Няколко въпроса към имащите 2.5TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Тука вече може да се появи следващият ми въпрос
... за 10-11 000 лева лятото дали може да се намери читав ТДС... че като гледам как падат цените на колите ми се струва че до тогава цената ще е бомба 

sean-john написа:Тука вече може да се появи следващият ми въпрос... за 10-11 000 лева лятото дали може да се намери читав ТДС... че като гледам как падат цените на колите ми се струва че до тогава цената ще е бомба
Колега , на това да паднат цените на читавите екземпляри не разчитай , по-скоро ще намалее още повече бройката им до тогава и на тези , на които трябва да им падне според теб цената просто ще се спрът от продажба , защото подръжката на TDS-а , за да е в перфектно състояние излиза скъпо и според мен никой няма да му смъкне толкова много цената , а по скоро ще си го запази.
По добре събери още пари , за да дигнеш крайния лимит в цената и да си сигурен , че ще вземеш добре подържана кола , която ще караш с удоволствие , а не да започне да ти създава технически проблеми и да научиш цените на всички части на изуст. И един съвет преди да купиш TDS задължително попитай каква сервизна история има и къде е записана и дали може при желане да я провериш и гледай да е подържан с оригинални части в оторизиран сервиз. По-принцип в тези оторизирани сервизи се води сервизна история на всеки автомобил , който се подържа там , както и в моята обява съм описал за моята кола , че се води такава история , която може да бъде проверена от всеки проявил интерес към покупка на автомобила. А и задъжително го закарай на пълен преглед + компютърна диагностика в оторизиран сервиз. Успех!!!

ja написа:От България ако купуваш много внимавай. Ако отидеш да си я вкараш от Германия може да се вместиш в тези пари. И пак внимавай
Много ме съмнява , че и в Германия ще намери лесно напълно перфектен TDS. Все пак това са коли на вече около 10 години и там също повечето вече ги карат без да ги подържат продават ги на някаква средна цена и купуват нова кола , а стара , който я купи , а то в повечето случаи сигурно този куповач няма да е Германец , да си я оправя. Разберете , че такива коли читави почти не са останали , а то камоли да са в продажба. Аз на моята затова и искам повече пари , защото е една от много малкото такива читави автомобили останали в Европа , но това читаво състояние струва за няколко години подмяна на почти всички технически части , които съдържа тази кола и то с оригинални , а пък и е с чисто нови фарове и стопове и всички платени такси+Автокаско. Просто , който я купи ще кара една наистина технически перфектна кола , на която е необходима само една пререгистрация в КАТ и няма да му се налага да пълни форума с излишни теми.
map13 написа:Един колега продава много хубав тдс !!обява но за 11 ме съмнява да си намериш читав тдс !!
Колега промених малко обявата и линка към нея сега е друг - обява.

Последна промяна ///sasho на 31 Яну 2009, 14:53, променена общо 1 път
- sean-john
- ентусиаст
-
Благодаря много за отговорите на всички,добих някаква представа (се пак нямам никакъв опит с дизел даже не съм карал такава кола
) сега остава да посъбера парите и живот и здраве на лято да се сдобия и аз с някой читав екземпляр от серията Е39
))

Според мен трябва да събере на малко , а много повече почти х2 , защото и при 525d от най-евтините работата е същата като при най-евтините 525TDS. Все пак и това са дизелови автомобили с малко по скъпа подръжка , и намирането на читав екземпляр и на малко по-ниска цена също е много трудно , въпреки това , че са на под 10 години. 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
дабе те в германия пред път и зад път хубавите комън рейли за тия пари не вярвайте на всичко в мобиле.де
anzak написа:дабе те в германия пред път и зад път хубавите комън рейли за тия пари не вярвайте на всичко в мобиле.де
Обявите са фалшиви ли? Или да вярвам на Гурублянските търговци

Аз ще ти кажа само, че миналата година можех да взема 530 за 19 000 лв но се отказах щото просто бях отделил по-малко пари за кола.
Сметни акциза и докарването и ми кажи колко струва в Германия. Колата е на приятел, не е от автокъща. На диагностики и прегледи нямаше никакви проблеми...
- anzak
- старши ентусиаст
-
колега аз съм ходил няколко пъти в германия и мога да ти кажа че колите които ние купуваме от там в 90% от случаите са за експорт това ще рече че или не могат да изкарат тюв или по някаква друга причина не са годни за каране в Германия и там основните търговци на такива коли са араби и турци които не е нужно да обяснявам че са измекяри и офисите им за фургони или будки връщат и километражи и крият дефекти и така нататък а наистина хубавите коли са продават в едни лъскави автокъщи и там хората продават и за вътрешния пазар коли и то с ГАРАНЦИЯ но там цените колега са като нашите тука ама в евро така че шанса да се купи хубава кола от така наречените Хендлери там като например Али-ауто или Мехмед-ваген не е по голям или по малък от този да уцелиш читава кола на горубляне а ако си купиш кола от човек не от автокъща той няма да е толкова прост че да ти я даде евтино ако няма прът в нея защото ако беше прост нямаше да изкара пари за да си я купи нова колата от магазина
- sean-john
- ентусиаст
-
А не не за 525д дума неможе да става
просто не ми е грам по възмжностите... за съжеление иначе 100% ако имах парите щях Д да си зема 

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
ja написа:anzak написа:дабе те в германия пред път и зад път хубавите комън рейли за тия пари не вярвайте на всичко в мобиле.де
Обявите са фалшиви ли? Или да вярвам на Гурублянските търговци
Аз ще ти кажа само, че миналата година можех да взема 530 за 19 000 лв но се отказах щото просто бях отделил по-малко пари за кола.
Сметни акциза и докарването и ми кажи колко струва в Германия. Колата е на приятел, не е от автокъща. На диагностики и прегледи нямаше никакви проблеми...
Личното ми мнение е, че трябва голямо търсене за да попаднеш на добър екземпляр ... честно да си призная предпочитам да взема от колега от форума от колкото да се хвърля на някоя пръчка от Германия която е с 2000хиляди лева по евтина .... По простата причина, че ако нещо не е поддържано тази разлика ама хич няма да я покрие !!! Пример е колата на Иво/ICE/ качваш се и караш.... няма друга такава е39ка !!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
аз пък съм сигурен че няма да скочи защото има само 1000 лева разходи по докарването отделно разходи там така че минимум на 20 000 може да му седне читава кола от там и пак не е гаранция