Ламбда сонди.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 02 Фев 2009, 13:29

Karlo написа:А на диагностиката и двете ли излизат, че са аут? Доколкото знам е
възможно от една прецакана да вкарва грешка и в другата...

И двете, но не са аут, а просто са малфункшън.Работят си, но не както трябва.

BMW-E39 написа:само да питам още нещо. не се ли прецакват тия неща ако имаш ГАЗОВА ?

Ни най малко.Газта няма нищо общо с каталясването на ламбда сондите.Може да се натрупват грешки, ако газовото не е регулирано като хората, но в никакъв случай не съкращават живота или убиват ламда сонди.

Нещата, които прецакват сондите са калпав бензин, свален катализатор и изминати N-на брой километри.

В крайна сметка, едва ли има някой тук, на който колата му да е на по-малко от 200к км.Ако до сега не са заминали сондите си е жив късмет.

Както каза колегата @Lucky, живота на тези сонди е ~120 000km, всичко, което изминат отгоре си е далавера :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Фев 2009, 14:08

а да знаете някое онлайн местенце в България дето мога да си поръчам две на хелла за под 200 лева бройката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 02 Фев 2009, 15:06

MadChicken написа:Със Siemens MS41 система съм и ламбда сонда на Hella. Предполагам че колегата ще е със същата.

Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hella ;) вече 7мес. нямам проблем, на 5в са:winky:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 02 Фев 2009, 15:20

Emilio написа:
MadChicken написа:Със Siemens MS41 система съм и ламбда сонда на Hella. Предполагам че колегата ще е със същата.

Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hella ;) вече 7мес. нямам проблем, на 5в са:winky:

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Фев 2009, 16:59

Emilio написа: Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hella ;) вече 7мес. нямам проблем, на 5в са:winky:

Остава да кажете от къде могат да се купят и темата ще е приключена :D

Ходих до Даскалов, дадоха ми цена без абсолютно никаква надценка на оригинални - 355лв 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 17:12

мад пресли какво разбираш под оригинални да та питам ти бмв да си чул да правят ламбди ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 17:14

mad_presley написа:
anzak написа:Абе колега mad_presley сложи си оригинални в оторизиран сервиз най добре така имаш гаранция че не са фалшиви и не са внос от китай

Колега, прочети внимателно ТЕМАТА пак и тогава се опитай да се изкажеш подготвен ;) Тук не виждам да пишем за важни части по окачването, от които зависи безопасността ти.
А и както виждаш, търся оригинални но с отстъпка :winky:

Karlo написа:Колега, я кажи първо - при диагностика ли установи проблема,
само ламбда ли беше записана като грешка?
По принцип се съмнявам да са ти заминали и двете - предполагам, че
ще се наложи да смениш само едната.
Аз миналата проле сменях ламбда, втората. Положението е следното:
като си със Siemens компютър (като мен), ти трябват Siemens сонди,
които са по-скъпи но и по-качествени от Bosch - каквито биха ти
трябвали, ако беше с Bosch комп.
Има нещо хубаво все пак - намират се едни японски сонди, която лично
на мен м иструваше 260 лв., с хиляда зора ми я намериха някъде от
провинцията. Ще се опитам да разбера каква беше марката.
Това за кодирането ми се струва малко преувеличено, защото след
смяна на моята просто ми изчистиха грешките в ЮВЕ, и да чукам на
дърво повече от половин година и 10К км вс е ок, без нови грешки.
Все пак може да има нещо вярно ако става въпрос за Siemens сонди -
не съм сигурен.
Едно мога да ти препоръчам - ако нямаш доверие в сервиза където
ходиш, най-добре отиди в оторизиран сервиз, поне няма да хвърлиш пари
на вятъра. Спомням си много добре колко отвратително се държеше колата
като беше с развалена сонда... Успех!

Ами освен от диагностика, усещам и симптомите, които съм описал на предната страница.Диагностиката си я правя сам, а на себе си мога да имам доверие :D
Повечето неща си ги правя сам, а това което не мога сам го правя във Варна Карс.

Верно, кофти е за нас, които сме със Siemens електоника.Качествения аналог на нашите е само NTK, те са по 100-150$ в щатите, предполагам си взел от тях.
Ще потърся и аз NTK и ако не намеря, в краен случай ще взема оригинални Siemens, само да намеря някой, който да дава отстъпка
:D

ми колега как бе от преебани ламбди няма да ти върви като хората колата ще тръгнеш да изпреварваш няма да имаш цялата мощност и това пак не е ли риск за безопасноста а?

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 02 Фев 2009, 17:18

anzak написа:мад пресли какво разбираш под оригинални да та питам ти бмв да си чул да правят ламбди ?

BMW - Siеmens Под оригинални разбирай това което слагат в оторизираните сервизи. Това има в предвид!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Фев 2009, 17:41

anzak написа:мад пресли какво разбираш под оригинални да та питам ти бмв да си чул да правят ламбди ?

