Проблем с Alpine CDE 9827 RM

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Проблем с Alpine CDE 9827 RM

Мнение от Penchev » 30 Авг 2007, 17:58

Колеги от известно време плеъра ми загрява много и започва да насича докато чете диск.Сутрин когато седна в колата и всичко е изстинало,пусна музиката само ,че с бас усилен до най-висока степен за няма и 10 минути започва да се нагрява чак панела и започва да насича ...
Ето сега ,когато цял ден слънцето е пекло колата ми и седна в нея мога само да си мечтая да ми засвири диска :help:

Някакъв "спец" ми каза ,че тоя модел е китайски боклук и освен ако не си купя нещо от високата серия 700+ лв,никога няма да мога да слушам музика :shock: И ми каза,че може да ми вгради вентилатор за да мога да си слушам диск а и имал висок клас Алпайн за малко пари :mhihi: :mhihi:

Вадих плеъра ,лошото на Е34-ката е,че непосредствено над него стои изолираща вата ,която отделя плеъра от въздоховода към централните дюзи за вентилация :confused: Като се замисля ,наистина се чудя как при това положенбие ще се охлажда ,но пък две години не ми е правил проблем :confused:

Има една граница от 70 км ,която дори съвсем тихо да го слушам изключва :arrow: като тръгна за Банско изключва всеки път точно на влизане в Дупница или като тръгна за Варна на Правец :mhihi: :mhihi:

Помагайте ,че скоро да не видите по телевизията как са заснети кадри на НЛО ,което прелита над столицата , в посока градското бунище :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 31 Авг 2007, 22:55

Почисти си "окото".И моя насичаше и лещата на оптиката се беше замърсила.
Една клечка за уши ще свърши работа ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 01 Сеп 2007, 18:19

Не мога да ти помогна с проблема, но този ти е говорил пълни глупости според мен. Аз имам Алпин CDA 9851R, верно е по-висок клас от твоя, но си има вентилатор и няма проблеми. Първата МП3ка която си купих в колата загряваше и почваше да криви и да прескача, но тя беше куча марка. От Алпина съм повече от доволен и за мен повече други плеъри не съществуват! Та този с неговия по-висок клас да си гледа работата. Алпин означава качество, без значение дали е най-ниския модел, или най-високия!

П.С. Моя е купуван от Америка и на панела отзад пише, че е правен в Китай, а повече от 2 години свири та се кине! :D И все пак моя съвет е да го закараш на ремонт, защото може да се прецака от това загряване!
_!_

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Сеп 2007, 19:09

Жоре,ако го хвърляш метни го към нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Както каза Драйвъра най-вероятно е лещата. ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 01 Сеп 2007, 20:26

Ще я почистя ,да се надявам ,че ще проработи :)
Мерси много за съвета 8)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 02 Сеп 2007, 16:03

Аз не виждам логика да загрява от лещата, ама щом някой си го е оправил по този начин явно не е невъзможно ... :roll:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 02 Сеп 2007, 23:14

Сигурно си загрява нормално.Просто Жорката търси причина и сега
му е направило впечатление,че доста се загрява ;)
Аз пък мислех,че моя неще да чете евтините CD-та,та си купих маркови.
В началото на тях не прескачаше,но после взе да зацикля на всичко.
Тогава го отворих и почистих и вече година от тогава пак си чете всичко.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Сеп 2007, 18:34

Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!
Всичко се оправя с клечка за уши а ако не смееш другия път като дойдеш до Варна ще се погрижа за музиката ти :)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 05 Сеп 2007, 19:16

Icco® написа:Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!
Всичко се оправя с клечка за уши а ако не смееш другия път като дойдеш до Варна ще се погрижа за музиката ти :)

Ехааа Ице, жив и здрав да си :bchug: :bchug: :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 06 Сеп 2007, 3:32

Icco® написа:Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!

