Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 14:15

anzak, аритметиката е точно такава, не обърквайте хората с тия ненормални постове за читави ТДС-и за по 15-16К.

Имам доста примери за вкарани прекрасни коли 525 и 530д, точно по сметките на BMW-E39.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 15:00

BMW-E39 написа: .....
арабияята сашко ти у всека тема си предлагаш читавия тдс :> сигорно повече от година го продаваш и няма интерес, нали знаеш - хубавите и изгодни коли веднага се лапват
.........

Да си видял някъде в темата в някое написано от мен мнение да си предлагам колата или пак се изказваш неподготвен и недоразбрал. Колата има обява в която се предлага. Мисля , че и не си ти човека на който трябва да давам обяснение , защо колата не е продадена още.
Наевиждам и смисъл да коментирам дали е хубава и изгодна , то се вижда дали е хубава и в обявата ,
а дали е изгодна - от гледна точка на качество-цена е изгодна , от гледна точка само на цена , всеки човек си преценява за него дали е изгодна.

BMW-E39 написа: ....
какво толкова хвалиш че тдс-а ти бил чипнат :lol: че хубаво ли е една кола да е чипната ? всичко по нея се износва по бързо
.......

Нищо не хвала , а просто казвам , че е чипосана и то в "ATB Tuning" , ако въобще ти говори нещо това. А дали се износва или не , откъде си толкова запознат? Ти колко време кара такава кола с чип , че коментираш какво става с нея?
Колата е от 5 години с този чип и според мен не е помогнал с нищо да се износи някоя част по бързо.

BMW-E39 написа:.........пък и аз ли не съм в час или твоя тДс не беше ли на поне 800 000 кМ ? некви момчета нали го беха гледали и беха писали после у темата ти, че БИЛ със сменян двигател и такива работи които ти не си написал ?
.......

Ти не си в час и няма как да си в час за една чужда за теб кола , от която нямаш никаква представа какво представлява. Не е на 800 000 , а в момента двигателя и е на 215 000 - реални километра. Тези момчета , дето идваха да ми предлагат Голф 4 + доплащане за бартер , бяха ппознати на един друг Колега от форума и не са писали те в обявата какво е правено по колата , а бях писал аз. А и нищо от това което е правено по колата , ако не им кажа аз , няма от къде и да разберът. Според теб , ако има нещо , което според мен по някакъв начин е нередно по тази кола ще има кажа ли и то при положение , че виждам ясно , че няма да я купят?
Не ми обяснявай какво не съм написал , защото точно аз го бях написал , а пък и достатъчно съм написал , че колата е със сервизна история във "Вари 2000" и "Дару Кар" , която при интерес на купувач може да бъде извадена и разгледана подробно.

BMW-E39 написа: .......
вСе 1 да ти направят сърдечна трансплантация.. да си с друго сърце, и да твърдиш че нема по запазен от тебе ........

Виж се само какви сравнения правиш.
Какво общо виждаш между тези две неща , които си описал?
Според теб една дизелова кола с нов или заводски рециклиран двигател , няма да работи по-добре от някоя с двигател ако ще и на 150 000 км. , така ли , защото тук все пак пишеме за коли?

щото аз по скъп тдс от твоя не съм виждал пускан за продан у БГ
....

Значи не си гледал хубаво обявите , но има и по скъпи от моя , но немога да кажа дали са в по добро състояние , като не съм запознат с тях. И естествено е , че ще е по скъп , като е хубав , какво искаш да е и евтин ли? А и може да пообиколиш и да разгледаш колко от продаваните такива коли са в такова състояние , сигурно не повече от 2% от тях , и колко са оригинално подържани и обслужени и с платени такси за тази година+Автокаско , има ли въобще някоя , която да включва оригинално BMW покривало и т.н.

