Защо сме такива???

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 28 Яну 2009, 21:51

вижте колеги....в споменатата случка не участва само е36...ясно е че имиджа на е36 мн спадна....кофтито е,че не спада имиджа само на е36 ами и на е46 и на е39!!!въобще имиджа на БМВ се разваля!първо имах е36,след тва си взех е39 сега си карам и двете машини и с огромно съжеление забелязва колко "лекета" са седнали в тия модели!казах си че ще сядам на е46....ма то и там е същото...и от там достигам до извода че реномето на марката спада!!!но нали ми е кеф на мен да си карам баварките и хич не ми пука какви идиоти са седнали в споменатите модели :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 29 Яну 2009, 0:35

Момчета, всичко си има просто обяснение! Е36 е новият Голф...тъжно, но факт! Просто селенията и гъзарията почва да друса българина все повече и повече! Е36 е просто средата. Е30 вече е много дърта и кварталните парантии я гледат криво, докато виж вече Е36 е по-новичка и за кварталните пръдли тя е голямата гъзария...за Е46 не говориме - там вече си баровец. Съответно повечето лекенца, които вчера са взели книжка и им се ще да избият многото насабрани комплекси, си я купуват нея - хем Е30 им е стара, хем Е46 им е скъпа. Чисто и просто като къпан македонец (без да се засягат някои - такъв е лафа просто) :)

Разберете, че в очите на тия хора една 318ис със спортен филтер от ИлЯнци, "спортно" гърне пак оттам и спортен волан е най-невероятната бегачка...ама бега, та си кине подметките! Помня едно време като карах Хонда още как едно такова дупенце беше застанало с едно такова бързо БМВ с думите "Ае те пробвам - 150 коня е мойта". Казах му да се откаже да не се излага, защото жокерите на Хондата струваха, колкото половината му кола (говориме преди 3г.), беше Вти мотор, качван на Дино - чисти 185-6 коня. Говориха му и други хора, но оня беше решил, че това БМВ е върха на сладоледа...е, изяде го сладоледа, спечелих едни бързи 50 лв. за пиене и така. Но идеята ми е следната - е36 като се пипне вади и стойка, и звук...само конете и бягат :) Говоря за масовите мотори...като под масови разбирам ИС или 320 без да са пипани, защото малко хора ги пипат качествено тия коли.

Та това е...после искайте да не ходят да правят тъпотии - еми ония като се събере с другите 18-годишни интелекти и почнат да си обясняват това колко вървииии...е, оня мисли, че кара самолет...или поне на Лудия някоя от е36ците :) Лошото е, че спасение няма. Ще плъзват все повече и повече...и ще киселеят все повече и повече!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 29 Яну 2009, 9:41

Mного полезна тема и много вярни приказки има в нея, за съжаление.
Няма да е лошо да я прочетат участниците в съседната тема, за Е30-ката и '"СТОП" палката.
Че онзи момък и похвали за постъпката си получава даже. :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 29 Яну 2009, 14:28

dieselboy написа:Много си прав колега!Даже стана нещо по -позьорско и пошло от голфовете с лепенки ГТИ преди 7-8 г.Макар и да е един от най-продаваните и успешни модели не бих си купил е36 точно поради тая причина-а именно селския и имидж в бг!За съжаление ми се струва ,че е46 е тръгнала по същия път,само че още си е бая скъпичка за хората за които говория.И да не ме разберете погрешно-не говоря за селянин като човек от село,а като манталитет "селянин"..В столицата всеки втори е имено такъв!Половин бг се пресели в софия!!??Да са живи и здрави!Само като погледнете темите в ремонти на е46 и е39 ще разберете колко прости хора си купуват напоследък по-скъпи /8-15000лв./коли с последните събрани пари само и само да бъдат "гъзета" в чуждите очи!Теми като "как да си свера часовника на бимата" или как да си отвора багажника от ключа" много ме веселят.И както си е дал последните пари за някоя барака на 500 000/97-8 г, и му иде я турбо я помпа я нещо друго по "дебело" като цена се надават ревове до небето!Да не кажа голяма дума щото няма как да знам с точност,но съм сигурен че поне 60% от БМВ-тата е36,е46,е39,е38 се карат счупени,защото просто няма от каде да извадат пари да ги оправят или подържат като хората!Но нали трябва да сме тарикати-нали караме машини,пък кой го знае с кви менталиви части го карам или че е на 1/2 милион км.У нас често се взима кола не по необходимост и по джоб,а за показност.Жалка картинка,но няма как-ГАНЬО ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ГАНЬО!!!

