питане за кьсите светлини на Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- freshenero
- Потребител
-
питане за кьсите светлини на Е30
Малко наивно вьпросче но все пак:Каква е разликата на тези с лупа и без,освен визуална.на кои модели е сьс и без?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- freshenero
- Потребител
-
за фаровете
Нещо като фейслифт ли?Значи са взаимно заменими 

- freshenero
- Потребител
-
а
Тези с лупата би трябвало да са по-добри
или бьркам

Re: а
freshenero написа:Тези с лупата би трябвало да са по-добриили бьркам
Ако си купиш нови ще е все тая, защото са нови, а ако вземеш стари, тия с лупата ще са с 5-6-7 години по нови и моооже да са по-добри

според мен не е точно така, над 50 % от фаровете с лупи на е30-ките са с изгорели и стопени рефлектори и светят... никак за жалостIndiana написа:freshenero написа:Тези с лупата би трябвало да са по-добриили бьркам
Ако си купиш нови ще е все тая, защото са нови, а ако вземеш стари, тия с лупата ще са с 5-6-7 години по нови и моооже да са по-добри

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Re: за фаровете
само 4е варвят сас стойкитеМРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:freshenero написа:Нещо като фейслифт ли?Значи са взаимно заменими
така е

- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
porostorm написа:според мен не е точно така, над 50 % от фаровете с лупи на е30-ките са с изгорели и стопени рефлектори и светят... никак за жалостIndiana написа:freshenero написа:Тези с лупата би трябвало да са по-добриили бьркам
И аз го забелязвам това за рефлекторите даже незная дали е от стопен рефлектор или просто така са си по начало .Забелязал съм ,че дори и ксенон ,като се сложи не светят толкова добре,на Е34 е същото. Със другите рефлектори може да се окаже ,че ще имаш по-добра осветеност на пътя.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
На рефлекторите им пада покритието след време и остават на гола пластмаса
Тъпото е че след това светят по-зле и от запалка с диодче.Доколкото знам го възстановяват покритието и цената е от сорта на 20-25лв. на рефлектор.Ако някой го е правил и не съм точен,моля да ме поправи 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Купуваш си нови рефлектори със лупата - около 180 лв струва оригиналния на бройка и слагаш едни ксенони и ще се видиш в светлина
Новият фар с лупа свети в пъти по-добре от този без лупа! Въпроса е че след годините тея с лупите от крушката с нажежаема спирала в горния край където правят фокуса избледяват и се стапят и после нищо не светят!
Фаровете вървят със стойките
Ако си без лупи и искаш лупи сменяваш фарове и стойки
И обратното!
Двоен стоп са без лупи, троен стоп са със лупи, кабрио двоен стоп има и с лупи, М3 е двоен стоп и е само с лупи
Никога не слагайте 100 вата крушки във фарове със лупа!

Новият фар с лупа свети в пъти по-добре от този без лупа! Въпроса е че след годините тея с лупите от крушката с нажежаема спирала в горния край където правят фокуса избледяват и се стапят и после нищо не светят!
Фаровете вървят със стойките

Двоен стоп са без лупи, троен стоп са със лупи, кабрио двоен стоп има и с лупи, М3 е двоен стоп и е само с лупи

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Дилян Пенчев написа:Купуваш си нови рефлектори със лупата - около 180 лв струва оригиналния на бройка и слагаш едни ксенони и ще се видиш в светлина
Фаровете вървят със стойкитеАко си без лупи и искаш лупи сменяваш фарове и стойки
И обратното!
Двоен стоп са без лупи, троен стоп са със лупи, кабрио двоен стоп има и с лупи, М3 е двоен стоп и е само с лупи![]()
Последно като бях във Вари нов фар беше 167 или 178лв

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- freshenero
- Потребител
-
за фаровете
Някой може ли да сложи снимки на разглобен фар с лупа.Само цокьла и стьклото не са ли сьщите като без?
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2