Смяна на въздушен филтър Е87 - задача САМО за майстори!

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Смяна на въздушен филтър Е87 - задача САМО за майстори!

Мнение от Mollov » 16 Яну 2009, 22:25

Все си мислех, че подмяната на нещо като въздушният филтър на маторя не би трябвало да е някаква тежка задача... например на Е36-цата го сменям за около 60сек... все пак говорим за въздушен филтър... но изглежда с времето нещата се променят и новите баварки - също... така например смяната на въздушен филтър си отнема като нищо около 1 час (освен ако не си го правил поне 10-15 пъти и можеш даже със затворени очи да го направиш).

Днес, с лека помощ от моя страна, колегата V-max ми демонстрира за какво иде реч... честно казано ако трябва да го почвам сам да го разучавам.... за бързо схващащ човек си мисля, че бая време щеше да ми отнеме... всичките тези щипки и болчета... според мен от BMW са идиоти... смяната на въздушен филтър не трябва да е толкова сложна... това като се замисля, че смятам на всеки 5-6-7к километра да го подменям... за кво говорим... а подобна операция си отнема маса време и съответно където и да отидеш ще ти вземат и маса пари (30лв и нагоре).

Ето и снимка на напълно разкрит M47TU2D20, готов да му бъде подменен въздушният филтър (съжалявам за не толкова качествените снимки - K750i):

Изображение
Изображение

А това е разликата между чисто нов филтър и такъв, който вероятно е на поне 35к километра...

Изображение

Кой знае колко коня е била "загубила" колата, но сега върви осезаемо по-добре...

Общо взето съм тотално вЪзмутен и Огорчен от това... все пак говорим за въздушен филтър, а не за смяна на бутала и биели... :evil: :evil: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Яну 2009, 12:16

ам то като е лесно и всеки бара :mhihi:
отдавна като имаш пара за нова кола и ще имаш за поддръжка,макар елементарна

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 17 Яну 2009, 12:26

павката написа:ам то като е лесно и всеки бара :mhihi:
отдавна като имаш пара за нова кола и ще имаш за поддръжка,макар елементарна

T'ва е така. Проста логика,
но аз ако знам как става,
бих си го сменял и сам,
понеже ще ми доставя удоволствие.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 17 Яну 2009, 16:34

Красимир! написа:
но аз ако знам как става,
бих си го сменял и сам,
понеже ще ми доставя удоволствие.

Точно това е идеята.... и точно затова се издразних толкова... странното обаче е, че филтъра на купето се сменя яко лесно и елементарно... за разлика от същият при Е36, където трябва да разглобиш жабката и да се ровиш като ненормален вътре...

Ае идиотска работа...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 18 Яну 2009, 9:55

колега, Владко не ти ли предложи спортен на JR :roll:
не е било лошо да си се обзавел с такъв :)

а за процедурата по смяната няма кво да се пише и говори......
на е36 по лесно отварям мотор :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Яну 2009, 10:37

дизел ... какво да го правиш
и при е46 е същото, сменям го заедно с маслото на 8-10к

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Яну 2009, 19:59

БОРКО-ЧИПА написа:колега, Владко не ти ли предложи спортен на JR :roll:
не е било лошо да си се обзавел с такъв :)

а за процедурата по смяната няма кво да се пише и говори......
на е36 по лесно отварям мотор :mhihi:

Предложи ми, ма вече бях взел филтъра... НО следващата смяна ще бъде точно със спортен... дали K&N или JR.... щото и без тва съм луд да го сменям на 5-6к километра... ще го избия за нула време :D :D :D Колата в момента върви доста по-добре...

"С", ясно ми е, че са нови коли, ма... що за идиотщина е да трябва подобна интервенция да се прави за смяната на прост въздушен филтър... и тва прави сметка как ще оставя някой да ми го сменя без да гледам кво се случва... айде нема нужда...

Са спор няма, че за сметка на въздушния, тоя за купето е направо за балъци да го сменят... идиотоизмислен е... къв беше проблема да го направят така и за въздушния.... айде няма да се ядосвам повече... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 21 Яну 2009, 20:59

Колега за спортния, трябва да е изнесен навън, защото ако просто замениш оригиналния със спортен, горе-долу пак на същия период ще трябва да го почистваш, за да има наистина ефект от него...
А нямам си на идея дали се предлагат аърбоксове и тем подобни за твоя двг :roll:
Mens sana in corpore sano

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 21 Яну 2009, 23:25

Така колега при почти всички нови коли вече .........

пример ....На бащата Рено Гранд Сценик 2008 за да се свали въздушния филтър се махат почти всички пластмаси които се виждат под капака + предна дясна гума + ако ти е по лесно и си го правил много пъти сваляш част от подкалника ако ли не целия подкалник :( :( :( филма е ......мноооого голям
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Яну 2009, 23:31

на сценика пак е лесно, кво да ти кажа..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 22 Яну 2009, 0:30

Аз не мога да разбера защо изобщо и как?! се набутваш в тази 1ца?Голям човек с малка кола...толкова ли нямаше 3/5 ?

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 22 Яну 2009, 11:34

Slavi_m написа:Аз не мога да разбера защо изобщо и как?! се набутваш в тази 1ца?Голям човек с малка кола...толкова ли нямаше 3/5 ?

абе не е така , единичката е мега удобна дори за по-едри от средното ;) Тая и миналата седмица ми се разказа играта от Е87чки , колегата повлече крак отвсякъде :D :D Едната я покарах 2 дни , уникална машинка , че и не седи мирно в пътя , ама никак :twisted:

От 4те Е87ци 3 бяха с доста изпочупени пластмаси , явно им е трудно по сервизите да внимават или просто от бързане и незнание се получава . Та не се доверявайте на всеки "майстор" , работата не е толкова лесна , освен , че е супер пипкава и мястото е силно ограничено

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 22 Яну 2009, 13:02

Slavi_m написа:Аз не мога да разбера защо изобщо и как?! се набутваш в тази 1ца?Голям човек с малка кола...толкова ли нямаше 3/5 ?

Днес ходих с 1-та на жена ми до Пловдив и да ви кажа колата е просто перфектна и за дълъг път,никаква разлика не намирам в комфорта от 3-та(говоря за отпред),возията е спортна и е голям кеф,а бе колата е супер от всякъде(малко скъпичка),а относно смяната на консумативи-нормално,в сервизите и те хляб папкат,ама донякъде е по-добре така че като вземем да се майсторим можем да се 'оакаме' ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Яну 2009, 13:20

то да бяха майстори по сервизите с мед да ги намажеш .. но повечето се учат точно на твоята кола ,особено ако е по новичка и не са пипали

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 25 Яну 2009, 14:39

Ае аз Е87-цата си я бройкам още от как излезнаха... и сега му дойде времето... иначе 1-цата наистина е много удобна кола за каране и пътуване... последните 2 дни направих 2000км (отиване и връщане до Виена) и нямах никви грижи да карам сам през цялото време без сериозни почивки (спирах на 1-2 места за WC и дозареждане)... много съм доволен.... и btw - хвала на темпомата :D :D :D тва да "караш" с една ръчка е космическа работа :D

Като цяло отпред 1-цата е 1:1 с Е90, само от зад 3-ката има една идея (само толкова е) повече място... а аз 1-цата не съм я взел да возя хора ;)

Иначе темата ми беше провокирана от абсурдният начин, по който се сменя филтъра... все едно е направено точно с цел да храни тия по сервизите... а спортния replacement филтър точно с такава цел го взимам - че искам да го чистя на 5-6-7к километра... нема сми да се набутвам с "нормален" :)

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series