Странно!Автомата нещо се бъгна.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Странно!Автомата нещо се бъгна.
Здравейте колеги.Става дума за Е39 525ТДС автомат.Днес както си пътувах малко преди Враца натискам да изпреваря една кола след което автомата не превключи на най високата предавка а си остана на предпоследна.Спрях изгасих колата оставих я 10 мин. да почине след което запалих тръгнах и този проблем го нямаше.Автоматика си превключваше напълно нормално.Някой имал ли е тоз проблем и какво евентуално може да е?Благодаря предварително.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Ми най-високата/дългата/при нормално ускоряване като подмине 90 и превключва или тази при която с 2000об. е на 110км.ч.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ако не се лъжа, когато е в сервизен режим автомата имаше само 3-та скорост. Така че предполагам, че ти е забил на 3-та.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Когато е в сервизен режим не трябва ли да индикира нещо по таблото защото при мен нищо не светеше.Автомата с колко скорости е?А забравих да спомена на връщане през около 10-15сек. се чуваше едно много лекичко цък-цък което не успях да установя от къде е. 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
С 5 скорости е автомата. За лампичка на таблото нямам представа. Трябва да се закачи на компютър. Всичко ще си каже.
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
ако автомата не е в ред свети ламичка на таблото - оранжева със синвол на зъбно колело.
на е Е39 автомата се обучава сам според карането на шофиора! Да не би точно след изпреварването да е решил нещо че ти се каре спортно
колко време му остави да влючи на най дългата скорост?
Според мен ако не ти свети нищо по таблото би трябвало да няма проблем. Ако според теб не всичко е както е било преди смени маслото на автомата. Може да помогне.
на е Е39 автомата се обучава сам според карането на шофиора! Да не би точно след изпреварването да е решил нещо че ти се каре спортно

Според мен ако не ти свети нищо по таблото би трябвало да няма проблем. Ако според теб не всичко е както е било преди смени маслото на автомата. Може да помогне.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Воденичаров написа:С 5 скорости е автомата. За лампичка на таблото нямам представа. Трябва да се закачи на компютър. Всичко ще си каже.
незнам ти с автомат ли си ама си е почти със 6 - и аз на моя го установих и Mad_Presley и той се чудеше що така, ама както си на 5-та като подминеш 100 и си натиснал газта съвсем малко и веднага на около 100-110 връща със 500-600 оборота надолу, все едно включва на 6-та.
ПС: при продължително натискане на газта на положение повече от 60% автомата сам минава в спортен режим, после трябва да чукнеш лоста един път на ляво и пак на дясно на драйв за да му мине

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:Воденичаров написа:С 5 скорости е автомата. За лампичка на таблото нямам представа. Трябва да се закачи на компютър. Всичко ще си каже.
незнам ти с автомат ли си ама си е почти със 6 - и аз на моя го установих и Mad_Presley и той се чудеше що така, ама както си на 5-та като подминеш 100 и си натиснал газта съвсем малко и веднага на около 100-110 връща със 500-600 оборота надолу, все едно включва на 6-та.
На това му се вика overdrive. Автомата си е с 5 скорости.

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Воденичаров написа:spacepl написа:Воденичаров написа:С 5 скорости е автомата. За лампичка на таблото нямам представа. Трябва да се закачи на компютър. Всичко ще си каже.
На това му се вика overdrive. Автомата си е с 5 скорости.
Колега можеш ли да ни кажеш нещо повече за този овердрайв, че и аз се чудех непрекъснато от къде ми идва таз 6-та

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Ето тук пише за какво става въпрос. http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_(mechanics)
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги.Значи на таблото със сигурност не светна никаква лапа.Маслото на скоростите е на има няма 10000км.А когато не превключи я покарах може би 5 минути като пробвах това да намалявам и пак да ускорявам та до 140 км. играх си много лекичко с гаста та да я излъжа да прескочи ама уви.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Имаше нещо да се държи колата на контакт и да се даде кик даун за няколко секунди но не помня точно какво беше. Всъщност не съм сигурен дали тва беше за е39 дори. Но едва ли пречи да се пробва.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2