Колата ми прекъсва Помощ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колата ми прекъсва Помощ!
Здравейте, значи когато колата работи на место подържа 0.6 оборота вместо 0.9 , така когато подам газ изведнъж в ниските обороти някаде от 0.6 до 1.5 има нещто като прекъсване , когато подавам газ плавно няма го това прекъсване , влезе ли във високи обороти няма проблем .
Колата е 520 i .
Искам и друго да кажа , когато днеска карах на няколко пати колата нискаше да се изреже с леко прекъсване стигаше до 4 хиляди оборота
и до там само . Обаче после се оправи и нямаше нищо , но после пак така
, много моля ако някои има представа от какво може да е ,да сподели от опит много ще бъда благодарен . Благодаря предварително.
Колата е 520 i .
Искам и друго да кажа , когато днеска карах на няколко пати колата нискаше да се изреже с леко прекъсване стигаше до 4 хиляди оборота
и до там само . Обаче после се оправи и нямаше нищо , но после пак така

- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i '97
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
По скоро датчик на разпределителния вал.Датчика на коляновия вал има други симптоми...колата гасне когато си иска и пали много трудно.Моите обороти също стоят на около 600-700,но мотора си работи перфектно,дори не го чувам като е запален.Само понякога изпада в някакъв резонанс към 1500 оборота и се получава леко претрисане,но това е много рядко.А датчик на коляновия вал сменях преди по малко от 3 седмици и пак си ги има тези неща с оборотите
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Защо ми се струва, че оборотите на празен ход поне на 520 трябва
да са 750? Така поне показват компютрите като се върже колата.
Оборотомера може да показва вярно по принцип, но не и чак толкова прецизно.
Аз бих те посъветвал като другите - първо диагностика, най-добре в ЮВЕ,
че оттам вече минаха хиляди бмвета с такива проблеми, и хората са доста в час.
Ако няма нищо записано като грешки - може би регулатор на картерни газове или друго...
да са 750? Така поне показват компютрите като се върже колата.
Оборотомера може да показва вярно по принцип, но не и чак толкова прецизно.
Аз бих те посъветвал като другите - първо диагностика, най-добре в ЮВЕ,
че оттам вече минаха хиляди бмвета с такива проблеми, и хората са доста в час.
Ако няма нищо записано като грешки - може би регулатор на картерни газове или друго...
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Е аз немога да предценя колко са точно,но грубо м/у 650-750 оборота държи.900 оборота ми се виждат множко и на мен.А относно диагностиката,ако е датчик на коляновия или разпределителния вал,ще го извади като грешка на 100 %.Коляновия вал го вади като грешка 83,но за разпределителния незнам
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd
- Мечтае да кара: ...
гхд
колега карам 2 20ка м52 и на двете оборотите ми бяха около 600 ,700 така че не се плаши нормално е а като си сменил кабели и свещи що не смени и въздушен и горивен филтър да си си сигурен и спокоен не са чак толкова скъпи!просто предложение аз ако бях щях да ги сменя
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
....
ама ходи при някои които се занимава и разбира от бмв защото тези коли не са като другите имат си собствено мнение по въпросите
все пака затова си ги обичаме както и жените с чужди крака 

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
im0tep написа:Е аз немога да предценя колко са точно,но грубо м/у 650-750 оборота държи.900 оборота ми се виждат множко и на мен.А относно диагностиката,ако е датчик на коляновия или разпределителния вал,ще го извади като грешка на 100 %.Коляновия вал го вади като грешка 83,но за разпределителния незнам
Колеги карам 520ка като вас и оборотите ми са същите като вашите 600-700. За сведения днес се повозих при колега с е46 318и 2000ната оборотите му държаха 900 през цялото време на празен ход. Също така преди имах е36 318и и там оборотите бяха на 900. Може би е до двигател. И аз нямам проблеми с прекъсване засега и малко се тревожех за тия обороти днеска ама като видях темата ми е по спокоино сега.

- Yankoо86
- Потребител
-
- Кара: E39/E34
здравеите понеже сам новичак
и незнам тук ли трябва да попитам ама имам един малка проблем с моята колица.имам 525 тдс 97 година афтоматик.Та проблема е че понякога колата ми не иска да варви добре в смисал че давам гас а тя не иска да се наеме , (тва го прави понякога само) сменил сам всички филтри и пак сащата работа
може ли тва да е от някои датчик ?

- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
Колеги карам 520ка като вас и оборотите ми са същите като вашите 600-700. За сведения днес се повозих при колега с е46 318и 2000ната оборотите му държаха 900 през цялото време на празен ход. Също така преди имах е36 318и и там оборотите бяха на 900. Може би е до двигател. И аз нямам проблеми с прекъсване засега и малко се тревожех за тия обороти днеска ама като видях темата ми е по спокоино сега.
[/quote]
колега 318и е с 4 цилиндара а 20ката е с 6 цилиндара затова е тази разлика по големия мотор държи по малки,по ниски обороти а 1,6 1,8 са по високи

колега 318и е с 4 цилиндара а 20ката е с 6 цилиндара затова е тази разлика по големия мотор държи по малки,по ниски обороти а 1,6 1,8 са по високи
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2