Точно пък ти най малко може да ми обясняваш колко да искам на колата като се има в предвид как е подържана т.е. качествена подръжка с оригинални части. Предполагам си имаш някаква представа какви са оригиналните части та да ми пишеш каква е цената , а може и да нямаш представа , откъде да знам , не си писал скоро да си купувал нещо ново и оригинално по колата , а иначе го съобщаваш бързо. Доколкото си спомням точно ти си купи една нова оригинално нещо за колата , което всъщност беше аксесоар или по точно препарат за кожа на BMW и разбра целия форум за това с твойте снимки на препарата в всички теми , в които ги напуска. С това ми обяснение по никакъв начин не искам да те засегна или нещо от сорта , а напротив поздравления , че си предпочел оригиналното пред някое друго , но имай на впредвид , че аз например и може би и други тук , за разлика от теб каквото се сменя и поставя по моята кола , не го пускам по форума и да обяснявам за колко е купено и от къде и как е сменяно. Не е нужно да даваш коментари за цената на кола , от която си нямаш никаква реална представа. Достатъчно съм обяснил в обявата какво представлява колата и каква е нейната цена.

А на който не му харесва цената която съм обявил , много лесно може да си намери по евтина , например за около 10000 по автокъщите , само след това най вероятно ще започне да трупа мнения в темите и да пуска нови теми тук и накрая ще разбере види каква е крайната цена на колата която е взел и дали наистина е била добра цената и в съотношението цена-качество.

ja написа: .......
По-добре не я продавай. Не може да искаш да си избиваш ремонтите
........

Какви ремонти да си избивам?Чуваш ли се? А и то всъщност няма толкова ремонти по колата , колкото подменени части и детайли. Май пак се изказваш за кола , която не познаваш , а? То с тази цена неможе да се избие само цената и , на която е закупена преди повече от 5 години. Колега , извинявам се , че ще ти дам няколко примера с цифри , ама знаеш ли всъщност колко струват ремонти , обслужване и подмяната на износени части на един TDS , защото като на всяка кола и неговите части се износват и имат нужда от подмяна.Знаеш ли , че една оригинална рециклирана ГНП е около 2500 лв. /да не говориме , че нова е 4000 евро/ , знаеш ли , че един дебитомер е около 960 лв. , знаеш ли , че само една смяна на маслото на автоматика е 500 лв. , знаеш ли че само едно почистване на радятора , е около 200 лв , знаеш ли колко струва едно турбо или един интеркулер , а за дюзата знаеш ли нещо или за сервото или за спирачната система , а че само един нов стартер е около 900 лв. и във "Вари 2000" казаха , че освен на моята кола не е са го сменяли на друг , а само има запитвания относно цената му , а знаеш ли и още колко куп неща се сменят , за да се подържа една кола в перфектно състояние? Какво знаеш въобще ти , та се изказваш , че с 15500 се избиват като общо ремонти на една такава кола.
Затова и казвам , че не е хубаво да се изказвате неподготвени , за нещо , с което не сте запознати.

ПС: Не ме разбирайте погрешно , не избивам нищо , колата я продавам на тази цена , защото според пазарната цена на тези коли в България , неможе да и се иска повече , все пак вече е и на 10 години , въпреки техническото състояние , в което се намира. Не искам да я обявявам за по ниска цена , защото наистина е добра и няма нищо общо с проблемните TDS-и. Не искам да си я запазвам , защото почти не я карам и няма смисъл само да стои на паркинга и да се скапва от седене , все пак аз не съм колекционер на коли , според мен е по добре някой да я купи , само да мине да я пререгистрира в КАТ на негово име и да се качи и да я кара и да и се радва.

Само се чудя , защо въобще се занимавам с глупости да пиша тук и да ви обяснявам неща , които за пореден път както и в други теми ще се убедя , че едва ли ще ги разберете.
Последна промяна ///sasho на 01 Фев 2009, 18:00, променена общо 12 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от FNC_VeNoM » 01 Фев 2009, 15:14

така е колега нещата които ги сменяш после никой не ти ги брой и като види цената и гледа некви кошници по мобилето за по 8 си мисли че си луд.И аз след като зех мойта са вкарани над 4000 а съм я купил за 8 реално трябва да струва 11к 12к а аз и търся 10 000 и пак няма интерес така че няма за какво да се тормозиш
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 01 Фев 2009, 15:32

Колеги доста сте се разписали гледам... Но ако се купи такава евтина дизелова кола знайте и то от Германия където ги късат от каране по автобаните, ще проплачите и ще напълните форума с проблемите си и джоба на сервизите. 530Д сервизирано и читаво (качаш се и караш) навън няма! Всичкото е с някакъв проблем, но дали е малък или голям е въпрос на късмет. Друго е обаче да я вземеш от собственик, но цената...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 15:41

anzak написа:

