Багажник за Е30 [roof-rack] ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Мармеладов
- Потребител
-
Багажник за Е30 [roof-rack] ?
Привет,
от доста време имам е30 и съм голям фен. Всъщност имах регистрация тук от 2004г (ник: Карамазов), само че...
... добре това е отделна тема. От 1г съм станал "вело-батка". И с досада установих, че е30 освен че е тясно, не е мислено за пренос на велосипеди. Чудесен автомобил иначе, нямам намерение заради едни велосипеди да го сменям ся. Затова искам да питам някой има ли опит с багажници (релси) на тавана. Може би Туле (Thule) е единствената опция? Искам да уточня - не питам за релсите, които са за самите велосипеди, а са за системата към която ще се закрепят тези приспособления за колелета.
Благодаря на админа-техсъпорт Иво че ми деактивира предишния профил за това че посочих че е тъпо да маха :мхихи: емотикона. Разбирам че вероятно си има много лични проблеми, поради което липсва търпение, но може би е време да си вземе малко повече почивка? Няма и защо да се чудите защо форума се е превърнал в ... няма да казвам какво. След като пауър юзери имат в подписа си послания от рода на "Абе ш'си пра'аа к'вот си искам бе ееййй!!!", какво очаквате от обикновените потребители. Не подкрепям методите на девастатор & ко, но смятам че те са реакция на мод-състава (прекалена и брутална). Добре че имате админ като Асен_Х... че иначе работата съвсем щеше да е отекла. Имайте предвид че народната пословица "каквото повикало, такова се обадило" не са просто кухи думи. Айде със здраве!
от доста време имам е30 и съм голям фен. Всъщност имах регистрация тук от 2004г (ник: Карамазов), само че...

Благодаря на админа-техсъпорт Иво че ми деактивира предишния профил за това че посочих че е тъпо да маха :мхихи: емотикона. Разбирам че вероятно си има много лични проблеми, поради което липсва търпение, но може би е време да си вземе малко повече почивка? Няма и защо да се чудите защо форума се е превърнал в ... няма да казвам какво. След като пауър юзери имат в подписа си послания от рода на "Абе ш'си пра'аа к'вот си искам бе ееййй!!!", какво очаквате от обикновените потребители. Не подкрепям методите на девастатор & ко, но смятам че те са реакция на мод-състава (прекалена и брутална). Добре че имате админ като Асен_Х... че иначе работата съвсем щеше да е отекла. Имайте предвид че народната пословица "каквото повикало, такова се обадило" не са просто кухи думи. Айде със здраве!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Колега, преди 2 години си купих багажник за ски за Е30-ката, ползвал съм го 2-3 пъти, но се очертава, че няма да го ползвам май повече. Мисълта ми е, ако искаш, може да търгуваме напречните греди, без самите държачи за ски
Марката е NEUMANN, чешки. Моделът е номер 20 от снимката (без ключ, но при затворени врати няма как да го свалиш)

Марката е NEUMANN, чешки. Моделът е номер 20 от снимката (без ключ, но при затворени врати няма как да го свалиш)

- Мармеладов
- Потребител
-
@00Cool: Колега, благодаря за предложенията. За багажници дето се закрепват отзад с колани и се опират в багажника: не ми харесва поради два проблема: (1) боята на колата, (2) за колелета е по-добре да са горе, по-далеч от мръсотиите на пътя. За преодоляване на първия проблем има модели дето се закрепват за теглича, но моята е30-ска няма теглич. Проблем (2) не е за пренебрегване, макар че самото колело докато се кара също се налапва със всякаква гняз, дето трябва да се чисти, но няма нужда и да се набива допълнителна такава, особено като се има предвид и че средната скорост с кола е по-висока. И аз не само за велосипеди си мисля, но и за прекарване на всякакъв багаж: може да се сложи кутия примерно. На доста от новите коли още от завода идват с релси на тавана. Е30 с релси не съм виждал. Мисля че там може да се захващат директно за дъждоотводните канали, ма не съм виждал... в нета намерих следната снимка:
Та въпроса ми беше какви варианти има. Туле мисля че е вариант, не съм ходил още до вносителя, но мисля че цената няма да е много добра.
@Indiana: Колага, мисля че ти говориш точно за това, което се интересувам. Би ли пратил ценичка на ЛС? Предварително благодаря!

Та въпроса ми беше какви варианти има. Туле мисля че е вариант, не съм ходил още до вносителя, но мисля че цената няма да е много добра.
@Indiana: Колага, мисля че ти говориш точно за това, което се интересувам. Би ли пратил ценичка на ЛС? Предварително благодаря!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
шофера е голям симпатяга

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Мармеладов
- Потребител
-
@E30_M_Tech_ll: яка снимка, 10х
едит: Аз ти промених мнението, моля те да не се занимаваш с вр6 за да не се стига до излишни караници. Скоро ще бъдат предприети нужните деиствия срещу него. LeX
едит: Аз ти промених мнението, моля те да не се занимаваш с вр6 за да не се стига до излишни караници. Скоро ще бъдат предприети нужните деиствия срещу него. LeX
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Колега, виж в Практикер, аз от там си зех релси за Е30-ката за около 75-80лв, до колкото си спомням имаше и механизми за велосипеди които се закрепят за въпросните релси.
Мармеладов написа:едит: Аз ти промених мнението, моля те да не се занимаваш с вр6 за да не се стига до излишни караници. Скоро ще бъдат предприети нужните деиствия срещу него. LeX
тоя голфаджия е гелем смешник и требва скоро да получи строги форумно наказание!!!
а, по темата, колега, опиай от винкел,да избацаш некое ракоделие
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Понеже и аз се вълнувам от същата тема (превозване на мтб с е30), преди време проверих в магазина на росиньол в София на бул.Черни връх. Цените са следните:
1) Напредчни греди Thule за Е30 - 365лв.
2) Спойлер като на снимките по горе Thule - 100+лв
3) Багажник за едно колело с монтаж на покрива - 3 варианта има на Thule с цени 119, 149 и 229 лв.
Това е решението от Thule. Просто информативно.
1) Напредчни греди Thule за Е30 - 365лв.
2) Спойлер като на снимките по горе Thule - 100+лв
3) Багажник за едно колело с монтаж на покрива - 3 варианта има на Thule с цени 119, 149 и 229 лв.
Това е решението от Thule. Просто информативно.
10 мнения
• Страница 1 от 1