапарата и на всеки етап снимки тук та да помагаме и ние с каквото можеме.
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

опа

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 20:30

Колеги колата я вкарах в сервиз
майстора се съгласи да присъствам на ремонта и ако позволи и да снимам снимковия материял ще е много полезен за всички ни ако не поне ще имам поглед над нещата което смятам за също така полезно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 11 Фев 2009, 21:31

павката написа:поредния,дето е дал всичката пара за 39-а и сега ще е ремонтира сам,щот за сервизо няма кеш

Това не е твоя работа човека колко пари има и къде си прави колта.
Аз лично уважавам хората,които имат желани сами да си я направят.За мен е удоволствие да се занимавам с колта си!
А това,че ти не можеш и не знаеш е друг въпрос! ;)
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Фев 2009, 21:37

Не знам какво си се влюбил в тоя мотор и за последно ще те посъветвам да се огледаш за втора ръка особено ако може да си изясниш произхода. Аз лично не вярвам в отваряни М52 мотори, особено пък тук в скъпата ни родина, от бат' Шльоко от Каспичан дето натягал главата със самоделен динамометричен ключ или пък има и още по-големи майстори дето по имат вградени мерилки в китките и цъкат с уста като вземе да превърта :mhihi: :gay: Съчувствам ти наистина за ситуацията и ако тоя приятел (щото така и не ми стана ясно...) вместо пета е уцелил трета и вследствие на това се е очукала машинката... не знам какво да кажа. Естествено има вероятност този приятел да си бил и ти самият :) Но, с тази ниска компресия на повечето цилиндри е видно, че си е сдухан горкият. Те и без това са осакатени моторите с тази скоростна кутия и диференциал, па и като им е взета така душицата то си е тормоз, а и бензин на вятъра. Ако имаш възможност и намериш начин да боднеш един 2.5 л. мотор ще ме благославяш постоянно докато я караш колата. Скоростната кутия е същата, само диференциала е с по-малко предавателно число и ще загубиш на максимална скорост, но ще спечелиш на ускорение. Каквото и да решиш, дано по-бързо да ти минават тия работи, че като знам как ми тежи на мен да се занимавам с майстори...
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

за майстора

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 21:59

за майстора казаха че е леко шантав но добър :) ще видим мен си ми е мерак да сменя мотора и ще го направя но по нататък предстои ми местене в друг град и засега ще заложа дори на отваряния мотор пък знае ли човек :) ха дано всичко 6 :) инак ако бях аз "приятеля" нямаше да си крия ... аз си признавам че и аз не си поплювам зад волана но .... моя човек направо ме заби ( в буталото ) :)

2.8 като ще е гарга да е рошава ;) ако има и оферти за по-голям ... мАтор ;) защо не .. иначе пак засега в това моторче ще си кютам леко :) без да го цедя

кандидат ентусиаст
Аватар

малко извън темата

Мнение от Chimerasv » 11 Фев 2009, 22:04

малко извън темата - хвърлете поглед на тази 5-ца с мотор от супра :)

http://www.mp3car.com/vbulletin/worklog ... z-gte.html

кандидат ентусиаст
Аватар

ето го

Мнение от Chimerasv » 13 Фев 2009, 20:09

колеги прикачвам 3 снимки на настинката на моя автомобил

http://store.picbg.net/pubpic/AF/44/66b ... 6caf44.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/3C/A2/b22 ... 753ca2.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/69/6B/d15 ... fd696b.jpg

малко след постването получих съобщение че клапаните са повече от 2 :)
Последна промяна Chimerasv на 13 Фев 2009, 20:16, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към E39