Колега - хайде да не се обиждаме на кой от къде е а?
Аз лично също не съм от София. Роден съм в Русе, но вече от 5 години живея в София. Уча и работя и се издържам сам от както пристигнах тук. За мен лично Е36 си ми беше мечта сигурно от 5 клас. Само аз си знам колко блъскане съм видял докато успея да си купя тази кола. Да си ме видял да се оплаквам след като правих почти основен ремонт на двигателя 1 месец след като я купих ? Вярно е, че ми стана неприятно още веднага да се вкарам в такива разходи, но какво да се прави ? Шанс.. С ръка на сърцето мога да кажа, че шофирам по-добре от 70% от така наречените "софиянци". През 90% от времето докато карам гледам някой да не ме засече от някъде или пък някой грамотен пешеходец да не реши да пресече, където му скимне понеже пешеходната пътека е на 50 метра нагоре по улицата. Какви ли не неща съм видял в тоя град. Само за пример от светофара на НДК до сверофара на сити-то един "софиянец" успя да ме засече 3 пъти без мигач. Така че, хайде да не съдим за хората по това кой от къде е и какво прави в София..

Нищо лично,
Михаил Великов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 29 Яну 2009, 14:54

Значи извинявай,но не знам с какво съм те обидил.Аз пък нито съм от София,нито искам да живея там.Не съм казал че всички които карат е36 са такива.Далеч съм от тази мисъл.Просто казвам че имиджа на любимата ни марка е жестоко посрамен от хора които си купуват колата да бъдат тежки,а не заради самата кола както ти и аз и всеки истински фен!Не слагам всички под общ знаменател,защото познавам доста интелегентни и грамотни хора които карат такива коли.В момента в пълна сила важи това за е36 и частично за е39 и е46,защото паднаха цените и с тия лизинги под път и над път всеки бурсук има възможност да я кара!ДО преди 5 години ги караха или фенове и ценители като нас или мутрите.Сега се намесва и "групата на голфовете и астрите",които си взимат задължително ИС-ка(това май е хитовия модел в момента) -лепят отзад М логото и вече си мислят че карат самолети,дрифтят по пътищата, не спират на полицайте и от това страдат и невинни хора и съвестните почитатели на марката!И като ми напише некои такъв темеруд после тема "ае кък да си сверим часовника у бнвето и имам ли борд или не и голем ли или не е тем подобни простотии, дето дете в 6 клас ще ги разбере , направо ми става лошо.

П.П. Живи и здрави всички истински привърженици на БМВ!!И не си слагайте джанти 18' реплика от М6 на троиките и петиците-много е селско според мен! :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2009, 16:52

павката написа:защо сме били такива?
ам чи кви да сме-яхнали страшната кола,модел 36,46,90 и надули мега хита-карай на червено..то подтиква бе,тва е резултата от дъненето на бясната чалга,прическата и оскубаните вежди

Брат , ти намери истинския виновник - единствената чалга в която се пее за бясно каране :help: Аз пък като си пусна метъл - откачам и настъпвам , а когато слушам чалга и си карам спокоино и се кефя .
Една от причините за това поведение на шофиорите на БМВ е спортния дух ма марката и сравнително ниската цена . Така почти всеки може да си позволи БМВ малолитражка и да се прави на пилот , а спортното каране си противоречи със безопасността.
Много ясно , че си има места и време за каране на макс , ма като ни е селски манталитета ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Яну 2009, 21:43

Абсолютно съгласен съм с последните две мнения.. :!: Но не е и само до манталитет,в развитата северна европа има същите рацери със циганско окичени хонди с пръдливи ауспуси и пейки на багажника,и пак праат простотии и карат бръзо,напук на истински строгите и неподкупни полицаи...и аз не знам какво може да се направи по въпроса,щом дори и там не е решен... :confused: (никъде няма камери ,освен 3-4 за 200 км по магистралата.. :shock: :confused: )П.С. не говоря за Германия,там камери дал господ :lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Защо сме такива???

