Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 31 Яну 2009, 22:24

anzak написа:аз пък съм сигурен че няма да скочи защото има само 1000 лева разходи по докарването отделно разходи там така че минимум на 20 000 може да му седне читава кола от там и пак не е гаранция

Ми какво му предлагаш да вземе ТДС за 16 000 ли :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 31 Яну 2009, 22:29

предлагам му да си вземе хубава кола пък дали ще е тдс или д или бензинка каквато и да е и по малко пари да хвърли в нея после нито тдс-а нито бензинката нито д-то са вечни въпроса е да уцели момчето по запазена кола то това е трудното и най вече на късмет е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 31 Яну 2009, 23:18

кола и жена... :winky: да се изкажа аз пак в мой стил ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 31 Яну 2009, 23:25

anzak написа:предлагам му да си вземе хубава кола пък дали ще е тдс или д или бензинка каквато и да е и по малко пари да хвърли в нея после нито тдс-а нито бензинката нито д-то са вечни въпроса е да уцели момчето по запазена кола то това е трудното и най вече на късмет е

Да аз това и мисля да направя :) ще си набележа няколко тдс-а няколко бензинки 20-ски и така... от там на татък диагностика реглаж...и късмет мерси :yes: оффф само да дойде лятото и дано съм събрал парите де :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от dim_67 » 01 Фев 2009, 0:00

Здравейте колеги.Отдавна не сам писал .Миналата седмица правих ремонт на горивната помпа.Направо ме заболя главата.Мен ако питате наи добре 530.Перфектен мотор.Ако не можеш да си го позволиш внимавай много с дизела.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 0:05

ja написа:Не знам къде гледаш цените и що си решил, че нема свестни дизели ама в Германия за 5-6К евро ще си купи човека перфектен коман рейл...

Колега , чета ти постовете и направо се чудя ти и още много хора , които споделят мнението ти , какво си мислите за колите в Германия , че всики до една обявени за продажба там са само читави екземпляри , на малко километри и разновидности с най различни екстри и на ниски цени и само стоят и чакат накой Българин да отиде и да ги купи? Ти разбираш ли , че пазара на коли в Германия не е това , което е бил преди време? Знаеш ли колко трудно се намира читава дизелова Е39-ка там , а? Може да попиташ колегата @pazokolarov , който беше отишъл там с цел да закупи читава Е39 дизел , да ти обясни колко представители на BMW е обиколил , а не автокъщи и пак не е намерил , даже беше пуснал и тема за това пътуване , и накрая е взел Е46. И в Германия като навсякъде почти няма читави дизелови коли , които се продават , а тези които са читави всички може да видят в mobile.de на какви цени са. Просто единственото хубаво на колите от Германия , че най евтините им коли от даден модел , ще са по-добри от най евтините тук , внос от Италия например , но това по-никакъв начин не ги прави в перфектно състояние.

ja написа:

Ми какво му предлагаш да вземе ТДС за 16 000 ли :)

Със сигурност може и да остане много по доволен от покупка на читав 525TDS за тези пари.
А пък ако с този пост намекваш нещо за моя TDS , трябва да ти кажа , че ще сигурно ще остане по-доволен отколкото да си купи 525d и за над 25 000 от автокъща , защото освен , че е в перфектно техническо състояние и е напълно обслужен и подържан с оригинални части със сервизна BMW история и е с чип тунинг и всички такси са му платени. Колко коли на Българския автомобилен пазар могат да се похвалат с това?

sean-john написа:[Да аз това и мисля да направя :) ще си набележа няколко тдс-а няколко бензинки 20-ски и така... от там на татък диагностика реглаж...и късмет мерси :yes: оффф само да дойде лятото и дано съм събрал парите де :lol:

