Отностно реалните километри

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 21 Яну 2009, 14:08

///sasho написа:Прави са Колегите , че в "Дару Кар" могат да ти кажат реалните километри , но при условие , че ако е връщан километража не е върнат във всички модули , в които се записват километрите. :D

:yes: ако са върнати както трябва, само този дето ги е върнал може да ти каже на колко е колата :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd
Мечтае да кара: ...

тхх

Мнение от Пламен Андреев » 21 Яну 2009, 19:52

това с километрите за мен е пьлна глупост от доста време спрях да питам или гледам за километри на кола независимо дали ще я купувам или я карам чат пат баща ми кара 2 чисто нова кола лично тои си я изкара от магазина на пьрвата за 2 години и половина и навьртя 120000км и на толко си я продаде сега кара джип на 3 години приблизително и е на 70000км при положение че работата му е на 15км и на двтете коли а какво да кажем за швабите става сутрин и по 100,200 км в посока за да стигне до работата си и само магистрали и как ще ме убеди някои от горубляне или от кьдето и да е че моито БМВ е на 170000км и е 97год.проста математика бе хора нищо друго!За жалост това е реалноста ако ли не магазини много ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: тхх

Мнение от joropc » 21 Яну 2009, 21:43

paco1999 написа:това с километрите за мен е пьлна глупост от доста време спрях да питам или гледам за километри на кола независимо дали ще я купувам или я карам чат пат баща ми кара 2 чисто нова кола лично тои си я изкара от магазина на пьрвата за 2 години и половина и навьртя 120000км и на толко си я продаде сега кара джип на 3 години приблизително и е на 70000км при положение че работата му е на 15км и на двтете коли а какво да кажем за швабите става сутрин и по 100,200 км в посока за да стигне до работата си и само магистрали и как ще ме убеди някои от горубляне или от кьдето и да е че моито БМВ е на 170000км и е 97год.проста математика бе хора нищо друго!За жалост това е реалноста ако ли не магазини много ;)

:yes: Да ама всички коли на запад се карат от доктори и баби....................,голяма смешка!Просто няма кола над 10 години на под 350 000(това е минимума).Всъщност имам приятел,който може да ти направи километража на колкото кажеш това че в Камор не могат да го познаят съм го видял лично,но съм сигурен,че и в Мюнхен не могат да ти кажат на колко ти е колата.Сигурно ще ме питате за моята кола ли става въпрос.Да за старият ми ТДС.Сега съм с нова,но тя пък вероятно е врътната от някои в Германия(макар отвън и в купето изглежда като нова така,че е едно и също.Всичко е до подръжката преди да ги купим.......разбира се и след.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 21 Яну 2009, 22:12

колеги има и коли на малко км неэависимо дали бинэин или диэел.но эа да я купиш тая кола иэгодно,евтино с цел да я докараш в б-я и да я продадеш преэ добра горница трябва да е или на много км или ударена или с проблем в мотора.иначе ако е добра колата и наван си държи цена.

кандидат ентусиаст
Аватар

тъх

Мнение от Пламен Андреев » 22 Яну 2009, 18:27

имам познатИ на горублянско които вкарват с тирове и те самите са ми казвали 4е за да вземеш 1 хубава кола независимо дали е скьпа или евтина защото тои казва че хубавата кола е рядкост и не се изпуска трябва да допьлниш автовоза с кокали или гробници които ги сьживяват като доидат и ги продават на пазара с прилична горница а хубавата кола я дават на познат които примерно я чака 2 можеби 3 месеца с добра горница в случеи че кокалите заседят и тетака.това е истината хубава кола на горубляне почти няма много рядко изпада или не хубава а ИСТИНСКА КОЛА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 22 Яну 2009, 18:29

има и т.нар. BMW database където всяко представителство навсякъде по света записва т.нар. онлаин сервиз книга ...знам че така правят на мерцедес...поне гледаш първите години когато колата е гаранционна и й се прави обслужването..гледаш на колко км е била и смяташ...има и някои хора които цял живот правят обслужване на колата в представителство и т.н...

