Как да почистя отвътре фар "АНГЕЛКИ ОЧИ"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 30 Яну 2009, 22:00

Мойте са Хела преди фейслифта, почистването се състои в разкачане разбира се на всички кабели, след това на винтчетата и когато вече е откачен от купето се разкачат всички пластмасови щипки по ширината му. По спомени са около 6-7 броя. После идва ред на микрофибърната кърпа и препарат за почистване на стъкло, дестилирана вода или кой каквото си прецени, но гарантирано пропусканата светлина е поне 50% повече, отколкото преди операцията ;)
Който не вярва да направи процедурата само на единия фар, да го постави и преди да е свалил другия да ги светне :D Разликата е очевАдна :lol:
В единия ми фар се установи, че щипките ли, как да го кажа в които се въртят винтчетата от старост на пластмасата се бяха счупили и последва лепене, но сега всичко е ток и жица :lol:
Благодарности на колегата Burninparis :bowdown: с който вместо да пием бира на топличко събирахме студ около фаровете, но си заслужаваше!
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 30 Яну 2009, 22:54

Да, и аз от Burninparis взех ксенона, евала :D
А всъщност лупата от двете страни ли се чисти - или само отпред?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Яну 2009, 20:36

А, и аз чистих, ама нещо не стаа както трябва и като постопли малко те тука фаровете: http://www.ideabg.com/clients/ewert/proizvod.php, за доизкусуряване малко. Може да кажете, че съм :kuku: , ама това е положението.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 n52b30

Re: Как да почистя отвътре фар "АНГЕЛКИ ОЧИ"

Мнение от safety car F1 » 02 Фев 2009, 18:24

ek6an_men написа:Колеги, влезнала ми е вода вътре в фара, и след като е изсахнала, има петна. Искам да ги изчистя. Може ли ? Как става, процедурата ? Моля помогнете ? Ако има снимков материял, ще бъда благодарен. Чакам, мнения. Мерси предварително. :(

Обърнете се към-smetkata :shock: Фаровете се режат и всичко от вътре се почиства.След това се залепят.Но само smetkata знае къде се режат точно за да не се нарани фара и да не се вижда рязаното

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 02 Фев 2009, 19:12

safety car F1 написа:... Фаровете се режат и всичко от вътре се почиства.След това се залепят.Но само smetkata знае къде се режат точно за да не се нарани фара и да не се вижда рязаното

:shock: :roll:

Хората говорят за разглобяване...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 19:42

оригиналния ейнджъл айс на хелла не се реже просто це загрява с пистолет с горещ въздух има едно като булкит да омекне и мисля и едно малко болче имаше някаде и леко внимателно се разделя стъклото от основата на фара

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 02 Фев 2009, 20:14

safety car F1 написа:
ek6an_men написа:Колеги, влезнала ми е вода вътре в фара, и след като е изсахнала, има петна. Искам да ги изчистя. Може ли ? Как става, процедурата ? Моля помогнете ? Ако има снимков материял, ще бъда благодарен. Чакам, мнения. Мерси предварително. :(

Обърнете се към-smetkata :shock: Фаровете се режат и всичко от вътре се почиства.След това се залепят.Но само smetkata знае къде се режат точно за да не се нарани фара и да не се вижда рязаното

Това да не е пуйка бре !!! :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 02 Фев 2009, 20:41

и аз съм виждал в чужд форум как са резани фаровете, за да се сменят ринговете, преди време се пробвахме да отвориме оригинален фар хелла феислифт с пистолет за топъл въздух но нестана момчето се отказа, чехме да му боднеме рингове ЦЦФЛ, или пък колегата паната ги беше отварял в Печката, ама си ги беше изчистил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 20:44

на фар хелла с ейнджъл искахте да слагате ццфл?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 02 Фев 2009, 20:49

е как :>
пример бехме с колегата РАСИ една вечер, 2те коли една зад друга

моите фарове са некви депо с ЦЦФЛ рингове., а на РАси оригинални хела феис, като сме на габарити, разликата е от земята до луната,
аз с моите ЦЦФЛ рингове си карам през деня, никога не пускам фарове а само на ринговете, спират ме никакъв проблем пък и като започне леко да се стъмва е голема атракция, всеки гледа се 1 карам аЛди Р8 :D но за съжаление вечер много си мислят че карам на дълги и ми светкат :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 n52b30

Мнение от safety car F1 » 02 Фев 2009, 23:17

map13 написа:
safety car F1 написа:

Това да не е пуйка бре !!! :kuku:

Ами оригинален фар hella ако ти прилича на пуика :dummy: За мен това е начина да се изчисти както трябва-лупата ,рефлекторите и стъклото,без да се мокри-като колегите с перилните препарати :mhihi: .Стъклото е хванато с нещо като силикон и повярваите с горещ въздух няма как да се разлепи :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 03 Фев 2009, 1:33

като имате по 1 хиледарка в повече за нови фарове що не ми я дадете на мене ами ще си трошите фаровете за можете после да си купувате нови :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 04 Фев 2009, 17:24

Karlo написа:Да, и аз от Burninparis взех ксенона, евала :D
А всъщност лупата от двете страни ли се чисти - или само отпред?

Мойта от вътрешната страна беше много по-замърсена, отколкото от външната до която някакси можеш да се добереш с парцалче и тел през дупката отгоре на фара... Оттам нищо не става :confused:
Като я забършеш направо си се вижда мърсотията по парцала...
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 04 Фев 2009, 17:37

asasin18 написа:като имате по 1 хиледарка в повече за нови фарове що не ми я дадете на мене ами ще си трошите фаровете за можете после да си купувате нови :?:

Кое точно от изказването ти беше по темата и какво точно те бъркаше че трябваше да амортизираш излишно клавиатурата? :?:
Ако не ти стигат парите и искаш да ти дават ей така - около църквите върви тоя номер и по Витошка.
- Каква яка графика!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 04 Фев 2009, 18:04

:yes: мерси, ще пробвам само отвътре за начало.

ПредишнаСледваща

Назад към E39