Ламбда сонди.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Karlo написа:А на диагностиката и двете ли излизат, че са аут? Доколкото знам е
възможно от една прецакана да вкарва грешка и в другата...
И двете, но не са аут, а просто са малфункшън.Работят си, но не както трябва.
BMW-E39 написа:само да питам още нещо. не се ли прецакват тия неща ако имаш ГАЗОВА ?
Ни най малко.Газта няма нищо общо с каталясването на ламбда сондите.Може да се натрупват грешки, ако газовото не е регулирано като хората, но в никакъв случай не съкращават живота или убиват ламда сонди.
Нещата, които прецакват сондите са калпав бензин, свален катализатор и изминати N-на брой километри.
В крайна сметка, едва ли има някой тук, на който колата му да е на по-малко от 200к км.Ако до сега не са заминали сондите си е жив късмет.
Както каза колегата @Lucky, живота на тези сонди е ~120 000km, всичко, което изминат отгоре си е далавера

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
а да знаете някое онлайн местенце в България дето мога да си поръчам две на хелла за под 200 лева бройката
MadChicken написа:Със Siemens MS41 система съм и ламбда сонда на Hella. Предполагам че колегата ще е със същата.
Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hella

НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Emilio написа:MadChicken написа:Със Siemens MS41 система съм и ламбда сонда на Hella. Предполагам че колегата ще е със същата.
Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hellaвече 7мес. нямам проблем, на 5в са:winky:

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Emilio написа: Колега Karlo, и аз съм със Siemens комп. и ламбди на Hellaвече 7мес. нямам проблем, на 5в са:winky:
Остава да кажете от къде могат да се купят и темата ще е приключена

Ходих до Даскалов, дадоха ми цена без абсолютно никаква надценка на оригинални - 355лв

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- anzak
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:anzak написа:Абе колега mad_presley сложи си оригинални в оторизиран сервиз най добре така имаш гаранция че не са фалшиви и не са внос от китай
Колега, прочети внимателно ТЕМАТА пак и тогава се опитай да се изкажеш подготвенТук не виждам да пишем за важни части по окачването, от които зависи безопасността ти.
А и както виждаш, търся оригинални но с отстъпка
Karlo написа:Колега, я кажи първо - при диагностика ли установи проблема,
само ламбда ли беше записана като грешка?
По принцип се съмнявам да са ти заминали и двете - предполагам, че
ще се наложи да смениш само едната.
Аз миналата проле сменях ламбда, втората. Положението е следното:
като си със Siemens компютър (като мен), ти трябват Siemens сонди,
които са по-скъпи но и по-качествени от Bosch - каквито биха ти
трябвали, ако беше с Bosch комп.
Има нещо хубаво все пак - намират се едни японски сонди, която лично
на мен м иструваше 260 лв., с хиляда зора ми я намериха някъде от
провинцията. Ще се опитам да разбера каква беше марката.
Това за кодирането ми се струва малко преувеличено, защото след
смяна на моята просто ми изчистиха грешките в ЮВЕ, и да чукам на
дърво повече от половин година и 10К км вс е ок, без нови грешки.
Все пак може да има нещо вярно ако става въпрос за Siemens сонди -
не съм сигурен.
Едно мога да ти препоръчам - ако нямаш доверие в сервиза където
ходиш, най-добре отиди в оторизиран сервиз, поне няма да хвърлиш пари
на вятъра. Спомням си много добре колко отвратително се държеше колата
като беше с развалена сонда... Успех!
Ами освен от диагностика, усещам и симптомите, които съм описал на предната страница.Диагностиката си я правя сам, а на себе си мога да имам доверие![]()
Повечето неща си ги правя сам, а това което не мога сам го правя във Варна Карс.
Верно, кофти е за нас, които сме със Siemens електоника.Качествения аналог на нашите е само NTK, те са по 100-150$ в щатите, предполагам си взел от тях.
Ще потърся и аз NTK и ако не намеря, в краен случай ще взема оригинални Siemens, само да намеря някой, който да дава отстъпка
ми колега как бе от преебани ламбди няма да ти върви като хората колата ще тръгнеш да изпреварваш няма да имаш цялата мощност и това пак не е ли риск за безопасноста а?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
anzak написа:мад пресли какво разбираш под оригинални да та питам ти бмв да си чул да правят ламбди ?
Не колега, не съм чул такава глупост, но също така и не съм чул на оригинални ламбда сонди за BMW да пише Hella, Bosch, Siemens или каквото и да е, пише само BMW.Ако на твоите пише нещо различно, значи не са оригинални.Не съм виждал и на оригинален носач да пише LEMFÖRDER.
Никой тук не е малоумен, така че по добре спри да се изказваш неподготвен от силажната яма.Разбрахме, че ти или продаваш "оригинални" части или защитаваш ментаците!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Обадих е и в Ауто+, цената на Hella 0-5v е 240лв.За сметка на това пък, чух и доста отрицателни отзиви за тях.20-30000км и проблемите започват отново.
Май накрая ще се изръся пари колкото за един нов мотор

