Отностно реалните километри
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd
- Мечтае да кара: ...
....
и в дифа главния комп и още къде ли не всеки казва различни неща кое е вярното?някои може ли да даде достоверна информация по въпроса!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: ....
paco1999 написа:и в дифа главния комп и още къде ли не всеки казва различни неща кое е вярното?някои може ли да даде достоверна информация по въпроса!
кой е тоя главен комп колега и дифа ако имаш предвид диференциала малко трудно там
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
...
чувал съм че всички бмв-та имат датчици за километрите в скорости диференциал и комютара на колата който не абс.асц.аср или нещо друго този комютър е подобен на черните кутий на самолетите и по новите коли който също като самолетите имат такива и може да видиш всичко до наи малката подробносткога е запалена колко е карана сервизи км дати часове абе кво се сетиш!не сум сигурен дали се казва точно черна кутия но съм сигурен че има такава джадж на ауди С8 и с6 за6тото съм виждал какжо исписва а в моя случеи някаква клапа беше блокирала на отворена позиция защото на датата Х и часа Х лицето Х беше запалил колата и четири секунди след това беше заварил педала на газта за пода и това довело до проблема
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
paco1999 написа:чувал съм че всички бмв-та имат датчици за километрите в скорости диференциал и комютара на колата който не абс.асц.аср или нещо друго този комютър е подобен на черните кутий на самолетите и по новите коли който също като самолетите имат такива и може да видиш всичко до наи малката подробносткога е запалена колко е карана сервизи км дати часове абе кво се сетиш!не сум сигурен дали се казва точно черна кутия но съм сигурен че има такава джадж на ауди С8 и с6 за6тото съм виждал какжо исписва а в моя случеи някаква клапа беше блокирала на отворена позиция защото на датата Х и часа Х лицето Х беше запалил колата и четири секунди след това беше заварил педала на газта за пода и това довело до проблема

- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Случайно се рових в Wikipedia, и
има С4=А6 ( 94-97 г.), С5=А6 ( 98-04 г.), С6=А6 ( 05-сега ). За С8 не видях, та така извинявам се за Офф-а 

- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
...
Сори колеги.Имах предвид S6 end S8,но мързела не мъчи,а мори!Мисля ,че не е толкова важно голяма или малка буква това не е форум за ПРАВОПИС или ГРАМАТИЧЕСКИ и затова реших за по бързо без .,!?- и др.Но имате право ще се опитам да бъда по грамотен за вбъдеще

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Колега не знам къде се записват киломтерите на Е39, но със сигурност това е във някое ECU. А ти както си писал че и в дифа има ... е ми аз не съм виждал кола дето има копютър на диференциала, дори Ауди Куатро няма значение кво няма. Е... има някви нови диференциали със ситема Torque Vectoring (примерно Мицубиши Лансер Ево 8 или БМВ Х6) те може и да имат.
Както и да е. Километрите на Е39 НЕ МОГАТ да бъдат за писани в дифа, щото той няма електроника. Има ECU на двигателя и на ск. кутия ако е автомат.
Както и да е. Километрите на Е39 НЕ МОГАТ да бъдат за писани в дифа, щото той няма електроника. Има ECU на двигателя и на ск. кутия ако е автомат.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
колегата Anzak ви каза къде се пазят записи на километрите
EWS - имобилаизер
IKE - табло
LCM - модул за светлините
EGS - компютъра на скоростите (ако е автомат)
GM - главния компютър наколата
всички тези модули (без таблото и главния компютър) записват километрите при различни събития(например даване на контакт, при светване на фарове,при нулиране на малкия киломераж) само таблото и главния комп пазят съвсем точно реалните километри, по този начин ако отворите паметта на тези устройства и с хекс едитор преобразувате реалните километри на колата в 16-тични числа няма да можете да ги откриете
(не че не се знаят вече на кои адреси стоят ама....) + това при всяко запалване компютъра на колата следи стойностите за километрите от всички модули и ако има разминаване се получвава ето тази точка (между КМ и 031.7)
не е задължително ако имате точката, това да е резултат от опит за измама, достаъчно е да си вземете табло 2-ра употреба или пък лайт модул и при първото запалване е там
EWS - имобилаизер
IKE - табло
LCM - модул за светлините
EGS - компютъра на скоростите (ако е автомат)
GM - главния компютър наколата

всички тези модули (без таблото и главния компютър) записват километрите при различни събития(например даване на контакт, при светване на фарове,при нулиране на малкия киломераж) само таблото и главния комп пазят съвсем точно реалните километри, по този начин ако отворите паметта на тези устройства и с хекс едитор преобразувате реалните километри на колата в 16-тични числа няма да можете да ги откриете

не е задължително ако имате точката, това да е резултат от опит за измама, достаъчно е да си вземете табло 2-ра употреба или пък лайт модул и при първото запалване е там

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
spacepl написа:....................................
Абсолютно точно. Когато отидох в Дару за да ми активират дневното светене на фаровете, след това се появи точката и изтръпнах, но в последствие изчезна.
- Gri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
Може би на всички им е ясно, но все пак да кажа. Моята си я поръчах (от Германия) на един съвестен търговец и колата дойде със сервизна книжка. Изглежда ми абс. истинска (не че не може и тя да се фалшифицира). Има и още разни други документи, като технически прегледи, смяна на части и т. н. Поиграх си 10-тина минути да засичам дати и километри и всичко изглежда ОК. А и колата се държи много стегнато, изглежда на тези километри. Та с една дума, ако колата има серв. книжка, вероятността километрите да истински е много голяма. Да, сигурно не ми е излезнала тънка цената. Изгодната цена е относително нещо.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Gri написа:Може би на всички им е ясно, но все пак да кажа. Моята си я поръчах (от Германия) на един съвестен търговец и колата дойде със сервизна книжка. Изглежда ми абс. истинска (не че не може и тя да се фалшифицира). Има и още разни други документи, като технически прегледи, смяна на части и т. н. Поиграх си 10-тина минути да засичам дати и километри и всичко изглежда ОК. А и колата се държи много стегнато, изглежда на тези километри. Та с една дума, ако колата има серв. книжка, вероятността километрите да истински е много голяма. Да, сигурно не ми е излезнала тънка цената. Изгодната цена е относително нещо.
Ако километрите са бутани, никога няма да разбеерш какви са реалните, НО за сметка на това може да се разбере, дали въобще са бутани.
Важното е колата да ти харесва на теб, да и се радваш и да я караш дълго и безпроблемно

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3