въпрос относно дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос относно дебитомер
Здравейте колеги. Прочетох доста теми свързани с дебитомерите,но така и не разбрах дали е възможно да се разбере дали е препрограмиран компютъра за новите дебитомери,например от скритите подменюта на борда или по някакъв друг начин,освен диагностика в сервиз на BMW разбира се. Става въпрос за е46 320д 98г.. Струва ми се,че бавно набира в ниските обороти.Колата я купих наскоро и не съм карал друга такава за сравнение.Замервахме турбината и прави около 0.8 бара,незнам колко трябва да бъде,но се съмнявам доста в дебитомера ,а в града няма сервиз на BMW. Самия дебитомер го свалях за почистване,но в интерес на истината не се виждаше никаква мръсотия по него и лсед почистването му със специален спрей не усетих никаква разлика.Това което забелязах че дебитомера е сменян,производство е 2003г. и незнам дали е препрограмиран или прекодиран софта за този дебитомер. Чета че доста хора го изключват от буксата като по този начин проверяват дали има разлика с или без него,но така не записва ли грешка в компа? Другото което е че при мен не забелязвам "прословутата" загуба на мощност след 2500 оборота,точно обратното. Като че ли в началото само набира по-бавно, а след 3000 оборота си върви добре и си влиза в червения сектор на оборотите без проблем.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
И мойта е точно така ... не мисля да пипам докато не си покаже
В началото е мъртвец ... ама след 2000 оборота е супер ... 

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
добре де някои може ли да ми разясни какво е това програмирване защото наскоро го сменях и неусещам разлика и при мене в ниските обороти набира бавно ама след 3000 си варви нормално каточили в ниските обороти като и зададеш има недостик на гориво та някои може ли да каже нещо за това програмирване
мерси предварително 

Днес откачих буксата на дебитомера и не усетих никаква разлика във вървенето. Какво означава това?Че дебитомера не работи или че просто не е програмиран като е сменен от предишния собственик. Казаха ми че като е изключен дебитомера,автомобила преминава с всервизен режим. В какво се изразява този режим,при мен на таблото не светна никаква лампа след изключване на дебитомера.Нормално ли е това?
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер
,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
cftyhn написа:добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная
Карай си, просто разхода ще се вдигне. Но е желателно да си го програмираш! Не мисл че си в Авариен режим. Защотото тогава оборотите не се вдигат повече от 2000
cftyhn написа:добре де и в какво се състои този авариен или сервизен режим,както писах по-горе не ми светва никаква лампа и колатата си върви сравнително добре с откачен дебитомер,проблем ли е ако за момента карам така и има ли голяма разлика във вървенето с нормално работещ дебитомер сравнено с този авариен режим, ако сега съм с в такъв режим,по какво мога да го позная
работата на дебитомера е да мери какво количество въздух минава към всмукателния колектор за да се ориентира компютъра какво количество гориво да подава за да не е бедна или богата горивната смес и т.н. в общия случай. Като отчете, че не работи или е изключен компа минава в авариен режим като се ориентира по останалите датчици (примерно кислороден сензор и т.н.) и/или по зададени универсални таблици колко гориво да подава примерно..
проблем
и аз имам сиштия проблем в ниските обороти никаква я няма и понякога като натисна рязко гаста се едно не и достига дизела моля помогнете
какво може да дюзата или попата за дизел
какво може да дюзата или попата за дизел
- Nikolay VT
- Потребител
-
- Кара: 330xd avtomat
Re: въпрос относно дебитомер
Здравейте.Колега от или близо до В.Търново,който може да адаптира дебитомер за BMW 320d 150hp 2003г. тел.0888132930. Николай. Благодаря!
15 мнения
• Страница 1 от 1