да ти имам аритметиката колега първо 96-а комън рейл няма второ ти ходил ли си за кола че да говориш така и трето виждал ли си ги на живо тия комън рейли за 5000 евро защото има два варианта или а видиш бялата лястовица с други думи фалшива обява или някой кош дето ще те остави на пътя за бг или ако те докара до тука ще ти глътне още 5 хилки евро и ти гледам постовете все плюеш тдс-ите само се чудя ти какво караш м5 или 520 ?

@anzak , няма смисъл да му обясняваш , защото най вероятно няма да те разбере. Остави го да си гледа картинките в mobile.de и да си мисли , че там има перфектни Е39 втора употреба , във всякакви разновидности от екстри според желанието на клиента и то на ниски цени в сравнение с тези тук. Аз по нагоре обясних , че пазара за коли в Германие не е това , което е бил преди време и единстения + е че най евтините коли там може да се окажат малко по добри от най евтините тук , но това в никакъв случай не ги прави в перфектно състояние , но щом е написал това след мен , значи не го е разбрал.

WALL написа:Колеги доста сте се разписали гледам... Но ако се купи такава евтина дизелова кола знайте и то от Германия където ги късат от каране по автобаните, ще проплачите и ще напълните форума с проблемите си и джоба на сервизите. 530Д сервизирано и читаво (качаш се и караш) навън няма! Всичкото е с някакъв проблем, но дали е малък или голям е въпрос на късмет. Друго е обаче да я вземеш от собственик, но цената...

Прав си Колега , ама и теб няма да те разберът , защото картинките и цифрите в mobile.de са много хубави , ама само като ги гледат. Защо не купят някоя от тия евтините перфектни дизелови коли от там и да напишат после реално каква им е крайната стойнист , на която им възлиза една такава кола и колко надвишава написаното там. Иначе така , всеки има свободен достъп до интернет и всеки може да започне да си пише каквото си иска , все пак сме се събрали тук да даваме мнения и примери от реална гледна точка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 18:05

///sasho написа:... Какво знаеш въобще ти , та се изказваш , че с 15500 се избиват като общо ремонти на една такава кола.
Затова и казвам , че не е хубаво да се изказвате неподготвени , за нещо , с което не сте запознати.

Ами знам достатъчно за да си купя кола, която не е имала такива проблеми като твойта:) Викаш не е прблемна тая ТДС-ка пък си и сменил всичко дето може да се сменя :) Рециклиране, смени, чипове, аре нема нужда, аз лично не бих купил такава кола. По-скоро ще взема некой кенеф от Германия и ше си го правя :)

Гаранция даваш ли някаква, че няма да се счупи нещо, като я купи човек?

Само се чудя , защо въобще се занимавам с глупости да пиша тук и да ви обяснявам неща , които за пореден път както и в други теми ще се убедя , че едва ли ще ги разберете.

И аз това се чудя...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 18:28

ja написа:
///sasho написа:... Какво знаеш въобще ти , та се изказваш , че с 15500 се избиват като общо ремонти на една такава кола.

Ами знам достатъчно за да си купя кола, която не е имала такива проблеми като твойта:) Викаш не е прблемна тая ТДС-ка пък си и сменил всичко дето може да се сменя :) Рециклиране, смени, чипове, аре нема нужда, аз лично не бих купил такава кола. По-скоро ще взема некой кенеф от Германия и ше си го правя :)

Гаранция даваш ли някаква, че няма да се счупи нещо, като я купи човек?
.......

Ти малко взе да си противоричиш. Виж какво си писал , по нагоре :

ja написа: .....

... Варианта да вземеш хубава кола от тук е ако некой се е набутал да купи такъв курник и е налял една купчина пари за да го стегне...