Мнение от Benedetto » 30 Яну 2009, 11:14

mitak_88 написа:Колеги,поводът да напиша тази тема бе пътуването ми през събота и неделя и случките,съпроводени с разочарование от шофьорите на бмв (естествено част от шофъорите),които претърпях или преживях,не знам как е по правилно да се изразя,по време на странстването ми из страната!..........извинявам се за отегчителната неСТРАХОТНА история...но исках да споделя тва свое възмощение,а по хубаво място от това тук....мисля, че няма!

ей заради това Ако бяхме в некоя бяла държава,геройчето с е30 щеше да няма книжка за доста време. Контрола от страна КАТ е да не кажа смешен, той е плачевен. Освен това, аз не съм видял милиционер да стои на опасен участък. По им е арно като дебнат на правите.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо сме такива???

Мнение от mitak_88 » 30 Яну 2009, 15:13

ей заради това Ако бяхме в некоя бяла държава,геройчето с е30 щеше да няма книжка за доста време. Контрола от страна КАТ е да не кажа смешен, той е плачевен. Освен това, аз не съм видял милиционер да стои на опасен участък. По им е арно като дебнат на правите.[/quote]
Колега съгласен съм с теб!За конттрола на КАТ-те извършват контрол,но само да се заядат за изгоряла крушка,мръсна кола или нещо друго дребно,което не би създало някаква опасност за участниците в движението,защото повечето са комплексирани копелета и отиват на работа само за да избиват своите комплекси!Там където трябва да са най-строги, те претупват през пръсти или въобще не се занимават!Много малко са свестните КАТАДЖИИ,не казвам че ги няма,но са малко,които ще ти влязат в положението и ще ти кажат "абе пич смени си крушката" вместо да те спира от движение или да търси пари-много малко са такива!!!А тези които, когато те лепнат с някакво сериозно нарушение и им дадеш пари кажат "НЕ" са още по малко!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 30 Яну 2009, 16:24

Колега, nthnl, нека си говорим право! И нека да се изясним. Под "влошаване на трафика в следствие притока на хора от провинцията" не се има предвид, че видиш ли всички, които не са родени в София са тъпанари и не могат да карат! Тук говорим за друго нещо. Ти, когато си дошъл тук, движението все още не беше толкова безумно натоварено, караше се спокойно...а вече не е така.

Тук говорим и за друго. Последната 1-2 г. дойдоха страшно много хора и продължават да идват. Било то заради по-добрия начин на живот(който много определят спрямо това колко кръчми и дискотечници има в града), било заради бума в търсенето на работна ръка заради строежите и т.н. Повечето си биха един кредит и си взеха жилища. И тук вече говорим за основата на проблема - не можеш да ме убедиш, че човек, който до вчера е карал в град с население 50000, колкото софийски квартал, където има 2-3 светофара и общо 100 коли(примерно), ще може адекватно да се включи в тая джунгла наречена софийски трафик!!! Е, няма как да стане. Да не говорим, че масово тия хора си идват и си запазват стила на каране - както кара през околните села, така тук си кара по цариградско! Нищо лично към хората от провинцията. Мен това най-много ме дразни - делението, защото по лична карта съм българин, а не софиянец, нито ти си русенец. Познавам много хора, които са от провинцията, които първо са страшни пичове, второ са сериозни хора, които си карат, както му е реда. НО...има и такива, които просто манталитета и комплексарщината много им пречи! А за това, което казваш - че караш по-добре от 70% от софиянците - човече, аз, дето съм роден тук, вече не мога да хвана кой е софиянец и кой не...то това преливане към София да не е почнало от преди 5 г. :lol:

Иначе за куките - и така, и не е така. Да, те сами си го правят да не ги уважават, да ги псуват и т.н. Но ще ви питам - семейство с 500 лв. гледа ли се? Лесно си говориме ние, ама ако и ние изкарвахме такива мизерни пари, за които да мръзнем по цяла нощ навън, и на нас някой да ни каже "Пич, вземи тия 50 лв. и все едно не съм минал с 130 оттук" и ние щяхме да ги вземем. Колеги, не подценявайте инстинкта за самосъхранение - в пъти по-силен е от чувството за справедливост и обществено-социална принадлежност! Затова в развитите страни най-добре платени от държавния сектор са полицаи, лекари и миньори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2009, 16:44

