Проблем, какво може да е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем, какво може да е?

Мнение от Tsv » 27 Яну 2009, 12:31

Колеги предварително да се извиня, че пиша в Е39, а съм с Е46 320i 2000г, но там решение не намерих, а при вас този мотор е много разпространен. Проблема е следния: При подаване на гас в първия момент оборотите вместо да тръгнат на горе падат до около 300-400 и тогава се качват, кофти се кара така. Когато прави така е осезаемо по-спъната и не набира като хората. Интересното е че преди да си достигне работна температура не го прави. Сменил съм свещи, датчик колянов вал и филтри, филтър за картерните газове... Някой имал ли е подобен проблем? Пробвах да карам с откачен дебитомер и пак същото. Квото показа диагностиката е сменено, сега започва едно ходене по майстори, не ми се мисли. Дайте някви идей.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 27 Яну 2009, 13:48

Според мен е много вероятно да е някоя от ламбда сондите./Доколкото знам докато загрее двигателя не взима информация а е на нещо като начален режим докато не се стопли датчика или нещо от сорта, така че отиди да ти проверят ламбда сондите./
Като намериш проблема да не забравиш да напишеш как си го решил.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 27 Яну 2009, 13:58

може ламбдите при теб са 4 или по вероятно да смуче въздух от някъде

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 27 Яну 2009, 16:28

Колега имате някакъв датчик при клапата на всмукателния колектор...или се лъжа. Провери.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 27 Яну 2009, 23:23

Малко вероятно да са ламбда сонди, те са на линия на 3-4 минута. По симптомите или смуче въздух, но по-вероятно е да е от дроселовата клапа, може да мине само с почистване, но може и да е датчика на дроселовата клапа. Ако е това, очаквай скоро да почне да мени оборотите, да си подава сама газ и такива гадости.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 ето от тук можеш да се ориентираш за кое става въпрос.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 и ето тук по ясно се вижда. Внимавай че има един ... преддросел (незнам как да го нарека), той е за ASC-то.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsv » 28 Яну 2009, 18:34

Проблема по-всичко личи е датчик на разпределителния вал, утре ще ви кажа със сигурност. Някой дали знае дали мога сам да си го сменя или трябва да се програмира?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsv » 28 Яну 2009, 18:37

Проблема по-всичко личи е датчик на разпределителния вал, утре ще ви кажа със сигурност. Някой дали знае дали мога сам да си го сменя или трябва да се програмира?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsv » 28 Яну 2009, 22:47

Най-накрая се оправи. Значи беше датчика на разпределителния вал. Остава си мистеря, защо в Камор нищо не казаха за него, а смених може би абсолютно здрав и скъп датчик на коляновия вал та и сумати неща покрай него. Поне вече всичко е сменено.

Назад към E39