Е колата ми не е била "курник" поне не е стигала до такова положение , но просто на когато една кола се подържа да е в перфектно състояние , се сменя всяка една част , която се износва или е напът в най скоро време да се износи. Като купиш TDS , който още не е имал такива проиблеми като моя или е имал и не са оправени в най скоро време очаквай да се появът. Все пак има една много хубава тема отгоре Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!! , и е хубаво да я прочетеш и да видиш , че това което съм описал не са проблеми , а нормално обслужване и смяна на части които е нормално да се износят за 10 години.
А за гаранция , аз попринцип няма как да дам , различнагаранция от такава на думи и евентоално да се запишат тези думи в договора за покупко продажба , защото не съм автокъща и продавам личния си автомобил , но гаранция на доверени думи мога да дам естествено.
А като се замисля , може и да се продаде и с документ за гаранция на автомобила , но през една автокъща , но цената ще е малко по висока , защото ще има и процент за автокъщата , но който има желание да получи гаранция за колата и е готов да плати малко по висока цена , за да включва и това колата няма проблем да мине продажбата на колата през там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 01 Фев 2009, 18:52

Дайте да се включа и аз.Преди 2 месеца си ударих сарата е39-ка tds.Продадох я ударена и с парите от каското тръгнах да търся друга.Значи за 3 седмици обикаляне на пазарите -София,Дупница и Пловдив не видях нито една читава за под 11к.А за 11 са в сравнително добро състояние(в никакъв случай перфектно).Да не говорим,че има и за над 11 пълни таралясници.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Фев 2009, 18:55

ja i BMW-E39 и двамата кефите максимално особено тоя дето е минал през италия за по лесно от германия с жълти номера от такива като вас професионални разбирачи хората се лъжат ся ще ви го кажа по един друг начин ХУБАВО И ЕВТИНО няма и ви пожелавам приятно разлистване на мобиле.де и купувайте евтини комън рейли по 5000 евро пък щом комън рейла е 5 евро бензинките по 2 трябва да са или направо подаръци да ги дават а до колегите който им се подведе по акъла на тия двамата и отиде с 5 хилки евро в германия за комън рейл го очаква едно голямо разочарование или стабилна греда повече нямам какво да кажа по темата... аа и още нешто което пропуснахте като сте гледали обявите за евтини коли от мобиле .де пропуснахте да напишете че колите са на реални километри със пълна сервизна история карани са от баби и дядовци до магазина и обратно даже имат и бели косми по седалките нали :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 19:15

520_i написа:Дайте да се включа и аз.Преди 2 месеца си ударих сарата е39-ка tds.Продадох я ударена и с парите от каското тръгнах да търся друга.Значи за 3 седмици обикаляне на пазарите -София,Дупница и Пловдив не видях нито една читава за под 11к.А за 11 са в сравнително добро състояние(в никакъв случай перфектно).Да не говорим,че има и за над 11 пълни таралясници.

Що не купи на Сашо ТДС-а?

anzak написа:ja i BMW-E39 и двамата кефите максимално особено тоя дето е минал през италия за по лесно от германия с жълти номера от такива като вас професионални разбирачи хората се лъжат ся ще ви го кажа по един друг начин ХУБАВО И ЕВТИНО няма и ви пожелавам приятно разлистване на мобиле.де и купувайте евтини комън рейли по 5000 евро пък щом комън рейла е 5 евро бензинките по 2 трябва да са или направо подаръци да ги дават а до колегите който им се подведе по акъла на тия двамата и отиде с 5 хилки евро в германия за комън рейл го очаква едно голямо разочарование или стабилна греда повече нямам какво да кажа по темата... аа и още нешто което пропуснахте като сте гледали обявите за евтини коли от мобиле .де пропуснахте да напишете че колите са на реални километри със пълна сервизна история карани са от баби и дядовци до магазина и обратно даже имат и бели косми по седалките нали :lol:

Са кво искаш да ми обясниш, че за мойта като съм дал 12 500 значи не е хубава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Фев 2009, 19:33

ама как няма да е хубава твоята такъв разбирач като теб не са излагай с тоя въпрос и земи уточни кво караш и 12 500 евро или лева

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 19:35

ja написа:
520_i написа:Дайте да се включа и аз.Преди 2 месеца си ударих сарата е39-ка tds.Продадох я ударена и с парите от каското тръгнах да търся друга.Значи за 3 седмици обикаляне на пазарите -София,Дупница и Пловдив не видях нито една читава за под 11к.А за 11 са в сравнително добро състояние(в никакъв случай перфектно).Да не говорим,че има и за над 11 пълни таралясници.