Колеги,нищо не се оправя с клечка.Този е наи-грешния на4ин за по4истване.Все пак допустимо е ама тряя много да се внимава щото лупата седи на едни еласти4ни пластинки и ако ги огънеш като я чистиш просто може да го хвърлиш.Има едни специални дискове за по4истване по добре си вземи от тях.Ако все пак нищо не стане след по4истването може да го занесеш в някои сервиз да ти подсилят оптиката и ще те изкара още половин-една година ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Сеп 2007, 8:25

точно тия дискове за почистване с четчиците НИКОГА не ги използвай ;) метни го на некой познат, дето се занимава с електроника, той знае - клечка за уши и спирт ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 06 Сеп 2007, 11:55

Stanchev написа:точно тия дискове за почистване с четчиците НИКОГА не ги използвай ;) метни го на некой познат, дето се занимава с електроника, той знае - клечка за уши и спирт ;)

Не са то4но с четици ами един много фин мъх
;) Има по 10-15 кинта ама са смотани ментаци.Иначе в сервиз сам виждал профи такъв и се маже с един гел и се бута вътре да чисти.Аз ги чистя пак с тампон ама с Ракия :D Чисти но не натискай много :!: Поздрави

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 19 Яну 2009, 22:19

Колеги ,мина доста време откакто се писа по темата , близо година и половина по-късно извадих плеъра от колата и сложих временно Kenwood-а от кабриото ( :puke: ) за да мога да слушам дискове :confused:

Ноември месец дадох Alpine-a в сервизния център на Импас-56 за да го сервизират и да си слушам музика нормално ,срещу 90 лв ми казаха ,че са му сменили оптиката с нова ,почистили са го ,но вентилатора на охлаждането така и не смениха а само почистиха и смазаха хем им казах ,че от доста време прави проблеми и съм готов веднага да си платя за нов оригинален ... След това тяхно упражнение изпътувах половин Европа ,не ми е спирал да свири дискове и не ми е прекъсвал ,но като се прибрах след две седмици се започна старата мъка - проблеми с четенето, даже едно изпукване се чува през колоните когато е усилен и удари бас,който да натовари усилвателя му след което спира изобщо с четенето а някой път даже изписва error.

Утре мисля да им го занеса да го видят пак в техния сервиз ,почти сигурен съм ,че стъпалото нещо не е в ред ,много дълго време гря най-вече от неработещ вентилатор.Ще изчакам да видя какво ще ми кажат ,че е за смяна и ако ми кажат повече от 80 лв за ремонт просто ще го зарежа тутакси :evil: Сега идва най-важния въпрос към вас :arrow: може ли някой да ми каже има ли я системата MX (Media Xpander) в актуалната гама , MX която си е патент на Alpine и дава възможност за избиране на разширението на файла MP3,CD, DVD и FM и възстановява загубите при запис/предаване перфектно :?:

Разгледайте този актуален каталог от 9-та страница :arrow: http://www.alpine-europe.com/fileadmin/ ... 8SU_LR.pdf

Никъде в никой от новите модели не виждам да споменават за наличието на въпросната система ,гледам ,че тенденцията е да се съвместяват с I-Pod ,но явно забравят ,че MP3 разширението не означава непременно качество :roll: Едно е сигурното ,качеството на звука на Алпайните с тази система работеща в три режима е страхотно и не мисля ,да купувам модел който я няма.

Моля някой колега ,който има обширен поглед върху гамата на Alpine в последните три-четири години да ми даде съвет ако не мога да се поправи сиди-то ми какъв модел на марката да си купя :help:

п.с. В каталога им ,който ви дадох да видите има един страхотен модел CDA-9812RB ,който е точно от поколението на моят плеър и той си има МХ ,но цената му е малко височка ,все пак нямам някакви кой знае какви говорители в колата
Изображение

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 19 Яну 2009, 22:35

Ако не е свършила промоцията си мисля ,че CDA-9812RB може да го докарам до БГ за 500лв което пак си е цифра :(
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 19 Яну 2009, 22:37

Зачетох се из чуждестранни форуми и гледам ,че доста хора искат Медия Експандър в следващия си плеър и че ако няма са готови да си търсят стар модел :mhihi:
Едни казват ,че е великолепна система ,други казват ,че е просто EQ с три нива ,маркетингов трик и нищо повече ,но аз не мисля съвсем така ...

Помагайте :help:

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към Car аудио и видео