Основен ремонт М52?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Основен ремонт М52?
Здравейте колеги, искам да попитам някой който е правил основен ремонт на М52 да сподели как го е направил,щото както знаете тия мотори са изцяло алуминиеви и цилиндрите им имат покритие което с годините се нарушава.Съответно би трябвало блоковете им да не подлежат на шлайф тъй като покритието съвсем ще изчезне.Предполагам,че имат ремонтен комплект сегменти,но ако се е изчерпал този вариант може би се набиват ризи, или другия вариант е да се шлайфа блока и след това отново да се възстанови това покритие /никасил/ а при по-новите мотори "алусил". Дали има майстор в БГ, който да свърши тази работа или се отива на вариант нов блок. 

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Здравей колега, не съм правил ремонт на М52 и нямам конкретна информация. По повод никасиловото покритие, има един сервиз в София където правят такова. Те се занимават с мотоциклетни двигатели предимно и не съм сигурен дали ще ти бъдат от полза! Мисля, че се казваше "Баджо Мото", намира се близо до "Радио София" (май се пада в двора на биологическия факултет). Ако някой колега е по запознат, да сподели!
- ikatam
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: bmw e60 xd
намери си първо читав майстор.убеди се дали разбира,може да заминеш на блок още като развиеш болтовете /изпрошват резби от алуминия/.втора употреба двигател може да излезе по удачен вариант.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Абе колега, М52 е много корав мотор. Какво те доведе до мисълта че е за ремонт. В интерес на истината преди един-два дена някои тука писа че е сменял сегменти, сега ти си втория човек за които чувам че ще прави основен на М52.
Последна промяна spacepl на 28 Яну 2009, 22:46, променена общо 1 път
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ikatam написа:намери си първо читав майстор.убеди се дали разбира,може да заминеш на блок още като развиеш болтовете /изпрошват резби от алуминия/.втора употреба двигател може да излезе по удачен вариант.
така е ама най често изтърват резбите ако е прегрявана преди това или ако и е за 3-4 път отварянето
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:Абе колега, М52 е много корав мотор. Какво те доведе до мисълта че е за ремонт. В интерес на истината преди един-два дена някои тука писа че е сменял сегменти, сега ти си втория човек за които чувам че ще прави основен на М52.
Основен ремонт,слава богу не ми се налага да правя,пък и не съм с такъв мотор,въпросът ми е принципен, подлежат ли М52, съответно и всички други мотори с алуминиеви блокове на основен ремонт в БГ или не?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- poklonnik
- кандидат ентусиаст
-