Що не купи на Сашо ТДС-а?

Ами човека е написал горе-долу в каква ценова група е гледал коли , а моя TDS се продава на малко по висока цена от тази група.

ja написа:
anzak написа:ja i BMW-E39 и двамата кефите максимално особено тоя дето е минал през италия за по лесно от германия с жълти номера от такива като вас професионални разбирачи хората се лъжат ся ще ви го кажа по един друг начин ХУБАВО И ЕВТИНО няма и ви пожелавам приятно разлистване на мобиле.де и купувайте евтини комън рейли по 5000 евро пък щом комън рейла е 5 евро бензинките по 2 трябва да са или направо подаръци да ги дават а до колегите който им се подведе по акъла на тия двамата и отиде с 5 хилки евро в германия за комън рейл го очаква едно голямо разочарование или стабилна греда повече нямам какво да кажа по темата... аа и още нешто което пропуснахте като сте гледали обявите за евтини коли от мобиле .де пропуснахте да напишете че колите са на реални километри със пълна сервизна история карани са от баби и дядовци до магазина и обратно даже имат и бели косми по седалките нали :lol:

Са кво искаш да ми обясниш, че за мойта като съм дал 12 500 значи не е хубава?

Ти май не го разбра точно какво иска да каже с поста си , но както и да е , аз и по нагоре му написах , че просто няма да го разберете. Според мен никой с нищо не засяга твоята кола в случая , просто защото никой не е запознат реално с нея за да си изказва мнението , но щом си доволен от нея и ти доставя удоволствие - със здраве да си я караш!!! Просто недей да пишеш за коли , с които не си реално запознат какво представляват , било то и за скъпи TDS-и и евтини комарели. Това са коли , които виждате само на снимка и няма смисъл преди да сте ги видяли и обстойно разгледали , да ги коментитате в какво състояние се очаква да са според вас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 01 Фев 2009, 20:19

Имах само 11к.Затова взех кола за толкова!Но напълно съм съгласен с anzak,а и аз винаги съм го казвал ХУБАВО ЕВТИНО НЕМА!!!!!
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 20:37

anzak написа:ама как няма да е хубава твоята такъв разбирач като теб не са излагай с тоя въпрос и земи уточни кво караш и 12 500 евро или лева

И ти и Сашо ми обяснявате, че видиш ли хубавите ТДС били по над 15 бона... Ами и без да съм разбоирач ше ви кажа че сте се объркали и дввамата... Ако са по толко неговата да я продал веднага, ама не е...

Просто цената се определя от търсенето...

Мойта я давам за пример щото миналата година е била с 3 хиляди под цената на Сашо на колата и няма забележки, е верно не съм сменял двигатели и помпи ама то и няма нужда... И съм сигурен че сега да тръгна да търся кола ще намеря комън рейл в перфектно състояние за 18-19 000 ЛЕВА.

Не сравнявам колите а цените... искам да ви кажа, че сте се объркали с тая цена и ако Сашо я продаде тая кола за 15 500 аз лично ше му се извиня с бутилка Бушмилс...

520_i написа:Имах само 11к.Затова взех кола за толкова!Но напълно съм съгласен с anzak,а и аз винаги съм го казвал ХУБАВО ЕВТИНО НЕМА!!!!!

Абе 11 000 за кола на 10 години не е много евтино да ти кажа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 01 Фев 2009, 20:41

Колега ja, само да те светна че сто пъти предпочитам да дам 15-16000 за ТДС от колкото 5000eur за d. Ако можеш да ми покажеш в Германия или където и да е тъкава кола / за 5000 eur / ама в истинския смисъл на думата кола. Още малко ще ми намериш и Е60 3.0d за около 10000 EUR :winky:
И само да вметна, че в момента в който обява моят ТДС за продажба няма да го продам под 16000 - 17000 лв. Даже ако проявиш интерес и една година гаранция ще ти дам. За момента без да съм казъл че ще я продавам имам двама, трима кандидати. :D

ПредишнаСледваща

Назад към E39