Проблем с парното

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с парното

Мнение от vmiliovski » 25 Дек 2008, 17:01

Здравейте, имам проблем с парното на колата, двигателя е напълно загрял, климатроника е на 25 градуса, а парното духа хладък въздух! По някое време започва да духа топло ! На какво може да се дължи тази аномалия! :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: Проблем с парното

Мнение от Ivaka » 25 Дек 2008, 17:08

vmiliovski написа:Здравейте, имам проблем с парното на колата, двигателя е напълно загрял, климатроника е на 25 градуса, а парното духа хладък въздух! По някое време започва да духа топло ! На какво може да се дължи тази аномалия! :(

Като за начало на духалките на централната конзола има един върток със сини и червени точки,нагласи го на трите червени и виж има ли разлика.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 25 Дек 2008, 18:52

Въздух в системата :roll:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 26 Дек 2008, 2:27

виж това при централните духалки, дали е на синио или червено, и после търси проблем по колата

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 525 tds

Re: Проблем с парното

Мнение от djagata » 26 Дек 2008, 7:03

vmiliovski написа:Здравейте, имам проблем с парното на колата, двигателя е напълно загрял, климатроника е на 25 градуса, а парното духа хладък въздух! По някое време започва да духа топло ! На какво може да се дължи тази аномалия! :(

Колега,
не търси проблем в автомобила си. Така трябва да работи. Когато постигне зададената от теб температура климатроника започва да регулира прихода на топъл въздух.
Пробвай да отвориш врата когато купето е затоплено и ще се увериш. При отворена врата трябва да започне да вкарва топъл въздух - за да преодолее разликата в температурата.
Весели празници на всички!!! :lol: :lol: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 26 Дек 2008, 9:16

Да и при мен е така, когато достигне зададената температура започва да духа по хладно, а ако купето поистине т.е ако отворя врата или прозорец пак почва да духа топло. Весели празници на всички!

Потребител
Аватар

Мнение от vmiliovski » 04 Яну 2009, 19:04

Оправи се ,едната букса на циркулационната помпа не правеше добър контакт и не работеше помпата , а тя вкарва топла вода в радиаторчето на парното,почистих я и сега има егати парното :D !Благодаря на всички

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от allen » 12 Яну 2009, 15:35

vmiliovski написа:Оправи се ,едната букса на циркулационната помпа не правеше добър контакт и не работеше помпата , а тя вкарва топла вода в радиаторчето на парното,почистих я и сега има егати парното :D !Благодаря на всички

Къде по точно се намира тази букса?
Защото и аз имам същия проблем. Колата загрява, карам я по магистралата и духа студено. От време на време като намаля скороста започва да духа по малко топло. Климатроника е на 32 градуса и копчето е на червеното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 13 Яну 2009, 16:08

А на мен защо ли ми се струва, че в тези студове не е нормално да
духа по-хладно от даден момент? При мен когато е на auto намалява
духането, а не температурата на въздуха.

Потребител
Аватар

Мнение от vmiliovski » 17 Яну 2009, 14:53

Кото вдигнеш капака ,вдясно до ботуша ,горе долу под десния кабинен филтър, 1 Като си на контакт трябва да я чуваш как върти ако не може да е изгоряла! Буксата е там където влиза маркучът ,извади я и я вкарай за да се почисти аз с една стара дадох плюс на помпата и така разбрах дали работи , също така извади дисплея на климатроника и му почисти буксите отзад1 Успех :D

Потребител
Аватар

Мнение от vmiliovski » 17 Яну 2009, 14:56

Температурата на въздуха същосе регулира от тази помпа ,отгоре на нея има два крапана който отварят и затварят притока на топла вода в зависимост от зададените градуси :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от allen » 22 Яну 2009, 19:41

Сега като се постопли времето не мога да спра топлото. Като дам средното копче на синьо в краката ми продължава да духа топло. Може ли проблемите ми да са от някоя клапа?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd
Мечтае да кара: ...

...

Мнение от Пламен Андреев » 23 Яну 2009, 20:32

напълно възможно ако си изключил копчето на климатроника и продължава да ти духа в краката значи клапата не ти затваря
Изображение

БЪДИ ВИНАГИ ВЕРЕН НА МАРКАТА И НАЙ - ВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ. "B M W"

Назад към E39