аз така един път с един приятел намерихме една Е36 97 година 1.6 М43 на 87.665 км...вътре миришеше като пепелник...пича едва ли 5-6 пъти да е мил колата...ходихме на едно представителство на БМВ дадохме ВИНА и ни казаха че до преди 4 месеца е била за инспекцион 1 или 2 и колата е била на 87.119 км...естествено след това без пазарлъци я взехме колата и 3 години вече не е сменял нищо и върви...същото и с един ц200 компресор на един приятел...ходихме в мерцедес бенз и излезе цялата история...

кандидат ентусиаст
Аватар

йхр

Мнение от Пламен Андреев » 22 Яну 2009, 19:08

може не оспорвам както тук в БГ има хора и хора така и навсякъде другаде по света има и цигани с последен модел бавария и си купува чистачки за 4 лв. ПРИМЕРНО има и хора с Е30 който си купуват чистачки от представителството навсякъде почти сме еднакакви само стандарта на страната ни различава :confused: за жалост в БГ тои е никакъв но се оправяме някак си с познати с ФОРУМА НА БМВ и така :banghead: :bgflag: Затова да се подкрепяме повече че нема кои да друг да ни помогне

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: тъх

Мнение от drajevski » 22 Яну 2009, 21:01

paco1999 написа:имам познатИ на горублянско които вкарват с тирове и те самите са ми казвали 4е за да вземеш 1 хубава кола независимо дали е скьпа или евтина защото тои казва че хубавата кола е рядкост и не се изпуска трябва да допьлниш автовоза с кокали или гробници които ги сьживяват като доидат и ги продават на пазара с прилична горница а хубавата кола я дават на познат които примерно я чака 2 можеби 3 месеца с добра горница в случеи че кокалите заседят и тетака.това е истината хубава кола на горубляне почти няма много рядко изпада или не хубава а ИСТИНСКА КОЛА!
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RFBM » 22 Яну 2009, 21:54

Колеги , значи натискам това за нулиране на километража и в същия момент давам на клуча не на контакт а преди да стигне до контакт , и тогава пускам това за нулиране и ми излизат някакви цифри , и като излезнат тези цифри ги местя като натискам ботончето за нулиране на километража , ако искате бробвайте и споделете резултата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 23 Яну 2009, 6:32

Ако километрите са връщани както трябва, само колата си ги
знае. Никаква апаратура не може да ти ги даде. Дава само колкото
са вкарани. Ако са ги въртяли някакви смешници, DIS-a ще хване
разликата в някои от модулите /EWS,ECU,ABS и т.н./ и тогава ще разбереш, че са бъзикани и с колко.
А това с таблото е най-голямата щуротия.
Най-много да си разбазикаш термометъра.
BMW - Усещане за автомобил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 23 Яну 2009, 9:46

ако го е връщал някой дето знае за какво става дума в Дару ще ти кажат реалните километри догодина :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 23 Яну 2009, 11:31

DIDO написа:Ако километрите са връщани както трябва, само колата си ги
разликата в някои от модулите /EWS,ECU,ABS и т.н./ и тогава ще разбереш, че са бъзикани и с колко.

Колега кога си виждал в абс да се пазят километрите ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 23 Яну 2009, 15:06

anzak написа:

Пазят се в управлението на ABS-a,
както знаеш има датчици които подават информация
към този блок за въртенето на колелата и скороста :idea:
BMW - Усещане за автомобил

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от Пламен Андреев » 23 Яну 2009, 19:28

ммммм да има логика напълно възможно е според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 23 Яну 2009, 19:39

DIDO написа:
anzak написа:

Пазят се в управлението на ABS-a,
както знаеш има датчици които подават информация
към този блок за въртенето на колелата и скороста :idea:

че има има ама в абс -блока километри не се пазят пазят се в блока за управление в таблото в лайт модула в имобилайзера ако е автомат и в кутията

ПредишнаСледваща

Назад към E39