Много спешно питане за 530д комън рейл?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Много спешно питане за 530д комън рейл?
Колеги ,каня се да купя едно 530д но ми се струва че има лек проблем . До 2000 оборота леко ми е тромаво .След това излита .Като колата вече е в движение няма проблем . Пъргава е . Но потеглянето нещо не ми харесва.Карам 525 тдс ,което тръгва рязко още с подаването на газта.Карах и друга кола с 3д мотор и там беше същото - леко тромава при потегляне. Така ли е и при вас ? Проблем ли е това ?
За авто.. или ръчни скорости? Колега по принцип е така... До 1700-800 об. се осеща това, после турбо дупката и от там на татък си с 410Nm въртящ момент и наистина ускорява много. Тази "мудност" се повлиява положително със спортен филтър, сменен филтър картерни газове и почистен AGR и др. За да си сигурен какво купуваш обезателно при добър диагностик, за да провери всичко по DDEто и т.н. Успех с придобивката!
П.С.
Не само да ли има грешки записани, ами и параметрите които отчитат различните датчици, турбото спрямо тези зададени от ECUто.
П.С.
Не само да ли има грешки записани, ами и параметрите които отчитат различните датчици, турбото спрямо тези зададени от ECUто.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Да забравих --колата е автоматик който е безупречен.
- След 2000 оборота никакъв проблем . По майстори не съм я карал защото колата е много ,много свежа .Може и глупаво да звучи но гледам да ми хване око преди всичко.Да е чиста, да няма скъсано по седалките и т.н .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Пробвай като спреш да дадеш първо на неутрална, след това на директ и тогава да потеглиш.Тези автоматици винаги тръгват на втора ако не поставиш на неутрална преди това.Също така, ако имаш някой с елементарен CarSoft, занули паметта на кутията, защото ако я е карал някой, който не дава много газ се е настроила на прекалено икономичен режим.
mad_presley написа:Пробвай като спреш да дадеш първо на неутрална, след това на директ и тогава да потеглиш.Тези автоматици винаги тръгват на втора ако не поставиш на неутрална преди това.Също така, ако имаш някой с елементарен CarSoft, занули паметта на кутията, защото ако я е карал някой, който не дава много газ се е настроила на прекалено икономичен режим.
колегата е прав за всичко

НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Утре ще се видим пак с продавача , но днес го ангажирах повече от 1,5н . Просто остава да уточним цена , с джанти , без ....Не ми е удобно пак да тръгнем за проби и диагностика . Днес я карах почти 100 км . Хем човека си свърши работа хем аз я пробвах . Единствената ми забележка е, че е по-тромава при потегляне.WALL написа:klintan66 написа:....Малко трудно отлепя от стоп спряма ТДС-а.
Мисля, че заради автоматика е така! И ако не са махани "пеперудките" трябва да се махнат. И отново те съветвам за диагностика, колкото и свежа да ти изглежда...
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
klintan66 написа:Утре ще се видим пак с продавача , но днес го ангажирах повече от 1,5н . Просто остава да уточним цена , с джанти , без ....Не ми е удобно пак да тръгнем за проби и диагностика . Днес я карах почти 100 км . Хем човека си свърши работа хем аз я пробвах . Единствената ми забележка е, че е по-тромава при потегляне.WALL написа:klintan66 написа:....Малко трудно отлепя от стоп спряма ТДС-а.
Мисля, че заради автоматика е така! И ако не са махани "пеперудките" трябва да се махнат. И отново те съветвам за диагностика, колкото и свежа да ти изглежда...Да, и наистина ми се срува ,че имаше промяна след спиране , тръгване , задна , както каза колегата Пресли.
Благодаря, колеги ,за бързите отговори.
Не се заблуждавай.Колата трябва при подаване на газ да излита като снаряд.Така поне е моята а тя е 525д т.е по слаба.Никакви турбо дупки и т.н не могат да окажат въздействие автомобила да набира по тромаво от ТДС.Аз ТДС-ка съм карал 4 години и да сравняваш двата двигателя по динамика при потегляне е просто смешно.Както казват колегите по горе-добър диагностик и внимавай.Вече смяна на захабен салон със запазен не е много скъпо нещо(ако ме разбираш).Успех!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
то тромава е относително понятие всеки има различно виждане по въпроса ама иди и напрай една диагностика ако ще я купуваш да видят там елементарните неща надува на турбото дебитомера данните може от там да е проблема или както казаха колегите ако предния е карал по бавно да иска рестарт кутията
- FNC_VeNoM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
на диагностика най-добре.Ако решиш да я закачаш пиши ще се разбереме нещо.Ма не я зимай преди да разбереш що го прави тоя номер
- anzak
- старши ентусиаст
-
FNC_VeNoM написа:на диагностика най-добре.Ако решиш да я закачаш пиши ще се разбереме нещо.Ма не я зимай преди да разбереш що го прави тоя номер
ти ли ще я закачаш колега и ако да с каква програма
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- anzak
- старши ентусиаст
-
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2