Колега , гледай да вземеш читава кола без значение дали е 525 TDS , 520i или 525D , просто гледай да е наистина в перфектно състояние , за да ти доставя удоволствие , а не да висиш по сервизи или да пълниш форума с теми с описани проблеми по колата. Както ти казах и по-нагоре , задължително я закарайте на пълни прегледи + компютърна диагностика в оторизиран сервиз и гледай да има сервизна история в такъв сервиз. Успех!!! :D
Последна промяна ///sasho на 01 Фев 2009, 4:05, променена общо 3 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от dim_67 » 01 Фев 2009, 0:15

Съгласен съм със Sasho.В моита до сега съм налял около 6000лв.За колко да я дам,ако въобще я сменя.Нали виждам какво носят от вънка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 1:51

///sasho, с търсене всичко се намира. Когато се наложи да сменя мойта ще пусна една тема специално заради тоя спор :)

Иначе си прав де все по-трудно се намират здрави и стари коли ама то е нормално. На мен ми стига да отида на стенд, през Дару един преглед и ако всичко е ок взимам. Така взех моя ТДС и е не по-малко перфектен от твоя, само че цената беше 12 500.

Колата ти е готина спор няма ама за тия пари и малко отгоре ще си взема също толкова готина Е39-тка Д...

dim_67 написа:Съгласен съм със Sasho.В моита до сега съм налял около 6000лв.За колко да я дам,ако въобще я сменя.Нали виждам какво носят от вънка.

От вънка носят курници и ги лъскат в некой гараж за да станат мадафака... Варианта да вземеш хубава кола от тук е ако некой се е набутал да купи такъв курник и е налял една купчина пари за да го стегне...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Фев 2009, 3:03

ja написа:///sasho, с търсене всичко се намира. ....

Намира се , ако се има кой да ги предлага наистина читави коли на ниски цени. Според теб има ли такъв?

ja написа: ....... Когато се наложи да сменя мойта ще пусна една тема специално заради тоя спор :) .....

Коега , незнам какво имаш впредвид , но най малко искам да навлизам в спорове , с който и да е в този форум.
Не ме разбирай погрешно нямам това за цел.
Аз просто изразявам личното си мнение , като всеки потребител тук.

ja написа: .....Иначе си прав де все по-трудно се намират здрави и стари коли ама то е нормално. .....

Особено дизелови такива и в продажба , почти не се намират.

ja написа: .... Така взех моя ТДС и е не по-малко перфектен от твоя, само че цената беше 12 500. .....

Не искам да обсъждам това твое твърдение , защото нито аз познавам твоята кола , нито ти моята , но за моята много лесно можеш да разбереш какво горе-долу представлява , например ако го подържаш с оригинални части като ходиш да си купуваш части от "Вари 2000" например ми прати едно ЛС да ти кажа какво да попиташ в магазина за моята кола , за да чуеш какво ще ти кажат за нея хора , които ежедневно работят с БМВ и при интерес от твоя страна да извадят информация , за всичко сменено по колата , и така да си извадиш някаква представа какво се очква да и е техническото състояние , а и след като се продава нямам и нищо напротив да я погледне , който има това желание дори и ти , въпреки , че няма да е от страната на купувач. Това не го казвам с цел да доказвам по някакъв начин състоянието на колата , но просто друг път ако се наложи да споменаваш състоянието на колата ми , все пак да имаш някаква представа за нея , защото като сравняваш две коли и не си запознат с едната от тях , според мен няма смисъл втова сравнение.

ja написа: .....
Колата ти е готина спор няма ама за тия пари и малко отгоре ще си взема също толкова готина Е39-тка Д...

Колега , пак казвам - не познаваш колата ми. За тези пари мисля , че ще е трудно да вземеш дори и наполовината "готина" , ако под "готина" разбираш техноческо състояние Е39 D. Колата е с над 75% сменени технически части и то с оригинални , а пък да не говориме , че и с чип , и напълно обслужена + платени такси.

ja написа: .....

dim_67 написа:Съгласен съм със Sasho.В моита до сега съм налял около 6000лв.За колко да я дам,ако въобще я сменя.Нали виждам какво носят от вънка.

От вънка носят курници и ги лъскат в некой гараж за да станат мадафака... Варианта да вземеш хубава кола от тук е ако некой се е набутал да купи такъв курник и е налял една купчина пари за да го стегне...