Не колега, не съм чул такава глупост, но също така и не съм чул на оригинални ламбда сонди за BMW да пише Hella, Bosch, Siemens или каквото и да е, пише само BMW.Ако на твоите пише нещо различно, значи не са оригинални.Не съм виждал и на оригинален носач да пише LEMFÖRDER.
Никой тук не е малоумен, така че по добре спри да се изказваш неподготвен от силажната яма.Разбрахме, че ти или продаваш "оригинални" части или защитаваш ментаците!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обадих е и в Ауто+, цената на Hella 0-5v е 240лв.За сметка на това пък, чух и доста отрицателни отзиви за тях.20-30000км и проблемите започват отново.

Май накрая ще се изръся пари колкото за един нов мотор :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 17:49

не колега в грешка си аз нищо не продавам както и да ти кажа ти си в много грешна посока с начина си на мислене за оригиналните неща които се вграждат в бмв но ако вземеш един носач лемфьордер и един носач бмв ще видиш само една разлика на тоя на лемфьордер има едно място където си личи как е трито със флекс по всяка вероятност и на това място на оригиналния мисля пишеше бмв и на другия затова е изтрито за да не предявят бмв претенции за търговската марка същото важи примерно и за термостатите валер и бер ги правят и слагат щемпела бмв може да си наясно гледам за таблаи навигации пишеш чул си там някой работи и гледам даваш що годе верни мнения ама ако съдя по постовете ти си до там с разбирането такъв като теб дето написа че 525д няма дебитомер и че от ляво на тдс в подкалника е интерколера на турбото трябва да си трае и да не вкарва хората в грешки като тази че всичко що не е от оторизиран сервиз е фалшиво защото повечето големи вериги си имат канали за внос и си внасят всичко че и в повечето случаи и нашите похвалени оторизирани сервизи пазарят от тях защото не искат да си връзват пари в складови наличности и относно ламбдата ти понеже не съм лош човек мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш и се съобразявай малко с изразите аз никъде не съм обидил никой
Последна промяна anzak на 02 Фев 2009, 17:59, променена общо 1 път

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 02 Фев 2009, 17:59

anzak написа:мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш

Аз предполагам коя марка ще поиска :mhihi:

anzak ти пък наистина спри да се изказваш неподготвен, че тука доста ги разбират работите и се излагаш вече :ok: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Фев 2009, 18:07

anzak написа:не колега в грешка си аз нищо не продавам както и да ти кажа ти си в много грешна посока с начина си на мислене за оригиналните неща които се вграждат в бмв но ако вземеш един носач лемфьордер и един носач бмв ще видиш само една разлика на тоя на лемфьордер има едно място където си личи как е трито със флекс по всяка вероятност и на това място на оригиналния мисля пишеше бмв и на другия затова е изтрито за да не предявят бмв претенции за търговската марка същото важи примерно и за термостатите валер и бер ги правят и слагат щемпела бмв може да си наясно гледам за таблаи навигации пишеш чул си там някой работи и гледам даваш що годе верни мнения ама ако съдя по постовете ти си до там с разбирането такъв като теб дето написа че 525д няма дебитомер и че от ляво на тдс в подкалника е интерколера на турбото трябва да си трае и да не вкарва хората в грешки като тази че всичко що не е от оторизиран сервиз е фалшиво защото повечето големи вериги си имат канали за внос и си внасят всичко че и в повечето случаи и нашите похвалени оторизирани сервизи пазарят от тях защото не искат да си връзват пари в складови наличности и относно ламбдата ти понеже не съм лош човек мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш

Странно тогава, защо в останалите магазини ми дават цени на оригинални части по-високи, от колкото във Варна Карс!?
Ето например, цената на оригинална ламбда сонда като за краен клиент в Даскалов беше 427лв, във Варна карс за краен клиент без отстъпки е 383лв.това как ще го обясниш.И не става дума само за конкретния случай, а за абсолютно всички оригинални части, за които съм питал по магазините.Винаги ми дават по-високи цени от оторизиран сервиз.
Странно, нали :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 02 Фев 2009, 19:46

съдба ве :) от торбата с п***и ти х*й вадиш :) аз не мога да дам друго обяснение ;) айде наскачвайте че то без мен няма да стане интересна тема :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 02 Фев 2009, 19:46

ми специално за теб питах в магазина от който аз пазаря няма да му правя реклама да казвам кой е 375 лв е оригинална подчертавам и аз незнам как става тая може би нещо не проверяваш в правилния магазин а отделно от там надолу има и отстъпка

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2009, 20:40

Сега аз да вметна. Някой сигурно пак ще изреве нещо, ама какво да се прави,
мислители в тоя форум много !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Баце гледам в ebay има много OEM ламбди за около 70 (след) - 100
(преди катализатор) долара.
Демек ОРИГИНАЛНИ ;) Може да се пробва с такива. Аз мисля че е
добър избор :D :D

P.S. ОЕМ значи Оригинален Производител на Изделието ;)
Демек тоя различния от БМВ за който говорите се води EOM производител
тъй като всъщност той снабдява БМВ с чаркуляка ;)
Последна промяна zAcK на 02 Фев 2009, 20:43, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E39