Отностно реалните километри
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Отностно реалните километри
Здравейте колеги вчера един приател ми каза ,че като натисна на таблото бутона за нулиране на километража и сътветно дам на контакт
си изписва реалните километри не зависимо дали е превъртан километража , аз днеска го направих но си ми изписа километрите които си пише че е .
Според вас това кадето ми го е казал моя приател има ли нещо верно .
Благодаря предварително .
си изписва реалните километри не зависимо дали е превъртан километража , аз днеска го направих но си ми изписа километрите които си пише че е .
Според вас това кадето ми го е казал моя приател има ли нещо верно .
Благодаря предварително .
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Едва ли е толкова просто да се видят реалните километри. Твоя приятел ясно се бърка с други цифри, който действително излизат но не са километрите.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Километрите се записват в няколко контролни модула по колата: LCM, IKE, ZCS...и други произволно избрани.Може да се види, дали има разлика в записите, но не може да се разбере, кое е реално.Например, ако джамбазина е сменил показанията в LCM и IKE (както обикновено правят с BMW Scanner и CarSoft), трябва да се търсят по другите модули, но те се четат с малко по-специализирана апаратура.
Такива филми с натискане на бутони и даване на контакт са градски легенди.
Такива филми с натискане на бутони и даване на контакт са градски легенди.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
WALL написа:mad presley със софта на Бош центровете могат ли да се прочетат?
Не, тези тестери на бош са много ограничени от към възможности (само четат грешки от повечето устройства, не могат да прекодират и да вадят данни от тях), но за сметка на това са за голям брой марки автомобили.Най-малкото с което може да се разчете е BMW INPA-EDIABAS (eвтиния вариант), следващото е GT1+DIS+SSS.Може и с BMW Scanner, той чете повечето устройства, но не чете ZCS, което е най-важното и е в шестнайстичен код (трябва да се смята доста с калкулатор, не ти изписва данни в аналогов вид).
По-лошото е, че не се знае джамбазина с каква програма е връщал километрите и в колко устройства ги е променил, а по-принцип може да има някаква минимална разлика в показанията.
Например, както аз карах с ново табло около 800км, без да съм го прекодирал, след прекодирането имам разлика в записаните километри от 800км.Такива малки разлики разбира се са в рамките на допустимото.Ако е разлика от 100к км, вече е ясно каква е работата.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Добре де, винаги съм се чудил какви са тия хора дето се занимават да пипат показанието за километрите ???
Това според мен няма да промени цената, а по скоро ще накара купувача да се съмнява в това което му продават...
Много пъти е обсъждано и знам, че всички сме наясно колко би трябвало да са реалните километри на една кола в зависимост от годините...
Е, аз ако отида да купувам кола и някакъв там, се опита да ме убеди, че колата която е например на 10 години е на 140 000 повярвайте ми много ще му се смея
Лично аз предпочитам като отида да ми кажат чисто и просто - ето ти необходимата документация, колата е на 9 години да речем и е на 350 000 км. Е, тогава по бих се съгласил да я взема...
Това според мен няма да промени цената, а по скоро ще накара купувача да се съмнява в това което му продават...
Много пъти е обсъждано и знам, че всички сме наясно колко би трябвало да са реалните километри на една кола в зависимост от годините...
Е, аз ако отида да купувам кола и някакъв там, се опита да ме убеди, че колата която е например на 10 години е на 140 000 повярвайте ми много ще му се смея

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Абе и аз така мисля, но повечето българи си викат, че колата може да е мърлява, ама нали на малко км. и цената е на "далавера".... и се мятат в нея. Имам приятели джамбази дето като оставят кола на реални 300 000 примерно за кола от нашия клас, никой не се докосва до нея, като я свали на 140 000 я лапат за 2 дена, правят и превъртане в +, щото пък като видят някоя каляска като Чинкоеченто на 50-60 хиляди, тогаз пък викат, че много е върналKartoff написа:Добре де, винаги съм се чудил какви са тия хора дето се занимават да пипат показанието за километрите ???
Е, аз ако отида да купувам кола и някакъв там, се опита да ме убеди, че колата която е например на 10 години е на 140 000 повярвайте ми много ще му се смеяЛично аз предпочитам като отида да ми кажат чисто и просто - ето ти необходимата документация, колата е на 9 години да речем и е на 350 000 км. Е, тогава по бих се съгласил да я взема...

А по темата, колега к`во толкоз те вълнуват км., ако колата върви значи всичко е наред, километрите не са критерий за здрава кола.
На едни горе-долу години съответстват горе долу някакви си километри. Да! Ама по принцип, което е толкова относително. Защото на моята например за първите две години са и напарвени 80 000 км а за следващите 5 около 50 000 и нещо ... та какво излиза, можеш да си вземеш кола на 10 години под 100 000 и кало на 2-3 години над 100 000 затова наистина историята на колата и възможността за достоверното и проверявани не са без значение но от тук тръгват и легендите и сладките приказки. Затова или изрядни докменти или проверени познати доверени хора или допълнителни проверки в сервиз с техника и т.н. или комбинация от горното ... или късмет
.

отиваи в ДаруКар да ти кажат на колко реални КМ е колата
много е относително да кажеш, че 10 годишна кола е поне на 300 000 км, а не може да е на 150 000
всичко тръгва оттам - колата дали е дизел или бензин, ако е дизел ест. че няма как да е на 150 000 км, но бензиновите се карат доста по малко, така че за тях може да има и някаква истина в малкото КМ
моята напр. я взех на 150 000, на късмет от германия без никакви сервизи, огледи, само от обява в мобиле.де :> и после в дарукар ми казаха че наистина това са реалните КМ за моя радост
така че мисля всичко е на късмет, като с пичетата, взимаш некоя и след време разбираш какъв вълк или красавица си взел
много е относително да кажеш, че 10 годишна кола е поне на 300 000 км, а не може да е на 150 000
всичко тръгва оттам - колата дали е дизел или бензин, ако е дизел ест. че няма как да е на 150 000 км, но бензиновите се карат доста по малко, така че за тях може да има и някаква истина в малкото КМ
моята напр. я взех на 150 000, на късмет от германия без никакви сервизи, огледи, само от обява в мобиле.де :> и после в дарукар ми казаха че наистина това са реалните КМ за моя радост

така че мисля всичко е на късмет, като с пичетата, взимаш некоя и след време разбираш какъв вълк или красавица си взел

колега за километрите ако толкова те вълнуват отиди в Дару
колега Ca_Ma аз къв вълк или красавица съм взел разбирам още на сутринта
не ми трабва много време 

колега Ca_Ma аз къв вълк или красавица съм взел разбирам още на сутринта

Последна промяна Emilio на 21 Яну 2009, 15:31, променена общо 1 път
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3