С това съм съгласен. Докарват каруци , защото са евтини , и такива като теб например в конкретния случай , които твърдят , че за 16000 е по добре 525D пред читав 525 TDS ги купуват. Много пъти съм го писал и пак ще го напиша - просто хората тъсят преди всичко ниската цена , а не качеството в една кола. Когато на хората им писне от проблемни коли втора употреба и повечето започнат да купуват чисто нови , а останалата част , които ще продължът ги купуват започнат да слагат на първо място качеството , а не цената и дори цената да надвишава възможностите им , ще бъдат склонни да се откажат да се примиряват с това да купуват боклуците само заради ниската цена , и ако трябва ще са готови да изчакат и да търсят друга читава кола на по достъпна за тях цена , тогава ще спрът и да вкарват боклуци , просто защото няма кой да ги купува , както е и в Германия например.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2009, 10:49

Опитвам се да ти кажа, че това за което ти говоя са нормалните цени на колите. Психозата идва от това, че тук се вкарват таралясниците и се продават пак на тия цени с цел по-голяма печалба... Това че си сменил 75% от частите на колата си не я прави по-скъпа, просто тя се откроява на фона на кенефите, но всъщност си е един ТДС в добро техническо състояние. А за ТДС на 10 години да кихне некой 15-16К много се съмнявам. По-добре не я продавай. Не може да искаш да си избиваш ремонтите.

Има добри коли на нормални пари, писах по-горе за 19 000 можех да купа 530д миналата година в перфектно състояние. Просто това са нормалните цени. Не се психирайте с глупости за нямане на свестни дизели и т.н. Има и се намират стига да си отишъл да търсиш свестна кола, нашите търговци повечето не отиват за това а за ефтина кола. От там идва психозата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 01 Фев 2009, 12:21

абе колега ти как го разбра тоя дизел че е перфектен дето си щял да го купуваш на кафе ли му гледа или какво ? Иди виж свят малко свери си часовника с цените и тогава пиши пак плюс че 530д е акцизен мотор и ако ти седнал на 19 с акциза направо ме изумяваш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 01 Фев 2009, 13:04

е кво бе, 19 000 дори е много за 530д

530д върват по 4000-5000 евро в германия, отворете мобиле.де цъкнете 530 дизел от 1996 до 2000 и вижте, за 5000 с кожи можи всичко ще се намери, боли ме фара че е преди феиса, пак е комън реил и не е тдс :>

там е 10 000 колата + 2000 докарване + 5000 ацкиз = 17 000 :>

арабияята сашко ти у всека тема си предлагаш читавия тдс :> сигорно повече от година го продаваш и няма интерес, нали знаеш - хубавите и изгодни коли веднага се лапват

какво толкова хвалиш че тдс-а ти бил чипнат :lol: че хубаво ли е една кола да е чипната ? всичко по нея се износва по бързо

пък и аз ли не съм в час или твоя тДс не беше ли на поне 800 000 кМ ? некви момчета нали го беха гледали и беха писали после у темата ти, че БИЛ със сменян двигател и такива работи които ти не си написал ?

вСе 1 да ти направят сърдечна трансплантация.. да си с друго сърце, и да твърдиш че нема по запазен от тебе :> щото аз по скъп тдс от твоя не съм виждал пускан за продан у БГ

моето мнение за колегата е, ако не си намери читав дизел което наистина е трудно, виж ако беха на по 2-3 години колите да, ама за 10-13 годишен дизел 2ра 3та 4та рака трудно, да погледне бензинова Е39, 100% ще попадне на по запазена по читава и на по малко КМ кола като говориме за едни и същи пари, пък и колегата по горе го е написал

dim_67 написа:Здравейте колеги.Отдавна не сам писал .Миналата седмица правих ремонт на горивната помпа.Направо ме заболя главата.Мен ако питате наи добре 530.Перфектен мотор.Ако не можеш да си го позволиш внимавай много с дизела.

