Парктроник/4 сензора/е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Парктроник/4 сензора/е39
Решил съм да слагам парктроник. Харесал съм и модел. Въпросите са към тези, който са слагали:
- Трябва ли задължително някой сервиз да го слага? Ако да въпросите по-долу са излишни. Ако не >
- Може ли да се дупчи бронята и къде точно трябва да стане?
- Паркторника, който съм харесал е с LCD дисплей. Някакви препоръки къде е най-удачно да бъде сложен?
- Паркторника е с 4 сензора (само отзад).
Благодаря предварително.
- Трябва ли задължително някой сервиз да го слага? Ако да въпросите по-долу са излишни. Ако не >
- Може ли да се дупчи бронята и къде точно трябва да стане?
- Паркторника, който съм харесал е с LCD дисплей. Някакви препоръки къде е най-удачно да бъде сложен?
- Паркторника е с 4 сензора (само отзад).
Благодаря предварително.

- Dakata1000
- Потребител
-
Аз сам съм си го слагал парктроника и не е никак трудно. Обаче като дупчиш бронята трябва да си намериш по далбоко свредло, защото под пласмасата има алуминий и то доста дебеличък. Другото е да видиш датчиците какъв обхват имат и да прецениш на какво разстояние да ги монтираш. А за дисплея аз мисля че е най удобно да се сложи някаде в дясно и по възможност да следиш и него и огледалото.
Попринцип най-добре стои оригиналния парктроник на Е39 , който е на лайсната. След като вече си купил парктроника , може да купиш само лайсна за парктроник за Е39 и да монтираш сензорите на нея. Ако искаш погледни моята Е39-ка , която се продава в подписа ми , в обявата на втората снимка , тя е с такава оригинална лайсна с парктроник , която е слагана допълнително , а не заводско с производството на колата.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Момчета, пробивате си задната лайсна със свределче и си слагате сензорите там. Но за съжаление със свредела, който е в комплекта не става като оригиналния. Един приятел си игра доста време с разни други инструменти и си направи парктроника на е34-ката и на една е36-ца точно като оригиналния. Той сега е във Варна, ако искате като се върне ще го помоля да влезе тук да обясни как точно става номера.
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
и аз съм се замислил по въпроса и искам да си сложа но и от пред на бронята! Но не знам какъв пактроник да си взема кой са най-добри,
клегата ако сложи преди мен да каже и да сподели впечатление!
Но аз със моя комбинизон много ми е дълаг и все съм на косъм

клегата ако сложи преди мен да каже и да сподели впечатление!
Но аз със моя комбинизон много ми е дълаг и все съм на косъм

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз си купих един парктроник за 50лв с 6 сензора (два за отпред и 4 за отзад).Пуснах си кабела от отзад до таблото, но така и не съм го вързал още
Същият е като този, но е с 6 сензора и цената му е 4 пъти по-ниска http://www.inesauto.com/product.php?iid=1687&so=1
най-добре е да се вземе някой безжичен, защото свързването е елементарно.Ако е с жица, трябва да я прекарвате през цялата кола.Аз използвах намалението и си пуснах кабела за дисплея докато монтирах навигацията
И прегледайте добре цените!!!Аз докато търсих видях доста големи разлики в цената за един и същ продукт
Да не говорим, че този, дето аз си го взех за 50лв, във сервиз Варна искаха да ми монтират абсолютно същия срещу 280лв (бах маа му и монтаж) 

Същият е като този, но е с 6 сензора и цената му е 4 пъти по-ниска http://www.inesauto.com/product.php?iid=1687&so=1
най-добре е да се вземе някой безжичен, защото свързването е елементарно.Ако е с жица, трябва да я прекарвате през цялата кола.Аз използвах намалението и си пуснах кабела за дисплея докато монтирах навигацията

И прегледайте добре цените!!!Аз докато търсих видях доста големи разлики в цената за един и същ продукт

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Воденичаров написа:Момчета, пробивате си задната лайсна със свределче и си слагате сензорите там. Но за съжаление със свредела, който е в комплекта не става като оригиналния. Един приятел си игра доста време с разни други инструменти и си направи парктроника на е34-ката и на една е36-ца точно като оригиналния. Той сега е във Варна, ако искате като се върне ще го помоля да влезе тук да обясни как точно става номера.
Върнах се

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=116507&highlight=%EF%E0%F0%EA%F2%F0%EE%ED%E8%EA+%E2%E8%E4
Малко по надолу в темата съм обяснил как става, ако не е ясно питайте

- twake
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите. Мисля и вариант парктроник само със звукова сигнализация за да не слагам допълнителни диспеи по тъблото. Притеснява ме само дупченето.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
twake написа:Благодаря за отговорите. Мисля и вариант парктроник само със звукова сигнализация за да не слагам допълнителни диспеи по тъблото. Притеснява ме само дупченето.
Очертаваш дупката, правиш по-малка от нея и после с накрайник за дрелка тип "някво грапаво камъче" разширяваш(на ниски обороти) докато датчика ти влезе както при оригиналните

- twake
- младши ентусиаст
-
Очертаваш дупката, правиш по-малка от нея и после с накрайник за дрелка тип "някво грапаво камъче" разширяваш(на ниски обороти) докато датчика ти влезе както при оригиналните

- dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5
- Мечтае да кара: Камаро
- Детайли за колата: x5 3,0d 2003
Колеги сори ,че ви ползвам темата ,но ако може някои да помогне. На колата си имам парктроник ,но единия датчик е ударен и не работи ,ако някой може да помогне с намирането само на един датчик евала.Питах на няколко места за цена ,на един датчик искат в НАЙС КАР 250Ллв .
завинаги с BMW
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
По спомен в Дару са по-ефтини.
Провери по моргите или се оглеждай за някоя ударена е39 или е38. Не съм сигурен, но мисля че от първите Х5 също стават.
Провери по моргите или се оглеждай за някоя ударена е39 или е38. Не съм сигурен, но мисля че от първите Х5 също стават.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2