- anzak
- старши ентусиаст
-
не колега в грешка си аз нищо не продавам както и да ти кажа ти си в много грешна посока с начина си на мислене за оригиналните неща които се вграждат в бмв но ако вземеш един носач лемфьордер и един носач бмв ще видиш само една разлика на тоя на лемфьордер има едно място където си личи как е трито със флекс по всяка вероятност и на това място на оригиналния мисля пишеше бмв и на другия затова е изтрито за да не предявят бмв претенции за търговската марка същото важи примерно и за термостатите валер и бер ги правят и слагат щемпела бмв може да си наясно гледам за таблаи навигации пишеш чул си там някой работи и гледам даваш що годе верни мнения ама ако съдя по постовете ти си до там с разбирането такъв като теб дето написа че 525д няма дебитомер и че от ляво на тдс в подкалника е интерколера на турбото трябва да си трае и да не вкарва хората в грешки като тази че всичко що не е от оторизиран сервиз е фалшиво защото повечето големи вериги си имат канали за внос и си внасят всичко че и в повечето случаи и нашите похвалени оторизирани сервизи пазарят от тях защото не искат да си връзват пари в складови наличности и относно ламбдата ти понеже не съм лош човек мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш и се съобразявай малко с изразите аз никъде не съм обидил никой
Последна промяна anzak на 02 Фев 2009, 17:59, променена общо 1 път
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
anzak написа:мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш
Аз предполагам коя марка ще поиска

anzak ти пък наистина спри да се изказваш неподготвен, че тука доста ги разбират работите и се излагаш вече

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
anzak написа:не колега в грешка си аз нищо не продавам както и да ти кажа ти си в много грешна посока с начина си на мислене за оригиналните неща които се вграждат в бмв но ако вземеш един носач лемфьордер и един носач бмв ще видиш само една разлика на тоя на лемфьордер има едно място където си личи как е трито със флекс по всяка вероятност и на това място на оригиналния мисля пишеше бмв и на другия затова е изтрито за да не предявят бмв претенции за търговската марка същото важи примерно и за термостатите валер и бер ги правят и слагат щемпела бмв може да си наясно гледам за таблаи навигации пишеш чул си там някой работи и гледам даваш що годе верни мнения ама ако съдя по постовете ти си до там с разбирането такъв като теб дето написа че 525д няма дебитомер и че от ляво на тдс в подкалника е интерколера на турбото трябва да си трае и да не вкарва хората в грешки като тази че всичко що не е от оторизиран сервиз е фалшиво защото повечето големи вериги си имат канали за внос и си внасят всичко че и в повечето случаи и нашите похвалени оторизирани сервизи пазарят от тях защото не искат да си връзват пари в складови наличности и относно ламбдата ти понеже не съм лош човек мога да те оправя с една отстъпка на каквато марка сонда кажеш
Странно тогава, защо в останалите магазини ми дават цени на оригинални части по-високи, от колкото във Варна Карс!?
Ето например, цената на оригинална ламбда сонда като за краен клиент в Даскалов беше 427лв, във Варна карс за краен клиент без отстъпки е 383лв.това как ще го обясниш.И не става дума само за конкретния случай, а за абсолютно всички оригинални части, за които съм питал по магазините.Винаги ми дават по-високи цени от оторизиран сервиз.
Странно, нали

- anzak
- старши ентусиаст
-
ми специално за теб питах в магазина от който аз пазаря няма да му правя реклама да казвам кой е 375 лв е оригинална подчертавам и аз незнам как става тая може би нещо не проверяваш в правилния магазин а отделно от там надолу има и отстъпка
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сега аз да вметна. Някой сигурно пак ще изреве нещо, ама какво да се прави,
мислители в тоя форум много !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Баце гледам в ebay има много OEM ламбди за около 70 (след) - 100
(преди катализатор) долара.
Демек ОРИГИНАЛНИ
Може да се пробва с такива. Аз мисля че е
добър избор
P.S. ОЕМ значи Оригинален Производител на Изделието
Демек тоя различния от БМВ за който говорите се води EOM производител
тъй като всъщност той снабдява БМВ с чаркуляка
мислители в тоя форум много !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Баце гледам в ebay има много OEM ламбди за около 70 (след) - 100
(преди катализатор) долара.
Демек ОРИГИНАЛНИ

добър избор

P.S. ОЕМ значи Оригинален Производител на Изделието

Демек тоя различния от БМВ за който говорите се води EOM производител
тъй като всъщност той снабдява БМВ с чаркуляка

Последна промяна zAcK на 02 Фев 2009, 20:43, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4