ЗА ИЛИ ПРОТИВ TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ЗА ИЛИ ПРОТИВ TDS
Истина или мит е че тдс кривят глави и прегряват или всичко идва от немарливоста на собствениците тъи като знаем че бмв са претенциозни на вода!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ TDS
vladiE300 написа:Истина или мит е че тдс кривят глави и прегряват или всичко идва от немарливоста на собствениците тъи като знаем че бмв са претенциозни на вода!
Колега, в подфоруми Е34 и Е39, темите съдържащи в заглавието си "TDS" са най-много на брой, така,че имаш достатъчно да четеш.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Ясно колега може да повтарям темата но така и не ми стана ясно да ли е истина 4е тдс-а не става особено 2,5тдс!
Аз лично исках да си купя 725тдс но точно заради тези слухове не си взех,имам приятели и познати които имат 2,5тдс и нямат проблеми,но които съм питал всики ми отговаря по следния начин"тдс не си взимаи не са читави'
ЗНАЯ ЧЕ ТОВА Е БЕЗКРАИНА ТЕМА НО ОТ ПРОЧЕТЕНОТО В ФОРАМА НЕ МИ СТАНА ЯСНО ИСТИНА ИЛИ МИТ Е ЗА ТДС-А
Аз лично исках да си купя 725тдс но точно заради тези слухове не си взех,имам приятели и познати които имат 2,5тдс и нямат проблеми,но които съм питал всики ми отговаря по следния начин"тдс не си взимаи не са читави'
ЗНАЯ ЧЕ ТОВА Е БЕЗКРАИНА ТЕМА НО ОТ ПРОЧЕТЕНОТО В ФОРАМА НЕ МИ СТАНА ЯСНО ИСТИНА ИЛИ МИТ Е ЗА ТДС-А
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ми колега ти ако вярваш на слухове много зле работата то има и слухове че петрола на планетата е на привършване и дай да не си купуваме коли ми да караме колела заради тоя слух така че ако си решил да взимаш тдс караш си го на майстор ако не разбираш ти какво трябва да гледаш да ти направи един преглед напролет една профилактика на охладителната система веднага след като го купиш проверяваш водната помпа да ли е с метална турбина ако не е я сменяш сменяш термостата и си ти човека от там нататък колко ще те изкара зависи как е гледана преди това и на колко км е и ти как си я подържаш само за инфо ще ти дам моята 7-ца тдс на 293000 км е с пауър бокс и си върви нити е прегряла нито нищо само че и предния и собственик и аз си я гледаме както трябва не е ли подържана колата и тдс и д и бензинка да е все същата работа
Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ TDS
vladiE300 написа:Истина или мит е че тдс кривят глави и прегряват или всичко идва от немарливоста на собствениците тъи като знаем че бмв са претенциозни на вода!
Няма мит. Ти сам си си отговорил... "немарливоста на собствениците". И изолирането на AGR клапана или неработещ.
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Една кола с каквъвто и да е мотор когато не се подържа и се пестят пари по нейните ремонти ще започне да дава фира..."проблема" в случая е че дизела е доста притенциозен мотор, който иска навременна смяна на консумативи, подръжка, внимателно каране и прочие. За пример мога да ти дам и аз моята е39-ка...по километраж е 294 000 км всъщност мотора и вече можи и да е на 1 000 000 км. това разбира се е относително но за един 10 годишен автомбил факта можи би ще е близък до тази стойност, че идеята ми беше стария му собственик (в БГ) има 2 сервиза и за човека това си е принцип чуе че нещо хлопа .. оп в сервиза и е ок, идва време за коснумативи оп в сервиза и е ок...затова и я платих малко по скъпичко..оставаха ми 4000 км до консумативи повярвах му и ги смних чак тогава когато си минаха км.-те. Смея да кажа че колкото и да не ми се вярваше че ще ми хареса дизел, този път останах доволен...и ако сега ми предстои покупка на нова кола бих заложил на коммон реал, не защото ТДС-а не става, ами защото вече сме в 21 век 

The Ultimate Driving Machine
Много правилно се изказа колегата!Точно там е цялата работа-в подържането на автомобила.Но и аз съм съгласен,че ако ще взимам в момента кола със сигурност няма да е ТДС,пък дори и да се наложи да чакам докато събера повече пари.Едното ми основание е че това е система и двигател от цели 20 години(монтира се още от времето на е34)и хем харчи повече от Комъна хем върви по малко.Другото е че след 2-3 години едва ли ще си и мисли някой за ТДС и цената му ще падне двойно,защото има доста предлагане и като всеки бяга към новите технологии така ще си угърмат хилядите ТДС-и по автокъщите!Ако вземеш комънреилче знаеш че и да му падне цената за 2-3 години няма да е нещо фрапиращо,ще я развържеш и ще се вземеш е60 примерно и така.Само погледни в мобилето,че 70 % от е39 и е38 са именно с тоя мотор 2,5 ТДС!Съвета ми е -просто не се набутвай в такива кошници на по 400-500к пък макар и "запазени"!Плати на некой познат да ти докара едно 520д или 525 д за 5-6000 евро и си ти!
dieselboy написа:Много правилно се изказа колегата!Точно там е цялата работа-в подържането на автомобила.Но и аз съм съгласен,че ако ще взимам в момента кола със сигурност няма да е ТДС,пък дори и да се наложи да чакам докато събера повече пари.Едното ми основание е че това е система и двигател от цели 20 години(монтира се още от времето на е34)и хем харчи повече от Комъна хем върви по малко.Другото е че след 2-3 години едва ли ще си и мисли някой за ТДС и цената му ще падне двойно,защото има доста предлагане и като всеки бяга към новите технологии така ще си угърмат хилядите ТДС-и по автокъщите!Ако вземеш комънреилче знаеш че и да му падне цената за 2-3 години няма да е нещо фрапиращо,ще я развържеш и ще се вземеш е60 примерно и така.Само погледни в мобилето,че 70 % от е39 и е38 са именно с тоя мотор 2,5 ТДС!Съвета ми е -просто не се набутвай в такива кошници на по 400-500к пък макар и "запазени"!Плати на некой познат да ти докара едно 520д или 525 д за 5-6000 евро и си ти!

Обичай ближния,ближи обичания!!!
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5