Полиране на стъклото на фейслифт фар?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Полиране на стъклото на фейслифт фар?
В следствие на проявена разсеяност и глупост от моя страна успях да си надера доста грозновато пластмасовото "стъкло" на единия от новите ми DEPO фарчета
Застрахователите казаха, че можело да се полира, но така и не разбрах къде и колко е успешно това начинание - някой може ли да ме упъти, моля?

Застрахователите казаха, че можело да се полира, но така и не разбрах къде и колко е успешно това начинание - някой може ли да ме упъти, моля?
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Колега, не е никак трудно да си ги полираш и сам фаровете. Нужна ти е водна шкурка финна и малко паста за полиране на 3М номер 1,2 и 3. Първо с шкурката търкаш докато не стане напълно гладко и после почваш с пастите: първо с 1-цата, после 2-ката и накрая с 3-ката. пробвал съм го и стават като нови
Ако имаш още въпроси питай

Ако имаш още въпроси питай
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Една-две от драскотините са доста дълбоки и не знам дали сам на ръка ще успея без някаква машина
Понеже надраскването е само на външния край на стъклото около мигача, дали трябва целия фар да се полира или само надраното място и ще има ли видна разлика между полираната и неполираната пластмаси?

Понеже надраскването е само на външния край на стъклото около мигача, дали трябва целия фар да се полира или само надраното място и ще има ли видна разлика между полираната и неполираната пластмаси?
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
целия, че и двата даже за да нямат разлика
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
здрасти, безшумен, предварително искам да кажа 4е това е мое мнение и не го налагам на никои ти ми помогна преди време с ключа на халогените и сега се чувствам доволен да ти го върна, тва с водната шкурка е мн готино ама не те съветвам да таркаш цялото "стъкло" след като драскотините са дълбоки все пак съм боядисал кам 100ина коли на времето 92-95г и не си чеша езика ,не казвам че не става само 4е ще се изкривиш от търкане и там кадето "издалбаеш" драскотините ще имаш една полирана "дупка" наи напред според мен триабва да пробваш с една полир паста дали материала на стаклото подлежи на полиране някаде където няма да ти пречи ако сгафиш (под лаисната например) ако лъсне всичко ще е ок ,после измиваш хубаво с спирт върху драскотините и с една игла ги напълваш с лак (всеки двукомпонентен лак в всяка бояджииница триабват ти 2 капки)смесваш лака и мацаш с иглата така че да е в повече след тва го забравяш за седмица (може да си го монтираш) след това идва ред на шкурката 1000 водна на трупче с подплата (каквато и да е права повръхност с кече )търкаш внимателно с вода докато изчезнат "капките"лак без да натискаш "изправи ли се мястото спираш после полираш матираното място и стъклото ако не те мързи другото стъкло и става "истинско" , надявам се да си оправиш стъкалцето.
Последна промяна боцко на 11 Апр 2008, 16:53, променена общо 1 път
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Това с лака за първи път го чувам - чудесна информация - много благодаря!!!!
Въпреки всичко все повече се убеждавам, че ще е най-добре тази процедура да я извърши човек, който с това се занимава, а не аз да си експериментирам върху колата. Затова моля ако някой има такъв майстор да ме насочи (явно е вече, че само автомивките няма да могат да свършат работа заради лака).

Въпреки всичко все повече се убеждавам, че ще е най-добре тази процедура да я извърши човек, който с това се занимава, а не аз да си експериментирам върху колата. Затова моля ако някой има такъв майстор да ме насочи (явно е вече, че само автомивките няма да могат да свършат работа заради лака).
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
noiseless написа:Това с лака за първи път го чувам - чудесна информация - много благодаря!!!!
Tи щото не знаеш какви стават пък стоповете така с лак, почти кристал

Re: Полиране на стъклото на фейслифт фар?
noiseless написа:В следствие на проявена разсеяност и глупост от моя страна успях да си надера доста грозновато пластмасовото "стъкло" на единия от новите ми DEPO фарчета![]()
Колега, като са ти казали застрахователите, че може да се полира, свали фара и им го занеси те да го полират, щото за тях всичко може да се ремонтира, а не да се смени. Най-добре иди в Дару или Камор и попитай тях дали може. Ако не може да ти дадат една служебна бележка, че това не се ремонтира и искай нов фар. Това е официален документ от представител на марката и щом същия каже, че не се ремонтира никой не може да каже, че се ремонтира.
Така е и аз имах едни драскотини на колата,които бяха дълбоки и ми казаха нямаш проблеми с полиране става,отидох в техния сервиз и не ставаше,трябваше пак да отида при застрахователетите за да я напишат за боядисване,тези от сервиза говориха с момчето който прави огледа и му казаха че не се полира а трябва да се боядисва,затова отиди в техния сервиз да ти го полират и ако не става кажи на шефа там да се обади на застрахователите и да им каже че не се полира,иначе ако ти им кажеш няма да ти повярват 

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Мерси за инфото, колеги - ще проуча как стои въпроса с полирането при застрахователите, но там като вкарам колата седи по една седмица, та и повече по някога.
За това мислих сам да се заема с полирането, та да стане по-бързо поне.
За това мислих сам да се заема с полирането, та да стане по-бързо поне.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Да ви кажа и аз опрях до полирането, доста са ми накълцани фаровете.
Става въпрос за фейслифтова Hella. Обеча днес един пич, който много
разбира от боядисване, пастиране и т.н. ми каза, че при полиране на
стъклата им пада защитата, и до месец-два матират.
И аз се чудя дали има вариант нещо да се лакира или друго, за да
не се окаже че е станало още по-зле (въпреки, че се съмнявам).
Към тези, които са полирали (преди повече от половин) година:
- Забелязахте ли такова нещо?
OFF: цената в Дару вече е:
Номенклатурен номер : 63128375301
Описание : СТЪКЛО ФАР ЛЯВ
Ед.цена (с ДДС) : 535.10 BGL

Става въпрос за фейслифтова Hella. Обеча днес един пич, който много
разбира от боядисване, пастиране и т.н. ми каза, че при полиране на
стъклата им пада защитата, и до месец-два матират.

И аз се чудя дали има вариант нещо да се лакира или друго, за да
не се окаже че е станало още по-зле (въпреки, че се съмнявам).
Към тези, които са полирали (преди повече от половин) година:
- Забелязахте ли такова нещо?
OFF: цената в Дару вече е:
Номенклатурен номер : 63128375301
Описание : СТЪКЛО ФАР ЛЯВ
Ед.цена (с ДДС) : 535.10 BGL

Тия дни и аз май ще полирам... на бензиностанция или мивка са ми опънали доста хубави черти по левия фар. На бензиностанция най-вероятно,... Мисля да пробвам с полираща паста само без водни шкурки и т.н. просто само козметично... Ако се полират с машина трябва на ниски обороти само, че се прецаквала пластмасата бях чел в друга тема!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
моя съвет е иди при някои читав авто бояджия, те имат и финни шкурки и пасти и точните машини, а знаят и кое как и колко 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2