Масло (за скорости и хидравлика)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 13 Яну 2009, 23:17

Emilio написа:колко ти взеха колега, от тях ли си взе маслото или само смяната плати?

Всичко си е от тях, масло, филтър се сменя някъв вътре, и гарнитурка, + труда ( около 30-40 мин ). всичко 275 лв или нещо такова, но беше под 300 лв !!! и човека ми написа и гаранционна карта, с какво масло е сменено, на колко км и след колко трябва да се смени пак.
От обслужването съм повече от доволен, бързо, коректно и всичко си е ок.
Смяната я правих есента, ако няма промяна в цената е добре.
Друг мой познат ми ги препоръча като добър сервиз, той има същото 530 като моето, и той си сменя там редовно понеже кара много международно и ходи по 2 пъти на година за смяна.

За сведение в друг реномиран сервиз в София ми поискаха 800 лв. за същата работа.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 14 Яну 2009, 0:39

Благодаря колега :!: а това с 800лв. и аз го чух в няколко сервиза :mhihi: тия даже по скъпо от Дару искаха да ми го сменят ;)
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 14 Яну 2009, 10:08

всъщност смяната не е толко елементарна дори като при мене с ръчни скорости т.к. старото масло не само се стича а пак на тоя метод маи с вакум изсмукват всичката мърсотия в скоростната кутия, докато с отвиване на пробката ще излезе но не всичко така смятам пък знам ли, или това са били само грешни думи на приемчика в Дару като го сменявах

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 15 Яну 2009, 0:29

Аз до колкото видях, направо се сваля цялата " тава " на кутията, и се изчаква да се изтече. Това с вакума ако е вярно, то е някав метод за източване на всичкото масло от системата на автоматика , и затова и е по-скъпо, но и се сменя на 50 хил.км.

Предпочитам всяка година да си го сменям, хем ще е по-свежо, хем няма да се набутвам с 800 лв. наведнъж.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 15 Яну 2009, 23:36

колега, на мен за вакум нищо не ми каза приемчика :confused: каз ми, че ще изтече около 6л. и че смяната с маслото ще ми струва около 600 :!: парите не ме притесняват, аз обичам всичко по колата ми да е перфектно ;) притеснява ме факта, че там не искат да дадат никаква гаранция :idea: а все пак това е най скъпата част в колата :!: Затова търся алтернативи, да преценя :help:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Предишна

Назад към E39