Инициирано от тази тема смятам да започна да си водя статистика какви марки ме засичат агресивно.
Често се случва някой да ме засече просто защото не ме е видял... Случва се - всеки греши понякога.
Но има и агресивни шофьори, които нарочно засичат и просто не мислят за останалите участници в движението...
Според мен зад по-високия процент агресивни шофьори сред управляващите БМВ стои желанието 'да си купя спортна кола висок клас, с която да късам всички останали'....
Просто хората, които гледат практично на въпроса 'автомобил' едва ли биха се спрели на БМВ за първа кола. Биха избрали друг автомобил - по евтин или по-икономичен и т.н.

За тая седмица за съжаление в челото на класацията ми отново е БМВ - един юнак с БМВ петичка, който реши да завие 'през мен' от най-лява лента вдясно, при условие, че предницата ми бе на нивото на огледалото му.... Беше дъъъълго спиране заради поредния малоумник :evil:
Не знам как е в София, но във Варна голфчетата като че ли поизчезнаха, и рядко ги карат пишлеменца - вече ги карат спокойни чичковци...
Та сигурно наистина пишлеменцата са се прехвърлили на БМВ поради покачване стандарта на живот в БГ....

Потребител
Аватар

Мнение от obvinqemiq djo » 30 Яну 2009, 19:45

темата е доста интересна и има доста истини в нея,но с риск да ме нахраните ще отворя скоба,тук доста хора съдят други,защо карат бмв и не заслужавали тази марка.Извинявайте ама тва не е ли комплекс и то доста голям при това,Искам да питам тези момчета за богоизбрани ли се мислят че само те да заслужават да карат такива.

П.С за пояснение ,колата съм си я купил сам и не ме издържат мама и тати,мога ли да я покарам още малко или да я продавам защото не отговарям на критериите на тези хора от форума
понякога човек удря греда,ама русото си е русо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2009, 19:56

Не вярвам някой да съди друг, че си е купил някаква марка кола?!?!
Въпроса е, че явно тази марка започва да привлича хора със странни понятия за шофиране и колегиалност....
Лично мен би ме било яд БМВ да стане нарицателно както стана 'пернишкия или добричкия голф' заради конкретна групичка малумници, които са решили, че колата е начин за избиване на комплекси.. :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 31 Яну 2009, 3:55

slowtraveler написа:Не вярвам някой да съди друг, че си е купил някаква марка кола?!?!
Въпроса е, че явно тази марка започва да привлича хора със странни понятия за шофиране и колегиалност....
Лично мен би ме било яд БМВ да стане нарицателно както стана 'пернишкия или добричкия голф' заради конкретна групичка малумници, които са решили, че колата е начин за избиване на комплекси.. :shock:

Колега, мисля, че ти отговори на по-горното мнение!

Иначе тук никой не съди другите! Не виждам и някой да е писал "Като не можете да карате нормално, не си купувайте БМВ - то е само за нас - майсторите"! Факт е, че лично аз не искам да се чувствам гузно и тъпо, защото съм си купил автомобил от марка, която е сред най-реномираните, известна с комфорт, здравина, динамика и добър дизайн, но видиш ли заради банда комплексари в тази страна собствениците на тази марка са смятани за тъпи комплексари, мислещи се за богоизбрани, които не признават другите и всяват само смут и анархия в движението! А, всички ще се съгласите, че ние българите най-много обичаме да слагаме под общ знаменател! Това е! Аз лично съм културен човек, карам си нормално и си спазвам правилата. Случва ми се да правя щуротии, но само късно вечер и където не мога да ударя чужда коло или недай си Боже човек. Но определено не съм от хората, които ще те засекат най-безцеремонно и после даже ще те напсуват, че им караш на "техния" път!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 04 Фев 2009, 19:52

Малка мечта ми е да има навсякъде камери из големите градове и те да работят :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории