Забива муцуната!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bimbolet написа:....значи, това го прави на всяка предавка(.....на 5-та не съм го пробвал), след като си на някакви по-високи обороти и отпусна газта без да изключвам от скорост. Преди си намаляваше плавно, а сега все едно прекъсва горивото за момент и пак се оправя, подам ли си газ след това си тръгва нормално, но с леко подскачане. На празен ход не гасне и не колебае оборотите. Странното е, че докато е студена всичко си е наред, а после като загрее започва да прави този номер. Предположих, че е TPS-а, защото на диагностиката ми показа грешка в него, след като я изчистихме пак я закачихме на компютъра и пак показа същата грешка!
Винаги когато отпуснеш педала на газта както е на скорост и в движение притока на гориво се преустановява. Това забиване не е от горивната система.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
zazomazo написа:ма ти сериозно ли? и в тоя момент двигателя само с въздух ли работи?
Недей да се излагаш... хвани да прочетеш какво е "принудителен празен ход" при работата на мотора и тогава дрънкай....

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:ивчо3 написа:Винаги когато отпуснеш педала на газта както е на скорост и в движение притока на гориво се преустановява...
ма ти сериозно ли? и в тоя момент двигателя само с въздух ли работи?
По-точно когато отпуснеш педала на газта и т.н. и оборотите превишават 1200-1400 спира притока на бензин.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
спира притока на бензин????????НИКОГАивчо3 написа:zazomazo написа:ивчо3 написа:Винаги когато отпуснеш педала на газта както е на скорост и в движение притока на гориво се преустановява...
ма ти сериозно ли? и в тоя момент двигателя само с въздух ли работи?
По-точно когато отпуснеш педала на газта и т.н. и оборотите превишават 1200-1400 спира притока на бензин.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
petio_bmw 318is написа:спира притока на бензин????????НИКОГА
И за теб важи написаното от мен по-горе...

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
не ле колега ,чудно ми е как работи без бензин ,то и на мен ми показва 0 разход като пусна педала на гаста ама мотора негасне как става така?По тая логика ако изгаса двигатела на скорост помпата неподкачва бензин и ефекта ще е все едно съм пуснал гаста ли?Според мен тва е нереално,дори и минимално количество бензин да е но си гори.Mollov написа:petio_bmw 318is написа:спира притока на бензин????????НИКОГА
И за теб важи написаното от мен по-горе...Намери някой с по-ново BMW (дето го показва дигитално моментният разход, че може и да не вярваш на стрелката при Е36) и го накарай да се набере до към 70км/ч на 4-та скорост и да отпусне педала на газта... и гледай моментното показание.... и после пак ще обсъдим това "НИКОГА"...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
[quote="Hellrider"]:drinking: къде е хилещата се иконка
Да бе верно ... къде е оня шебек хилещия се ... много беше див ...аз мислех , че само на мен ми липсва

Да бе верно ... къде е оня шебек хилещия се ... много беше див ...аз мислех , че само на мен ми липсва

- metodi80
- старши ентусиаст
-
[quote="Hellrider"]:drinking: къде е хилещата се иконка

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
petio_bmw 318is написа:не ле колега ,чудно ми е как работи без бензин ,то и на мен ми показва 0 разход като пусна педала на гаста ама мотора негасне как става така?По тая логика ако изгаса двигатела на скорост помпата неподкачва бензин и ефекта ще е все едно съм пуснал гаста ли?Според мен тва е нереално,дори и минимално количество бензин да е но си гори.Mollov написа:petio_bmw 318is написа:спира притока на бензин????????НИКОГА
И за теб важи написаното от мен по-горе...Намери някой с по-ново BMW (дето го показва дигитално моментният разход, че може и да не вярваш на стрелката при Е36) и го накарай да се набере до към 70км/ч на 4-та скорост и да отпусне педала на газта... и гледай моментното показание.... и после пак ще обсъдим това "НИКОГА"...
Така, щом желаете ще обясня подробно и след това си изкарайте всички хилещи се иконки, но нали знаете кой се смее най-добре

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:...
евала

Иначе така се получава, защото всики подценява знанията на другия, както и на самия себе си.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Някой може да каже: Добре де защо когато се спускам по наклон в разстояние на километри, и двигателя е в режим на принудителен ход, температурата на охлаждащата течност не намалява и стрелката е на средата? Отговор: Това е така защото има триене на буталото в цилиндъра, което е достатъчно при изправен телмостат да поддържа нормална работна температура. Също самия сгъстителен такт повишава температурата на входящия въздух, подобно на дизела, в който горивната смес се самовъзпламенява. Разбира се бензиновите двигатели нямат такава компресия.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Някой може да каже: Добре де защо когато се спускам по наклон в разстояние на километри, и двигателя е в режим на принудителен ход, температурата на охлаждащата течност не намалява и стрелката е на средата? Отговор: Това е така защото има триене на буталото в цилиндъра, което е достатъчно при изправен телмостат да поддържа нормална работна температура. Също самия сгъстителен такт повишава температурата на входящия въздух, подобно на дизела, в който горивната смес се самовъзпламенява. Разбира се бензиновите двигатели нямат такава компресия.

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3