Странен проблем

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем

Мнение от KpucTuaH » 22 Яну 2009, 17:29

Привет на всички BMW фенове. Имам следния проблем - паркирам аз едно старо 318 i пред вкъщи и извежнъж отдолу почва да капе мръсна вода и от радиатора се вдига пушек. Отвих тапата на радиатора , всичката вода се изпари и си викам "Ясно радиатора е спукан". Загря колата на малко повече от половината. След около 20-тина минути реших да отида да налея вода , и за мое голямо учудване тя не потече отдолу. Но по пътя на логиката ако е спукан радиотора трябваше да почне де тече. И питанката ми е - какво и стана на колата? Попринцип лампичката за накладките ми светеше от 2 седмици насам.За смяна ли е радиатора и ако да колко горе долу би ми излязал един нов или може би втора ръка - което е по изгодно.
П.С - новак съм , нямам и година стаж зад волана , апак на тема коли съм все едно да пуснете индианец пред компютър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Яну 2009, 17:36

Първо добре дошъл! :welcome:
Не е лошо да пишеш модела на колата.
Аз имах същият проблем: радиатора течеше само при загряла кола :dunno: Може би защото загрялата вода създава налягане...
Ако е радиатора :(
Съвета ми е: НОВ! Скъп е, но го сменяш веднъж! Заедно с него и антифриза.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 22 Яну 2009, 19:23

Привет.Напълни радиатора до шийката на гърлото,завърти капачката. Загрей двигатела при завита капачка до работна температура.През това време гледай от къде ще почне да просълзява.Няма начин да не видиш-от където е текло пак ще тече.Трябва да изтече малко течност от изтекателната тръбичка под капачката-обърни внимание на това.
Виж дали и кога ти отваря термостата-почва да топли долния маркуч на радиатора.
Като я кара как беше температурата на двигатела?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 22 Яну 2009, 19:29

Колега миналия месец заварявах радиатора, казаха ми че нов е около 270-300 лв. Излъгах се и взех втора ръка и се оказа че е отваряна питата и след около 2 дена протече пак.

Потребител
Аватар

Мнение от KpucTuaH » 22 Яну 2009, 22:03

Работната температура беше нормална . Но като спрях колата , почна да тече и да пуши и тогава се качи на следващото чертичка след половината. Видях го къде сълзи , както е прокарана тръбичката и където свърша , 2-3 см надясно от нея. Поправимо ли е или ще се копува нов ? Защотото 270-300 лв нямам в момента. Модела ми е 318i

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 22 Яну 2009, 22:27

Работи ли ти парното? Пипай го тоя радиатор да видиш дали ти отваря термостата. Имаш ли газ? Гълта ли въздух, дали са ти твърди тръбите когато загрее?! Играчка е голяма, но има бая неща от които може да ти загрява колата... Снимай мястото, ако можеш и искаш от което казваш,че ти сълзи. Много ли вода(антифриз) губи?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 22 Яну 2009, 23:17

Кристиан казва,че не е загрявала.Ама не пише дали изхвърля течност през маркучето.Може изпускателното клапанче на капачката да се е запушило и да е протекъл радиатора от най-слабото място.
Ако е металната част на радиатора -запоява се макар и с премахване на една тръбичка.Ама във всеки случай е по-спокойно с нов.

Потребител
Аватар

Мнение от KpucTuaH » 22 Яну 2009, 23:17

Не съм пробвал дали работи радиатора. Така и не го знам къде е този термостат. Водата я изгубих всичката ,цялата изтече . Сега налях до горе и лека полека си сълзи когато е запалена обаче колата. Като не работи двигатели на тече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 23 Яну 2009, 0:41

Ооо сменяй радиатора, задължително нов, иначе няма оправия
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 23 Яну 2009, 0:46

защо да го сменя,като може да смени казана и да го уплатни с покси-пол..iли да вземе от Ж.Ж. секънд хенд
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 23 Яну 2009, 0:49

Може да го омаже със смоличка, или полиоретанче :lol:
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 23 Яну 2009, 1:34

на юзъра метода работи- изпробвано ;)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Потребител
Аватар

Мнение от KpucTuaH » 23 Яну 2009, 15:16

Момчета благодаря за отделеното внимание и търпение , но проблема се реши - ще се взема нов.Стар е и хората които са карали тази кола преди мен ми казаха че отдавна не е сменян

Назад към E30