радиатори в подкалника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
радиатори в подкалника
Джентълмени имам следния проблем на е 39тката.
Карах 3-4 дена колата без малкия предпазител на лявия подкалник, нали го знаете този който е с решетка и пази един радиатор.
Та сложих я решетката ама ми прави впечатление, че като загася колата и от подкалника излиза пара... първо си милех че е от това, че го няма това пласмасовото което пази радиатора...ама сега продължава...някой да има идея за кво иде реч. Или как да разбера дали е спукан радиатора??
Карах 3-4 дена колата без малкия предпазител на лявия подкалник, нали го знаете този който е с решетка и пази един радиатор.
Та сложих я решетката ама ми прави впечатление, че като загася колата и от подкалника излиза пара... първо си милех че е от това, че го няма това пласмасовото което пази радиатора...ама сега продължава...някой да има идея за кво иде реч. Или как да разбера дали е спукан радиатора??
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ква печка бе баро, пушека от печката излиза отдоло, под шоф. седалка
а тва си е нормално за тдс да пуши оттам, караи я яко и после отиди на автомивка и същия ефект
а тва си е нормално за тдс да пуши оттам, караи я яко и после отиди на автомивка и същия ефект
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега,
Виждам, че пишеш за ЛЕВИЯ подкалник. Там не би следвало да има интеркулер-радиатор. Той е в десния подкалник, а не в левия. Турбината се намира отдясно на двигателя и няма защо да водят нагнетения въздух чак до левия подкалник.
Доколкото знам, в левия подкалник се намира малкия радиатор на парното.
Успех!
Виждам, че пишеш за ЛЕВИЯ подкалник. Там не би следвало да има интеркулер-радиатор. Той е в десния подкалник, а не в левия. Турбината се намира отдясно на двигателя и няма защо да водят нагнетения въздух чак до левия подкалник.
Доколкото знам, в левия подкалник се намира малкия радиатор на парното.
Успех!
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Сигурно пуши от ляво защото там е радиатора за охлаждане на маслото и той се нагрява и като минеш като минеш през вода се мокри и се изпарява , затова ти се струва че пуши 

"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
titikaka написа:Сигурно пуши от ляво защото там е радиатора за охлаждане на маслото и той се нагрява и като минеш като минеш през вода се мокри и се изпарява , затова ти се струва че пуши
Да, всъщност точно това е радиатора за охлаждане на маслото.
Между другото, на една от схемите видях, че има и някакъв радиатор за охлаждане на маслото в скоростната кутия. Така ли е или бъркам нещо... Ако има такъв радиатор, то той къде точно е разположен...
Добре де, колко радиатора има в Е39 и с какво предназначение е всеки един от тях?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
mad_presley написа:Това са радиаторите на интеркулера.Карай си колата и не се притеснявай
радиатора на интеркулера стои от дясно а колегата е написал от ляво така че остава да е точно радиатора за охлаждане на маслото както са написали колегите
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
И на мен е така,когато е дъждовно.Гумата хвърля вода върху радиаторчето на маслото,което е загрято доста!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
много радиатори и единственно да топлят зимъсALEX_525tds_2000 написа:titikaka написа:Сигурно пуши от ляво защото там е радиатора за охлаждане на маслото и той се нагрява и като минеш като минеш през вода се мокри и се изпарява , затова ти се струва че пуши
Да, всъщност точно това е радиатора за охлаждане на маслото.
Между другото, на една от схемите видях, че има и някакъв радиатор за охлаждане на маслото в скоростната кутия. Така ли е или бъркам нещо... Ако има такъв радиатор, то той къде точно е разположен...
Добре де, колко радиатора има в Е39 и с какво предназначение е всеки един от тях?

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
ееее супер сте... таман бях решил, че е дал фира и щях да се изям дето карах без тая кора, снощи бая го дебнах дали съска ала бала, ама нищо и като му ливнах една водица на топло и веднаха почна да пуши. Досега не ми е правило впечатление да пуши и се притесних.
Мерси колеги
весела събота и неделя
Мерси колеги
весела събота и неделя
12 мнения
• Страница 1 от 1