въпрос относно дебитомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос относно дебитомер

Мнение от cftyhn » 21 Яну 2009, 18:33

Здравейте колеги. Прочетох доста теми свързани с дебитомерите,но така и не разбрах дали е възможно да се разбере дали е препрограмиран компютъра за новите дебитомери,например от скритите подменюта на борда или по някакъв друг начин,освен диагностика в сервиз на BMW разбира се. Става въпрос за е46 320д 98г.. Струва ми се,че бавно набира в ниските обороти.Колата я купих наскоро и не съм карал друга такава за сравнение.Замервахме турбината и прави около 0.8 бара,незнам колко трябва да бъде,но се съмнявам доста в дебитомера ,а в града няма сервиз на BMW. Самия дебитомер го свалях за почистване,но в интерес на истината не се виждаше никаква мръсотия по него и лсед почистването му със специален спрей не усетих никаква разлика.Това което забелязах че дебитомера е сменян,производство е 2003г. и незнам дали е препрограмиран или прекодиран софта за този дебитомер. Чета че доста хора го изключват от буксата като по този начин проверяват дали има разлика с или без него,но така не записва ли грешка в компа? Другото което е че при мен не забелязвам "прословутата" загуба на мощност след 2500 оборота,точно обратното. Като че ли в началото само набира по-бавно, а след 3000 оборота си върви добре и си влиза в червения сектор на оборотите без проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 21 Яну 2009, 22:14

Дърпат си в нискити мойто още от 1500 оборота започва да се изтрелва пък по принцип достигат максималния въртящ момент на 1750 об./мин. така че си тегли доста преди 3000 об. аз даже рядко го срязвам до там почти не се налага ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 22 Яну 2009, 0:01

И мойта е точно така ... не мисля да пипам докато не си покаже :D В началото е мъртвец ... ама след 2000 оборота е супер ... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 22 Яну 2009, 2:37

добре де някои може ли да ми разясни какво е това програмирване защото наскоро го сменях и неусещам разлика и при мене в ниските обороти набира бавно ама след 3000 си варви нормално каточили в ниските обороти като и зададеш има недостик на гориво та някои може ли да каже нещо за това програмирване :help: мерси предварително ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60xd

Мнение от mpower75 » 23 Яну 2009, 22:30

Когато номера на оригиналния сьвпада с новия,няма нужда от програмиране.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Яну 2009, 1:01

Неговия има ;)

Потребител
Аватар

Мнение от cftyhn » 24 Яну 2009, 10:28

Да,точно така.Моя трябва да се адаптира.Работата е там че го е сменял предишния собственик и незнам дали го е направил.Някой ако знае начин как да го проверя да каже.

Потребител
Аватар

Мнение от cftyhn » 24 Яну 2009, 21:46

Днес откачих буксата на дебитомера и не усетих никаква разлика във вървенето. Какво означава това?Че дебитомера не работи или че просто не е програмиран като е сменен от предишния собственик. Казаха ми че като е изключен дебитомера,автомобила преминава с всервизен режим. В какво се изразява този режим,при мен на таблото не светна никаква лампа след изключване на дебитомера.Нормално ли е това?

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Яну 2009, 21:58

Аз моя като го откачих преди колата изобщо не върви отивай да си програмираш твоя и ще заработи ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 25 Яну 2009, 1:55

хуу де някои ще каже ли какво е тва програмирване!!!!!!!! :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от cftyhn » 25 Яну 2009, 10:41

добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер :lol: ,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Яну 2009, 11:25

cftyhn написа:добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер :lol: ,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная

Карай си, просто разхода ще се вдигне. Но е желателно да си го програмираш! Не мисл че си в Авариен режим. Защотото тогава оборотите не се вдигат повече от 2000

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 07 Май 2009, 20:18

cftyhn написа:добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер :lol: ,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная

работата на дебитомера е да мери какво количество въздух минава към всмукателния колектор за да се ориентира компютъра какво количество гориво да подава за да не е бедна или богата горивната смес и т.н. в общия случай. Като отчете, че не работи или е изключен компа минава в авариен режим като се ориентира по останалите датчици (примерно кислороден сензор и т.н.) и/или по зададени универсални таблици колко гориво да подава примерно..

Потребител
Аватар

проблем

Мнение от godlike21 » 11 Май 2009, 13:08

и аз имам сиштия проблем в ниските обороти никаква я няма и понякога като натисна рязко гаста се едно не и достига дизела моля помогнете
какво може да дюзата или попата за дизел

Потребител
Аватар
Кара: 330xd avtomat

Re: въпрос относно дебитомер

Мнение от Nikolay VT » 11 Окт 2015, 15:58

Здравейте.Колега от или близо до В.Търново,който може да адаптира дебитомер за BMW 320d 150hp 2003г. тел.0888132930. Николай. Благодаря!

Назад към E46