при покупка на дизелова кола не трябва да се пестят пари, защото после може да ти излезе през гъза, дизела е доста по сложно устроен от бензинова, което води до по скъпа подръжка и елементи, които ги няма при бенз. и т.н.

летото да се похвалиш с някоя е39 да се видиш у кеф :>

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 01 Фев 2009, 13:33

BMW-E39 написа:

Задължително :D това ще е първото нещо което ще направя вяднага след (дано де) си я купя :))) много ми е на сърце форума не веднъж са ми помагали колегите от него за което Благодаря на Всички! :D Пък с каквото мога и аз помагам/ще помагам :))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 01 Фев 2009, 14:01

BMW-E39 написа:е кво бе, 19 000 дори е много за 530д

530д върват по 4000-5000 евро в германия, отворете мобиле.де цъкнете 530 дизел от 1996 до 2000 и вижте, за 5000 с кожи можи всичко ще се намери, боли ме фара че е преди феиса, пак е комън реил и не е тдс :>

там е 10 000 колата + 2000 докарване + 5000 ацкиз = 17 000 :>

арабияята сашко ти у всека тема си предлагаш читавия тдс :> сигорно повече от година го продаваш и няма интерес, нали знаеш - хубавите и изгодни коли веднага се лапват

какво толкова хвалиш че тдс-а ти бил чипнат :lol: че хубаво ли е една кола да е чипната ? всичко по нея се износва по бързо

пък и аз ли не съм в час или твоя тДс не беше ли на поне 800 000 кМ ? некви момчета нали го беха гледали и беха писали после у темата ти, че БИЛ със сменян двигател и такива работи които ти не си написал ?

вСе 1 да ти направят сърдечна трансплантация.. да си с друго сърце, и да твърдиш че нема по запазен от тебе :> щото аз по скъп тдс от твоя не съм виждал пускан за продан у БГ

моето мнение за колегата е, ако не си намери читав дизел което наистина е трудно, виж ако беха на по 2-3 години колите да, ама за 10-13 годишен дизел 2ра 3та 4та рака трудно, да погледне бензинова Е39, 100% ще попадне на по запазена по читава и на по малко КМ кола като говориме за едни и същи пари, пък и колегата по горе го е написал

dim_67 написа:Здравейте колеги.Отдавна не сам писал .Миналата седмица правих ремонт на горивната помпа.Направо ме заболя главата.Мен ако питате наи добре 530.Перфектен мотор.Ако не можеш да си го позволиш внимавай много с дизела.

при покупка на дизелова кола не трябва да се пестят пари, защото после може да ти излезе през гъза, дизела е доста по сложно устроен от бензинова, което води до по скъпа подръжка и елементи, които ги няма при бенз. и т.н.

да ти имам аритметиката колега първо 96-а комън рейл няма второ ти ходил ли си за кола че да говориш така и трето виждал ли си ги на живо тия комън рейли за 5000 евро защото има два варианта или а видиш бялата лястовица с други думи фалшива обява или някой кош дето ще те остави на пътя за бг или ако те докара до тука ще ти глътне още 5 хилки евро и ти гледам постовете все плюеш тдс-ите само се чудя ти какво караш м5 или 520 ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 01 Фев 2009, 14:14

да ходил съм много пъри с какви ли не гробници съм се прибирал коли за по 500-800 евро :>

а моята също я взех оттам, и сия докарах без проблем с жълти транзитни номера през италия на ферибота голем кеф, а как я купих? от мобиле.де, качих се запалих я и казах че това е моята кола, мъркаше като кукла, запали от раз без проблем, загря на 12 ч всичко работеше по нея, без да я карам, както каза по горе колегата ЖЕНА И КОЛА НА КЪСМЕТ, нямаше номера и никъде не съм я водил да я гледат, чак като стигнах в БГ, но наиситна цената беше скъпа

не знам мислех че всички 530д са комънреил може и да греша, пък и лично никога не бих си взел евтин дизел :D
ето ти снимки ако не верваш, снимката с 1-та е от мобилето т.е автокъщата

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39